Affiliate

foxkony
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 3
Registrace: 02.08.2017
Ahoj,

rozhodl jsem se trochu vnořit do affiliate programů k cestovnímu pojištění a zajímá mě váš zkušený názor:

Celkově se mi povedlo najít čtyři affiliate programy srovnávačů cestovního pojištění:
epojisteni.cz (provize 15%)
pojisteni.cz (provize 18-25%)
Porovnej24.cz (provize 12%)
Top-pojisteni.cz (provize ?? - na stránkách nepíšou, musí se vyplnit jejich formulář)

Co jsem koukal, tak hodně webů využívá epojisteni.cz. Chápu, že provize je pěkná.

Ceny pojištění jsou všude "stejné", co jsem zkoušel. Ovšem epojisteni.cz a pojisteni.cz nabízí jenom 3-4 partnery, z nich znám pouze AXU. To mi přijde hodně málo. Chybí mi tam hlavní pojišťovny.

Oproti tomu další dva weby nabízí širší spektrum partnerů a přijdou mi lepší z pohledu zákazníka. Osobně chci nabízet co nejlepší služby, ačkoliv je třeba provize nižší.

Chtěl bych slyšet váš názor, proč weby využívají epojisteni.cz, které mi přijdou skoro nejhorší z pohledu nabídky? Předpokládám, že dobře komunikují a dělají dobře reklamu, což je určitě důležitý bod, ale ta nabídka? V tu chvíli je skoro lepší tam dát přímo nabídku od Axy, ačkoliv jejich provize je jenom 12%.

foxkony

portalbydleni
Uživatelský avatar
WD Trader: 5/5

Příspěvky: 90
Registrace: 23.12.2013
Dle mého si protiřečíte a musíte ujasnit co chcete. Na jedné straně se vám nabídka 4 pojišťoven zdá málo při dobré provizi, na straně druhé by jste dal nabídku jedné pojišťovny a nižší provizi.
Nejprve si zkontrolujte jestli je dotaz napsaný správně.
MIKROJOB.cz Mikroslužby od 100 COPYTRH.cz Prodej a nákup článků
Reklama, která se vyplatí - PR články, textová a bannerová reklama AZET média

foxkony
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 3
Registrace: 02.08.2017
To měla být trochu ironie s tou Axou, že nabízí nižší provizi než její zprostředkovatel. Osobně mi jde o co největší kvalitu pro lidi. Z těch čtyř pojišťoven znám pouze Axu (podle názvu). Cestovní pojištění je dost důležité pro mě a chtěl bych nabízet fakt kvalitní pojištění, i za cenu nižší provize.

Spíš mě zajímá, zda je i jiný důvod, proč weby využívají třeba epojisteni.cz nebo pojisteni.cz, než je výše provize. Nabídka mi přijde na první pohled dost špatná a nechce se mi věřit, že by lidi nabízeli horší věci kvůli pár procentům vyšší odměny.

Drago
Uživatelský avatar
WD Trader: 4/5

Příspěvky: 966
Registrace: 10.11.2010
Zdravím, byl jsem u testování affiliate systému pod kterým jede Pojišteni.cz, takže k projektu mám celkem blízko. Pojišteni.cz je nový projekt, proto shání zákazníky a prosazuje značku. Jedou s minimem marže, takže proto ty vysoké provize. Na rozdíl od ostatních z oboru mají všechno online. Nikomu nevolají, nepřesvědčují. Jejich systém je kompletně automatický, takže je i nízká míra "těch co si to rozmyslí než zavolají". Je tam kladen důraz právě na tu rychlost. Mimochodem spousta pojišťoven z jejich nabídky tohle neumí.

Co se týká affilu, tak ten má prakticky všechno, co bylo v době spuštění (minulý rok) potřebné anebo in. Včetně takových vymožeností jako automatické přiřazení objednávky k doméně. Pokud máš kvalitní web, tak si můžeš zažádat, aby všechny objednávky z ní šli pod tebe. Takže pak nepotřebuješ affiliate odkaz. Nikdo nezjistí že to je reklama. Tohle bylo přidáno, protože se v té době diskutovalo o tom, že affiliate odkazy bude Google brát jako reklamu a články, kde jsou jako reklamní. Což se dříve anebo později stane. Navíc existují lidi, kteří na affiliate odkazy z principu neklikají.

Co ještě stojí za zmínku, tak pojištěni.cz dává peníze do promo akcí. Teď mají soutěž o Go Pro kamery. Mají i sérii propagačních fotek, stačí napsat a pošlou ti je. Tohle všechno můžeš použít pro propagaci u sebe na webu. Třeba v článku "proč si vybrat cestovní pojištění u Pojištěni.cz". Akcí je hodně a nikde se o nich moc nepíše ;) viz. https://www.facebook.com/www.POJISTENI.cz

Miskin
Uživatelský avatar
WD Trader: 5/5

Příspěvky: 249
Registrace: 25.01.2012
Použávám epojisteni.cz sice cestovní pojištění mám jako doplněk, jde mi hlavně o povinné ručení, ale jsem spokojen hlavně díky iframe.

foxkony
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 3
Registrace: 02.08.2017
Chápu, že pravděpodobně nabízí kvalitní služby, ale co jejich nabídka? Vždyť oba weby nabízí pouze 4 pojišťovny, z toho tři pro mě úplné neznámé? Nezkoumal jsem jejich pojistné podmínky, jejich call centrum nebo jejich reputaci, takže nechci soudit, ale ostatní srovnávače nabízí třikrát větší nabídku od známých pojišťoven. Z hlediska zákazníka je důležitá nabídka. Proto, kdo využívá dva zmiňované weby, tak jim jde hlavně o provizi a kvalitu affilu, než o zákazníky, nebo je tam ještě něco jiného, viz třeba kvalita těch čtyř pojišťoven?

portalbydleni
Uživatelský avatar
WD Trader: 5/5

Příspěvky: 90
Registrace: 23.12.2013
foxkony píše:
Chápu, že pravděpodobně nabízí kvalitní služby, ale co jejich nabídka? Vždyť oba weby nabízí pouze 4 pojišťovny, z toho tři pro mě úplné neznámé?

To že vy pojišťovny neznáte neznamená že pro další lidi jsou neznáme. Osobně znám například všechny. Nicméně z hlediska zákazníka, který bude mít zájem o kvalitní služby, navštíví s největší pravděpodobnosti přímo mateřské stránky pojištoven, než z nějakého webu, to je můj názor. Klient který má zájem o srovnání a nejde mu v první řadě až tak o kvalitu klikne na cokoliv.
MIKROJOB.cz Mikroslužby od 100 COPYTRH.cz Prodej a nákup článků
Reklama, která se vyplatí - PR články, textová a bannerová reklama AZET média

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se