4 vědecky podložené důvody, proč potřebujete papírový diář

Od úředníků přes podnikatele až po rodiče v domácnosti – každý potřebuje pečlivě plánovat a organizovat svůj profesní i osobní život. Žijeme totiž v době, kdy jsme všichni dost zaneprázdnění a čas je cennou komoditou.

V minulosti měli všichni svůj papírový plánovací diář, s příchodem mobilních telefonů se však tahle věc změnila. Spousta lidí si začala organizovat život prostřednictvím digitálního kalendáře. Jasně, dává to smysl. S aplikací v telefonu máte diář neustále v kapse, nemusíte bát, že ho zapomenete nebo ztratíte. Ale ne každý je fanouškem mobilní aplikace. A také věda říká, že papírový diář je výbornou volbou.

Vlastnit fyzický denní či týdenní diář má řadu vědecky podložených výhod. Pojďme se na ně podívat.

1. Seznamy úkolů, které si odškrtáváte

Váš mozek miluje fyzické vyškrtávání položek ze seznamu. Přináší mu to uspokojení. Když se vám objeví upozornění na telefonu, častokrát ho jen vymažete a je hotovo, protože se aktuálně soustředíte na jinou činnost. Pokud místo toho použijete starý dobrý psaný seznam, položky skutečně vykonáte a odškrtnete.

2. Méně rozptýlení

Jak často se vám stává, že vám na telefon přijde nějaká notifikace a pak zabijete dobrých 20 minut sledováním videí kočiček na Instagramu nebo prohlížením Facebooku? Váš papírový denní diář vás ničím rozptylovat nebude.

3. Vylepšená paměť

Když píšete věci rukou, mnohem lépe si je zapamatujete. Pokud si je zapisujete do elektronického diáře, informace vám jen prochází mozkem a neudrží se tam. Takže si pořiďte svůj diář A5 nebo menší A6 a začněte si vše poctivě zapisovat.

4. Vytvoření dobrých návyků

Naučte se pravidelně zapisovat do diáře, vytvořte si zvyk. Využijte svůj diář A6 či větší k tomu, abyste si naplánovali každý den a večer se pochválili za to, co se vám podařilo splnit. Udělejte si z toho hezkou každodenní tradici. Uvidíte, že vám to pomůže lépe využít každých 24 hodin, které denně dostáváte.

Takže už si jdete pořídit papírový diář? Nikdy není pozdě. Nečekejte na začátek dalšího roku, pište si ho třeba hned od zítřka! Výroba diářů je doménou české firmy Helma365. Ročně vyrobí více než 6 milionů kusů diářů a kalendářů, které míří do 20 evropských zemí. A jeden může mířit i k vám.

Mohlo by se vám také líbit...

Populární příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *