Affiliate

sonia.nemcova
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 47
Registrace: 08.02.2013
Dobrý den, přestože mám webík stále ve výstabě, živě se zajímám o jeho monetizaci. Vidina výdělku je vlastně můj hnací motor vytvářet nové články. Včera se mi podařilo napsat opravdu úspěšný článek, zde http://ellanela.cz/?p=8 , který mi převedl za jeden den na stránku 1000 uživatelů a mnoho krásných komentů na FB. To mě samozřejmě také nabudilo k další práci. Já se chci zeptat, koketuji s několika Affiliate partnery a zajímá mě, zda je lepší mít individuální partnerství přímo s např. eshopy, nebo je výhodnější navázat spolupráci s eSpolupráce cz? Kdo máte jaké zkušenosti a podělíte se, budu moc ráda. Dále se chci zeptat, jaké konkrétní zkušenosti máte s Heurékou? Vím, že tu je někde vlákno, ale nic moc mi to neřeklo.
Zaměření mého webu je pro ženy. Snažím se psát články do hloubky, žádné halabala texty na jednu normostranu. Děkuji.

Daniel Yo
WD Trader: 1/5

Příspěvky: 74
Registrace: 17.12.2015
Dobrý den, asi jste se přehlídla, ale včera nebylo 10.12. 2014, viz. datum pod článkem a stejně tak indexace ve webarchivu.

K vaší otázce. V zhledem k tomu, že píšete blogísek na různá témata, odpověď na vaší otázku jednoznačně neexistuje. Jediné co bude fungovat je zkoušení. Osobně nevidím rozdíl mezi affiliate sítí a individuálním affiliate programem. Oboje pracuje na stejným principu a liší se to pouze šířkou nabídky. Takže si nějak nedokážu odpovědět, proč si vybírat mezi sítí a individuálním partnerstvím. Mimochodem, když máte traffic vyjednáte si dobré podmínky kdekoliv.

K halabala textům jenom doplním, že nestačí PŘEPSAT 10 tisíc znaků, ale je potřeba dodržovat nějakou úpravu (sémantiku) a doplňovat články o všechny náležitost - fotky, videa, grafy, citace, atd. To z halabala textu dělá až článek, ale co je opravdu zásadní je unikátnost. Váš článek vychazí minimálně ze dvou jiných a to z článku na neviditelnypes.cz (formy mužnosti) a rodina.cz (napadené ženy).

sonia.nemcova
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 47
Registrace: 08.02.2013
Daniel Yo - Děkuji za reakci. Pročítala jsem si recenze na eSpolupráci a zatím nevycházely moc dobře. Nicméně to jsou zastaralejší recenze, tak jsem byla zvědavá, zda se něco nezměnilo k lepšímu. Vyhlédla jsem si také nejprovize a adbenefity. Celkově mě zajímá, zda je výhodnější registrovat se u agentury, anebo si sám vyhledávat affiliate partnery... kdo má s čím zkušenost.
Fotky k článkům teprve doplňuji. Nechci využívat fotobanky, takže si je dělám sama a zatím to trošku zanedbávám. Co se týká Vaši zmínky o přepsání článku z neviditelný pes cz a rodina cz tak Vám mohu odpřísáhnout, že tam jsem ještě ani nebyla :) Můj článek je vypsaný z hlavy, pouze na základě mnoha různých zpráv. Je celý naprosto můj. Na unikátnost příspěvků dbám, už jen proto, protože se chci vyhnout penalizacím od Googlu :)

Daniel Yo
WD Trader: 1/5

Příspěvky: 74
Registrace: 17.12.2015
eSpoluprace je, byla a jeste nejakou dobu bude cislo 1. Vse tam probiha individualne. Od provizi az po vyplaceni. AdBenefit jiz neexistuje a nejprovize neni sit, ikdyz se to tak trochu tvari, ale cokoliv na Affilnetu bude vzdycky jenom mala agentura a nebo jednotlivec. Jak jsem psal, nema smysl premyslet co je lepsi, ve vasem pripade ma smysl zkusit vsechno a hlavne komunikovat s "affiliate manazery". To je gro celeho affilu (samozrejme po trafficu).

