Aktuální události

Měla by Alza vydat objednané zboží?
88%
13%
Celkem hlasů: 8
peeeeta
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.83/5

Příspěvky: 2055
Registrace: 02.09.2012
Jistě jste to již někde četly, že na Alze se zobrazovali chybné ceny a bylo tedy možné třeba zakoupit Iphone 6 za necelých 800 Kč, podobně tomu bylo u Samsungu galaxy S4 mini a i notebooků.
Více se o tom píše zde - http://mobil.idnes.cz/alza-prodavala-ip ... b_tech_LHR .
Jaký je váš názor na tento problém? Alza samozřejmě objednané zboží nechce vydat s tím, že se jedná o chybu jejich systému.
Pokud jsem ti pomohl přidej mi bod tlačítkem [+]
Wedos aktuální slevy
 CZC slevové kupóny

Otakar Pěnkava

Administrátor
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2707
Registrace: 15.10.2010
Stát se to u jiného eshopu, tak by to lidé neřešili, ale protože už jsou všichni z toho jejich zeleného zm*da naštvaní, tak je schválně podusí.

Mike92
WD Trader: 5/5

Příspěvky: 102
Registrace: 22.08.2013
Nooo, obchodní podmínky mají napsané hodně zvláštně a spíš ve svůj neprospěch. Lépe by bylo, kdyby se kupní smlouva uzavřela až v okamžiku, kdy jí prodávající potvrdí, což by ale zas možná mohlo působit komplikace při online platbách a platbách kartou.

Přesto si myslím, že by Alza měla šanci uspět.

Vedle otázky právní je tu i otázka morální. A ta podle mě hraje velmi v neprospěch "zákazníků". Ač nepřeju nikomu nic zlého, tihle lidé by si zasloužili, aby se po nich taky někdo povozil v okamžiku, kdy udělají chybu.

Navíc co se tak dlouhodobě objevují názory provozovatelů e-shopů, nedá se takovýmhle chybám s využitím rozumných opatření zabránit.

peeeeta
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.83/5

Příspěvky: 2055
Registrace: 02.09.2012
Tak ale ne každý musel vědět, že to není opravdová cena.
Mají tam všude informaci o výprodeji až 70% sleva. Je však jisté, že i iPhonu to všichni věděli, že je to chyba,
Však notebook z 10 000 Kč na 900 Kč již není tak zřejmé a skoro je to těch 70%. Alza by si tím udělala dobrý marketing, kdyby vyhověla.
Mohla by dát třeba nižší cenu,slevu nebo nějaký dárek jako kompenzaci. Oni ovšem jen zruší objednávky s tím, že se stala chyba v systému. Zajímalo by mě, zdali by se také ozvali, kdyby měli vyšší cenu díky systému a snížili by mi ji na tu správnou.
Pokud jsem ti pomohl přidej mi bod tlačítkem [+]
Wedos aktuální slevy
 CZC slevové kupóny

Mike92
WD Trader: 5/5

Příspěvky: 102
Registrace: 22.08.2013
To, že někdo neví jaká je opravdová cena by v tomhle případě nemělo hrát roli.

Pro uzavření kupní smlouvy je nutná shodná vůle obou stran uzavřít smlouvu, která bude mít všechny podstatné náležitosti (což cena bezesporu je). Alza si to trochu komplikuje tím, že to co je na stránkách prezentuje v OP jako návrh na uzavření kupní smlouvy.

Navíc jestli někomu není zřejmé, že takováhle sleva není 70%, pak je podle mého pitomec a toho do takové míry právo nechrání :D Pokud nepočítáme instituty omezení svéprávnosti :D Navíc by zákazníci mohli vědět, že sleva se zpravidla uvádí z ceny počáteční, za kterou se to ale mnohde prodávalo jen na začátku. To ale uznávám, řada zákazníků vůbec netuší.

Marketing by to byl dobrý, to ano. Na druhou stranu by byl cestou do pekel, protože zákazníci by dostali pocit, že na zboží mají v takovém případě vždy nárok. To by jednou mohlo potrápit nejen Alzu, ale každého internetového obchodníka.

Souhlasím, že je důležité se zákazníkovi za vzniklou chybu minimálně omluvit.

Fabrik
WD Trader: 5/5

Příspěvky: 63
Registrace: 10.10.2014
Já bych jim dal pokutu za matení zákazníka. Peněz vydělávají dost, takže mají mít na to, aby si zaplatili někoho schopného, kdo jim to bude do systému zadávat, respektive kontrolovat.
Každopádně si spíš myslím, že to byl velmi chytrý a zároveň levný marketingový tah. Začalo se o nich mluvit jinak, než ve spojitosti s tím zeleným zm*dem, jak píše Ota. :)

PcDr. Marty
Uživatelský avatar
WD Trader: 4/5

Příspěvky: 119
Registrace: 25.11.2010
Zboží vydat a hned.
Jen jako trest za toho zeleného alzazmrda, kdo to má furt poslouchat.

Fabrik
WD Trader: 5/5

Příspěvky: 63
Registrace: 10.10.2014
Taky jsem na něj už brutálně alergický... :)

katalog
WD Trader: 4/5

Příspěvky: 147
Registrace: 03.04.2013
Když alza nechce tak nemusí, bylo byt to jen v jejich dobré víře když by to za tu cenu prodali, což asi neudělají proč by taky měli i kdyby ti nas*ani zákazníci co si to objednali do konce života u alzy nic už nekoupili tak to nijak nepocítí a maretingově po těch všech článcích a diskuzích jen získaj, takže je vlastně ztráta času to vůbec řešit.

Kohy
WD Trader: 4.4/5

Příspěvky: 1661
Registrace: 08.08.2012
Podle práva by měla Alza telefony poslat, pokud bylo nakoupeno v dobré víře.

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se