Affiliate

Turek
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 376
Registrace: 21.01.2012
Ahoj, chci vyzkoušet udělat pár landing page na jednotlivé produkty.

Přemýšlím ale nad provedením stránek. Teď nemám na myslí design, UX jako spíš jak velký záběr názvu výrobku zahrnout, pokud vím že výrobek je hledán několika cestami.

Uvedu příklad (není idealní, hledanost není tak velká, ale pro představu)

Asi všichni znáte ústní vodu Listerine, v affiliatu chci udělat landing page na Listerine Total Care, jenže lidé někdy Total Care hledají jen jako Total Care, někdy jako Listerine Total Care. Pokud hledají ještě přesnější shodu tak přidají i objem tzn. Listerine Total Care 1l, nebo 500 ml atp...

Mě jde o toto, měl by jsem v tomto případě udělat jednu obsáhlejší landing page které by v title byla Listerine Total Care a tím by jsem tento výrobek ukončil.

Nebo mám vytvořit třeba 5 landing page a to na title Listerine Total Care, Listerine Total Care 1l, Listerine Total Care 500ml, Total Care 1l, Total Care 500ml? Mě se tato varianta líbí více, při nastudování produktu, napsta podobné texty není problém a vyhledávačům díky tomu nabídnu lepší shodu a mohu landing page prolinkovat mezi sebou kvůli odkazům.

Pokud začnete hledat hledanost zde zmíněných long tailu, tak vězte toto je jen ukázka problému, ne výrobek o kterém chci psát.

Ondřej Martinek
WD Trader: 4/5

Příspěvky: 64
Registrace: 10.06.2013
Pro jeden konkrétní produkt vytvářím jen jednu LP - potřebuji totiž obsáhnout větší objem produktů (desítky či stovky) a při oddělování různých variant bych nezvládl vytvořit (a ani zaplatit) všechny dohromady. Daná kw používám v rámci jedné LP pro nadpisy, podnadpisy, výčty.
Jsem affiliate manažer a affilák - na blogu píšu především o výkonnostním marketingu.
 Bilancování mého podnikavého roku 2023

fingever
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 40
Registrace: 30.04.2011
Já naopak doporučuji vytvořit stránky:
Listerine Total Care 1l
Listerine Total Care 500ml

Přestože texty budou téměř identické/identické, nechápejte 1l a 500ml jako varianty produktů, ale jako 2 rozdílné produkty (skvělý příklad je Apple iPhone 16GB a Apple iPhone 32GB - zde také nebudete mít v e-shopu jen jednu položku, ale dvě).
Patrik Fingr - https://www.frontmedia.cz, provozuji mj. online magazín http://www.bydleni-z.cz

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se