Ohledne clanku mate pravdu, nekdo vykrada vas, kouknul jsem na to jenom zbezne a spatne jsem vas odhad. Omlouvam se :)

Mac
WD Trader: 4.57/5

Příspěvky: 2236
Registrace: 17.09.2012
sonia.nemcova
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 47
Registrace: 08.02.2013
Sarkazmuz je úplně zbytečný, protože já články nepřepisuji. Konspirační teorie jsou mám koníčkem, článek je o tom co se aktuálně děje, a co mě štve, takže jsem udělala vlastní souhrn i s vlastním názorem. Myslím, že podobný článek jako je ten můj, tak rozepsaný a stylový, na webu snad ani není :) Ten článek měl obrovský úspěch, já na něj jsem velice pyšná a proto me opravdu štve, že se někdo domnívá, že jsem ho ukradla. Tak dobrý článek dlouho nenapíšu, tak mi ho prosím neberte. Kdybych používala ctrl - měla bych tam už těch článků sto.
Já vím, že na affiliate je ještě brzy, ale chci to zkusit, proto se ptám kdo co má s čím zkušenosti.
Daniel - děkuji za objasnění těch affiliate.

Daniel Yo
WD Trader: 1/5

Příspěvky: 74
Registrace: 17.12.2015
Ta samochvala mi nedala a clanek jsem si precetl. Je plny stylistickych i gramatickych chyb a v podstate popisuje pouze to, co se psalo vsude v mainstream mediich. Nechapu, na co jste tak pysna...

Mac
WD Trader: 4.57/5

Příspěvky: 2236
Registrace: 17.09.2012
Jack1969
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 1
Registrace: 19.05.2015
Nebude u podobného typu magazínu lepší spíše PPC (adsense, popřípadě Sklik)?

Drago
Uživatelský avatar
WD Trader: 4/5

Příspěvky: 966
Registrace: 10.11.2010
Affiliate sítě mají výhodu, že dokáží i přes svou provizi vyjednat lepší provize + jejich systém umí VIP pro ty nejlepší. V systému je většinou jen malé procento lidí, kteří opravdu vydělávají a těm se věnují i individuálně. K dispozici je rychleji podpora, která často pomůže. Také když se něco mění upozorní včas všechny partnery. K dispozici jsou také nástroje, které jsou potřeba pro zvýšení efektivity. Affilate manažeři jsou také často na různých konferencích a dá se s nimi tak seznámit a pokecat. Často se jedná o affiláky, kteří pustí nějaké to know how.

O affiliate jednotlivých eshopů se většinou stará někdo v rámci dalších pracovních povinností. Nemá s affilem často zkušenosti, domluvit tak něco navíc je problém. Také když nejsou peníze tak se jich člověk nemusí dočkat výplaty. Affilaite sítě radši vyplatí alespoň část ze svého než by přišli o dobrého affiláka. Na druhou stranu v sítích ty nejlepší programy nejsou a člověk prostě musí sáhnout po eshopu/službě která mu vydělává přímo.

Já se přiznám, že konkrétně na eSpolupráci jsem nikdy nic nevydělal, ale moc jsem na ní ani netlačil. Můj oborem jsou IT, ale vyplatí se experimentovat. Například i lidé z IT si kupují trička anebo jezdí na dovolenou. Doporučuji ti zamyslet se nad cílovou skupinou a co by se jim mohlo hodit.

Zazněl tu PPC. Já jej používám, když je malá návštěvnost anebo chci zjistit potenciál, jinak vždy se snažím - přímý prodej -> affiliate -> PPC na reklamních plochách.

SonyFalko
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 19
Registrace: 01.03.2015
Já jsem na espolupráci taky nic nevidělal, ikdyž je pravda, že jsem to taky moc nehrotil.
Chtělo by to tipy na výrobky, které se opravdu prodávají, je po nich zájem a společnost
skutečně provize vyplácí.

-- 09. 05. 2016 14:24 --

Já jsem na espolupráci taky nic nevidělal, ikdyž je pravda, že jsem to taky moc nehrotil.
Chtělo by to tipy na výrobky, které se opravdu prodávají, je po nich zájem a společnost
skutečně provize vyplácí.

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se