Na matraci se šetřit nevyplácí

Možná si to neuvědomujete, ale dobrou třetinu svého života strávíte spánkem. Proto byste měli dbát na to, aby byl váš spánek maximálně kvalitní. K tomu vám může pomoci nejen dobře nastavená teplota, případně vhodný výběr ložního prádla, avšak rovněž i matrace.

Spaní bez bolavých zad

Pokud se každé ráno probouzíte celí rozlámání a nevyspalí, je vysoce pravděpodobné, že za těmito potížemi může být matrace. Ta nemusela být v době nákupu špatná, nicméně během let se mohla různé zdeformovat, a tím pádem již nemusí sloužit svému účelu tak dobře jako dříve.

Nejlépe poznáte vysloužilou matraci podle trvalého proleželého důlku. V takovém případě jde o jasný signál, že potřebujete nový model.

Co vybrat?

Matrací je celá řada druhů a každý preferuje trochu něco jiného. Hodně lidí dnes nedá dopustit na sendvičové verze, jež se skládají s několika druhů vrstev, avšak stále jsou populární také klasické pružinové matrace.

Samozřejmě je potřeba vybírat i podle rozměrů. Dlouháni musí sáhnout po větší verzích, zatímco lidé s průměrnou či menší výškou si vystačí s běžně velkou matrací. Podstatná je rovněž nosnost. Chcete-li, aby vám matrace vydržela sloužit déle než jen pár měsíců, měla by poskytovat vašemu tělu dlouhodobou oporu.

Obecně platí, že jedinci vážící 90 kg a více by se měli poohlížet po něčem pevnější. Ideální tuhost takové matrace by se měla pohybovat někde mezi 3 až 5. Čím větší hmotnost uživatel má, tím vyšší tuhost je potřeba zvolit.

Kam jít nakoupit?

Chcete-li bezva matrace za příjemnou cenu, rozhodně byste neměli minout obchod Bazyl.cz. Zdejší nabídka je skutečně velmi pestrá, a proto zde běžně nakupují nejen soukromé osoby, ale i mnozí živnostníci podnikající v hotelnictví, kteří logicky poptávají hlavně hotelové matrace.

Hlavním artiklem obchodu jsou však matrace do ložnic a dětských pokojů všech myslitelných druhů a typů.

Mohlo by se vám také líbit...

Populární příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *