Tvorba webu

Sartanion
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 8
Registrace: 01.03.2015
Předně se musím omluvit, nemohl jsem najít topic webhosting nebo domény, tak jsem se to znažil zařadit aspoň do web topicu.

Zdravím,

předně se musím omluvit, nemohl jsem najít topic webhosting nebo domény, tak jsem se to znažil zařadit aspoň do web topicu.
Jsem nový a hodně mě zajímá, jak to vlastně funguje. Web si naprogramuju ale tohle fakt nepobírám.

Např. - Mám web u Endory, když bych ho tady teoreticky prodal, nemůžu kupujícímu dát jednoduše údaje od svojeho účtu protože tm mám jiné weby. Řekněme, že by kupující chtěl mít onen web na godaddy.com. To existuje nějaká možnost převedí domén / webů z jednoho poskytovatele domén k druhému?
Rušit na Endoře a pak zase kupovat na Godaddy mi přijde jako blbost, zároveň ale je blbost asi i to, že by o bez poplatku převedli, což znamená, že weby budu muset dělat na novém účtu už s tím, že to prodám a potom to prodávat i s heslem a jménem?

Fakt to nepobírám, mhl by mi tady někdo napsat jako děcku z 1. třídy jak to je? Takové vysvětlení pro blbce aby ho i webhostingový panic jako já pochopil?

Díky!

Kohy
WD Trader: 4.4/5

Příspěvky: 1661
Registrace: 08.08.2012
FTP plus databázi předáš kupujícímu, on si převede doménu včetně jeho ID pod nového poskytovatele.

Jiří Mareš
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 121
Registrace: 04.08.2012
Konkrétně u Endory platí, že pokud chceš doménu převést na někoho jiného, změnu provedou až na základě úředně ověřeného podpisu majitele domény na formuláři, který zašlou na e-mail. Ostatně takhle to uvádějí v nápovědě: https://www.endora.cz/domeny/domena-cz včetně dalších kroků, které budou následovat.

Doména může klidně zůstat dál u stávajícího registrátora a webhosting si může nový majitel zřídit kdekoliv jinde. Pak jen stačí předat data ze serveru, databázi jak píše Kohy v příspěvku výše. Stačí pak jen u domény upravit DNS a nasměrovat je na nový webhosting.

Nevím přesně jak to má řešené Endora co se týče správy webhostingů. Třeba u Wedosu je to tak, že tam máš pod jedním účtem taktéž kompletní správu domén a webhostingů. V momentě, kdy projekt třeba prodáš, můžeš daný webhosting přesunout pod jiný účet v rámci Wedosu. Takže nový majitel si zaregistruje účet u Wedosu a bude mít přístup do správy daného webu.

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se