Kritika stránek

kom72
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 2
Registrace: 19.05.2016
Ahoj všem, prosím o kritiku mých foto stránek http://www.kom72.cz. Je to první můj pokus o dynamický web. Fotky se načítají z DB a selektují se podle zadaných filtrů.
Problém o kterém vím a který mě hodně štve, je sdílení fotek na FB. Bohužel zatím nevím jak na to. Vím, že se to dělá přes OG meta tagy, Stranky jsou skladane z několika částí. Mam stranku s head, pak dalsi stranku s patickou a mezi to se do obsahu stranek automaticky vypisuje obsah, ktery mam v jednotlivych strankach. Tyto jednotlivé stránky nemají svůj <head> Problem je, ze v php zacinam a nejsem schopen v hlavicce webu generovat cesty k obrazkum, nadpisu ci popisu obrazku, prave do tech OG tagů.
Poradí někdo jak na to?

Jiří Mareš
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 121
Registrace: 04.08.2012
Určitě stránky optimalizuj i pro mobilní zařízení, aktuálně je nemáš v responzivním designu. Neuvažoval jsi o registraci domény s tvým jménem a příjmením, tedy jirikomurka.cz Pokud chceš budovat svou vlastní značku, vystupovat sám za sebe, pak to určitě stojí za zvážení. Prezentace na doméně kom72.cz je spíše taková nouzovka. Záleží na tobě. Sice na webu uvádíš, že Ti přátelé říkají "KOM" ale pro potencionální zákazníky je to nic neříkající zkratka, pokud neví o koho přesně jde.
Fotky jsou suprové, je vidět že máš fotografování v krvi, ale pokud cítíš, že nestačíš na vývoj vlastního webu, klidně investuj do řešení v podobě Wordpress + profi šablona. Konkrétně pro fotografy se dají třeba na Envatu sehnat stovky opravdu profi šablon, které si můžeš přizpůsobit k obrazu svému. Hlavně budeš mít na Wordpressu k dispozici i celou řadu modulů, které můžeš využít pro sdílení fotek na sociálních sítích.

klavesakm
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 82
Registrace: 30.12.2015
Ohledně domény, přesně to jsem včera říkal jednom fotografovy, který si dělá web a má taky jinou doménu než své jméno. Pro fotografa nebo i jiná umělecky zaměřené obory, je lepší od začátku budovat značku pod svým jménem. Tato doména je nic neříkající - buď člověk chce fotit svatby a tak si dá třeba fotografnasvatby.cz nebo fotograf-praha.cz atd. nebo chce mít dobré jméno(značku) a dá tam své jméno. Doporučuji doménu určitě změnit. Tento obor je jeden z mála kde bych doporučil v doméně jméno před doménou s klíčovým slovem.
Web by to chtělo trochu skrásnět :-) ale fotky jsou moc pěkné...

kom72
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 2
Registrace: 19.05.2016
ok, diky za postrehy. Nad tou domenou se fakt zamyslim...
O Wordpress jsem tak nejak neuvazoval, chtel jsem se naucit neco noveho...

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se