Eshop - Pro děti z Německa.cz

Pro přihazování v aukcích se musíte zaregistrovat nebo přihlásit!

Registrovat se Přihlásit se
Tento obchod už skončil.
Pro aktuální seznam aukcí se podívejte sem.

Prodáno za: 75 000 Kč

06. 02. 2020 09:20

0    


O projektu

Eshop jsem převzal cca před dvěma a půl roky a od té doby jsem ho vylepšoval (platby kartou, Zásilkovna, Samba AI implementace, implementace Smartlook pro nahrávání uživatelů a jejich chování).
Dále je možné implementovat platby přes ComGate, doplněk na Shoptet je zaregistrován, stačí udělat registraci u ComGate, dodělat popisky a platit.

Bylo by pěkné udělat grafický redesign, mám už nástřel, ale budoucí majitel by si třeba udělal vše sám

Bohužel zjišťuji, že toto nedokážu už efektivně zvládat při běžné práci, je to příliš náročné (bývám v práci přesčas a nestíhám).
Přitom časová náročnost správy eshopu je cca 2-3 hodiny týdně + cesta do Německa

Obrat za poslední 3 roky je vždy cca 250-300 tis. Kč, zisk cca 40-50 tisíc ročně BEZ REKLAMY. Velká příležitost zvýšit obrat a zisk. Kupní cena se stejně vrátí za cca 2 roky. S reklamou mnohem dřív

 

Stavíme na pro-zákaznickém přístupu, rádi nakupujeme i zboží mimo nabídku, pokud si o něj lidé napíšou přes mail nebo FB.
Zařadili jsme do nabídky bezlaktozové výrobky, zejména čokolády, o které je velký zájem. Zde je i potenciál pro lehké navýšení ceny a marže.

Princip eshopu je takový, že zákazník si udělá "Předobjednávku" zboží z německého obchodu, tu zaplatí. Dobírky jsme zrušili kvůli špatným zkušenostem a funguje to velmi dobře i bez nich. Jednou za 7-14 dní jedeme na nákup do Německa (Kaufland, Dm drogerie, Rossmann, REWE, případně jiný řetězec). Následně stačí dovézt domů, roztřídit, zabalit a poslat. Je možné určitě používat i svozy České pošty. Zboží tedy nedržíme na skladě a zlevňuje se tím provoz eshopu. Velký obrat je vždy kolem Vánoc a Velikonoc, to bývá obrat za měsíc třeba až 60 tis. Kč.

Produkty jsou naceněny tak, že bereme nákupní cenu v Německu * 28 Kč/EUR + 25-30% marže. Díky tomu, že nyní je kurz cca 25,7 Kč/EUR, tak vyděláváte i na kurzovém diferenciálu. Reálná marže na produktu je tedy cca 30 %.

Shop běží na Shoptetu, tarif Business s platbou 1379 Kč s DPH, další výdaje jsou již jen poštovné a údržba domény.

Eshop bych doporučil někomu, kdo bydlí někde blíž hranic (z Prahy je to ale celkem v pohodě, jezdím nakupovat do Pirny, kde jsou všechny obchody, které potřebujete). Je to z Prahy cca 130 km jedna cesta. Časová náročnost nákupu není přiliš velká, jezdím v pátek po práci, cca v 16 hod. z Prahy, v 18 hodin jsem v obchodě a zpět vyrážím cca ve 20hodin. U toho stíhám i nákup pro sebe.

Cena za eshop je bez DPH, jsme neplátci a pokud se budete eshopu a sociálním sítím (aktuální počet fanoušků je 1750) věnovat, tak porostou tržby a zisk. Je tedy možné, že cena se vám vrátí za cca rok až rok a půl.
Aktuální tržby jsou pouze organické, bez jakékoli PPC nebo jiné reklamy. Při dobré reklamní kampani je možné výrazně navýšit tržby i zisk.

Důvod nabídky

Časové možnosti. Nestíhám se eshopu věnovat tolik, kolik bych chtěl a potřeboval. Je to moje třetí práce, kromě toho rekonstruuji dům a mám dcerku se zdravotními potížemi, kvůli kterým se jí musíme věnovat víc.