Všechno, co byste měli vědět o kratomu

Kratom (Mitragyna speciosa) je tropický stálezelený strom rostoucí v jihovýchodní Asii, především pak v Thajsku, Malajsii a Indonésii. Kratom se používá jako alternativní prostředek ulevující od bolesti svalů, stejně tak nachází uplatnění při průjmech. V následujících řádcích vám prozradíme, co všechno byste o kratomu měli vědět.

Listy kratomu se mohou žvýkat, ale také se často suší, případně se z nich vaří čaj a vyrábí kapsle či různé extrakty. Zlatý kratom je vhodný pro tlumení bolesti a pomáhá při odvykání od opiátů.

Kratom se užívá po staletí

Listy kratomu užívají thajští a malajští domorodci i dělníci už po staletí. Stimulační účinek využívali dělníci v jihovýchodní Asii ke zvýšení energie a výdrže i k omezení únavy. Nicméně některé země v jihovýchodní Asii užívání kratomu zakazují. V České republice je však zlatý i zelený kratom legální.

Účinky a působení kratomu

Kratom při nižších dávkách vyvolává stimulační účinky, při vyšších dávkách má spíše vedlejší účinky tlumící centrální nervovou soustavu, a proto je důležité dodržovat správné dávkování. Stimulační účinky se projevují zvýšenou bdělostí a fyzickou energií, dále pak hovorností a sociálnějším chování. V případě, že dávku zvýšíte, mohou se objevit tlumivé účinky, které bývají proměnlivé a nepředvídatelné.

Někteří uživatelé uvádí, že kratom napomáhá zmírnit úzkosti a stres, eliminovat únavu a ztlumit abstinenční příznaky. Kratom přispívá k úlevám od bolestí a zlepšuje soustředění. V neposlední řadě se používá jako protizánětlivý prostředek, neboť může snižovat horečku i krevní tlak, tlumit kašel a podobně.

Kde koupit kratom?

Obrátit se můžete na český internetový obchod Kratomworld.cz, který se specializuje především na prodej kratomu, a to jak na maloobchodním, tak i velkoobchodním trhu. Pečlivě vybírá pouze kvalitní druhy přímo ze Západního Kalimantanu a pochopitelně i z České republiky.

Mohlo by se vám také líbit...

Populární příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *