Tolerance strojních výrobků jsou běžnou součástí téměř každé zakázky. Jak je bezpečně splnit?

Vedení technologického podniku s sebou přináší nepočitatelné množství nejrůznějších úkolů a postupů, které je nutné spolehlivě realizovat. V dnešní době není žádnou výjimkou, že je potřeba pracovat s nepatrnými tisícinami milimetru. V takových situacích se vyplatí extrémní perfekcionismus, který je možný jen díky správným pomůckám. Co vám nesmí chybět?

Důvěřuj, ale prověřuj

Každý operátor počítačem řízeného obráběcího centra zajisté zná ten pocit, když je program správně napsaný, nástroje nasazené a změřené, obrobek upnutý a přichází čas na zmáčknutí tlačítka znamenajícího práci stroje. Posléze stačí už jen doladit nepatrné korekce a pozorovat, jak si tento technologický zázrak se vším poradí.

Faktem však je, že si nikdy nemůžete být jistí, zdali se něco nepokazí. Během vytváření takto nepatrných rozměrů má i sebemenší detail ohromný vliv na celý proces. Nepatrné vylomení nástroje, kolísání teplot a další maličkosti vám snadno zařídí zničení celé zakázky. Z toho důvodu je naprosto nutné mít neustále při ruce kalibr a vhodná měřidla.

Velkou chybou během sériové výroby je kontrola pouze několika málo obrobků z celé hromady. Nezřídka kdy se tak stává, že například po padesáti vytvořených kusech objevíte vážnou chybu. Obzvlášť při řešení zmiňovaných tolerancí musí být každý jednotlivý výrobek seznámený s kalibrem.

Pohodlný nákup na internetu

Sehnat všechno důležité vybavení je dnes velmi snadnou a pohodlnou záležitostí. Místo obvolávání a objíždění kamenných prodejen v celém okolí stačí otevřít online stránky nastroje.cz, kde se dočkáte velkého výběru kalibrů, měřidel i nástrojů. V případě zájmu není problém ani s realizací speciálních pomůcek na přání, kdybyste chtěli přijmout neobvyklou zakázku.

Mohlo by se vám také líbit...

Populární příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *