Affiliate

phys0c
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 27
Registrace: 29.03.2012
Je treba mat zivnost na affil? Alebo to zalezi len od konkretneho partnera? Pripadne nejaky tip na cestovku bez potreby zivnosti, vdaka.:)

idp
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 900
Registrace: 16.01.2012
No pro výplatu není ŽL povinný. Třeba Invia vyplácí i fyzickým osobám nepodnikatelům. Ale osobně bych si to bez ŽL nedělal :)
Na stránkách Auto-gril.cz můžete sledovat novinky ze světa aut.
Na stránce Povinné ručení si můžete porovnat nabídky a ušetřit.

freez
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2458
Registrace: 29.10.2011
Většina Affiliate partnerů nepožaduje živnostenský list, protože jim to zákon nijak nenařizuje. Jenže oni za tebe pak pokutu živnostenskému úžadu platit nebudou, protože jim je to jedno. A proč Živnostenskému úřadu? No protože každá taková činnost, která je provozována soustavně je považována za živnost, je to stejné jako zobrazování reklamy od Googlu anebo Seznamu. Affiliate kódy jsou na webu pořád, čili že je to soustavná činnost a jako pro takovou je nutné mít živnostenský list. Rozhodně tedy doporučuji si jej zřídit, nebo affiliate vyzkoušet a po nějaké době (protože se s toho stane soustavná činnost) si zřídit živnostenský list. Pokud totiž budou výplaty od affiliate partnera časté a pravidelné, stoprocentně si toho někdo všimne.
Blog|
Pozor!! Občas trochu kecám :-D

phys0c
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 27
Registrace: 29.03.2012
to mi je jasne, ale pokial som si neni isty ci sa mi podari uskutocnit aspon jednu objednavku tak s tym pockam

Y2K.bug
Uživatelský avatar
WD Trader: 5/5

Příspěvky: 86
Registrace: 23.02.2012
Počkej na první výplatu. Respektive můžeš až druhou. A pokud to bude stát za to a vypltí se ti to a budeš to chtít dělat jako soustavnou činnost, tak si zřiď ŽL.
Náš AffilBox umožňuje komukoliv rychle spustit affliate program pro svůj e-shop či projekt.
Podívejte se také na můj blog.
 Jaký byl rok 2023

Drago
Uživatelský avatar
WD Trader: 4/5

Příspěvky: 966
Registrace: 10.11.2010
Správně by jsi na to ŽL mít samozřejmě měl. Na druhou stranu je to v případě nízkých příjmů často sporné. Když ti někdo nabídne 5K CZK jednorázově za to že hodíš na stránky jeho banner je to jednorázový příjem (ŽL netřeba), když máš na stránkách PPC systém a vyděláš pár korun každý týden ŽL potřebuješ (soustavná činnost). U affilu je to sporné. Napíšeš 1 článek a ten publikuješ - jednorázovka anebo soustavná činnost? Uděláš za den MFA a druhý den linkbuilding - jednorázovka?

V tomto státě by to chtělo udělat něco mezi. Prostě vyděláš peníze do XX desítek tisíc. Zdaníš to na konci 15 - 20% a hotovo :)

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se