Affiliate

LukasP
WD Trader: 4/5

Příspěvky: 254
Registrace: 13.01.2011
Používám XML jedné firmy, která svým affiliate partnerům poskytuje výpis svých produktů pomocí XML včetně obrázků a všech popisků.

Dnes jsem si ale všiml, že poskytované fotografie jsou zakoupeny u fotobanky. Jak je to v takovém případě s právem a možnostmi napadnutí stránky affiliate partnera? Podle logiky bych neměl na svém webu tyhle fotky používat a firma by je neměla dále šířit nebo se koupě na to vztahuje?. Ještě dodám, že na fotografiích je vodoznak té firmy a já to samozřejmě jako uživatel XML nemohu ovlivnit, jedině fotky nezobrazovat.

Jak to vidíte vy?

freez
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2458
Registrace: 29.10.2011
Když ta firma fotky koupí ve fotobance, jsou její může si je šířit jak chce a může je taky zahrnout do XML a šířit přes affi systém dál. Něco jiného by bylo kdyby měla firma fotky jen "zapůjčené, pronajaté" jen a pouze na ten jeden jejich web, něco jako novinky a profimedia.
Blog|
Pozor!! Občas trochu kecám :-D

Marek L.
WD Trader: 4.38/5

Příspěvky: 1382
Registrace: 14.02.2011
tak tak, ako vraví freez pokiaľ sú obrázky zakúpené tak ich môžu použivať

LukasP
WD Trader: 4/5

Příspěvky: 254
Registrace: 13.01.2011
Aha, oni ano, ale jak se k tomu postaví firma, když ty obrázky najde na mých stránkách, psaných na mé jméno, ale propagující produkty webu, který si fotografie koupil? Spíše takto položené mě to zajímá.

freez
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2458
Registrace: 29.10.2011
No pokud jsou to fotky v rámci affilu tak to vadit nebude, firma je poskytuje s tím, že je další osoby a weby budou používat a přivedou jim zákazníky, něco jiného by ale bylo kdyby parfémy.cz měli půjčenou fotku od Hugo Bose s tím, že bude jen na jejich webu a tu fotku dali do affilu, to by mohl být průser, ale hlavně Parfémů, protože oni by porušili dohodu, ne ty.
Takže pokud firma která dělá ten affil tobě poskytuje v xml fotky, musí sama firma zajistit, aby byli její a nebo aby smlouva dovolila jejich další distribuci, kdyby ti napsal někdo od Huga,že na tvém webu je jejich fotka (a byl by tak blbej že by si nezjistil kam odkaz vede) jen bys jsi ho odkázal na provozovatele affilu kde bereš xml data, nic víc, no a vlastně je hned seřval jak si mohli dovolit dát fotku bez práv k distribuci do affilu.
Pokud tedy používáš oficiálně affil s xml daty a s fotografiemi,myslím že na tebe nikdo dělat bu bu bu kvůli vlastním fotkám nebude.
Blog|
Pozor!! Občas trochu kecám :-D

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se