Aktuální události

freez
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2458
Registrace: 29.10.2011
Dnes koukám na Objevit a vidím nový vzhled, že by?

objevit_new.jpg
Blog|
Pozor!! Občas trochu kecám :-D

Jan Paluska
Uživatelský avatar

Administrátor
WD Trader: 4.78/5

Příspěvky: 1323
Registrace: 14.02.2011
Koukal jsem na to, a není to vůbec špatné :) Ze začátku se mi to moc nelíbilo (hlavně podle toho screenu), ale při návštěvě webu se mi to celkem i líbí, takže za mě palec nahoru :)
Pomohl jsem? Použij tlačítko [+]
 Dar

alijosha
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.68/5

Příspěvky: 2482
Registrace: 01.02.2011
A jo, dlouho jsem tam už nebyl, tak jsem to ani nezaznamenal. No popravdě se mi to osobně moc nelíbí a starší verze byla dle mě vzhlednější.
Mám rád sladké, takže si rád dám občas dort od vymazlene-dorticky.cz

freez
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2458
Registrace: 29.10.2011
Já tam byl tuším že v pátek a najednou na mě kouká ta modrá, až sem se lekl, že jsem jinde :-) Jako je to asi o tom si zvyknout, ale mě to přijde dobrý.
Blog|
Pozor!! Občas trochu kecám :-D

stephan
WD Trader: 4.75/5

Příspěvky: 661
Registrace: 12.01.2012
Mam z toho rozporuplne pocity. Urcite hraje svoji roli (ne)zvyk, ale i tak bych rad rekl svuj prvni dojem. Diky sekci "novinky ze sveta" na mne design pusobi tak, ze tam jsou 2 paticky. Klidne bych tu spodni cast odseknul a nedaval ji tam.

Fit
Uživatelský avatar
WD Trader: 5/5

Příspěvky: 480
Registrace: 30.09.2011
No, abych řekl pravdu, tak mi ten nový design taky moc nesedí. Neříkám, že to je nepoužitelný, ale nějak to pro mě není ono... Jestli se nepletu, tak jsem už dříve viděl nějaký screen objevit na Facebooku, a to bylo podle mě tak o 2 třídy lepší. To se mi tenkrát dost líbilo si pamatuji, myslel jsem, že nasadí ten design, co byl na FB. Ale tak svět se nezboří, já zase na ten web ani moc nechodím, jen občas tam zabrousím...

-- 21.01.2013 23:29 --

Tak teď ještě projíždím ten web více a možná si už začínám zvykat, je to takový čistý styl, určitě to neurazí. Hlavní je stejně obsah, toho jsem zastáncem já. Ale přesto si myslím, že ten návrh, co byl na FB, tak byl lepší. Byl to taky takový modrý design.

Lukáš Charvát
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 143
Registrace: 06.07.2012
Logo v hlavičce mi tam chybí... je to něco, na co si člověk zvykne a co reprezentuje web.
Gaming affiliate? G2A Goldmine!

Otakar Pěnkava

Administrátor
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2707
Registrace: 15.10.2010
Design pěkný, líbí se mi. Ale je hodně nepraktický. Úvodní strana zbytečně dlouhá, spousta věcí by tam nemusela být.

Krcmic.cz
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 62
Registrace: 05.04.2012
Diky za vecnou kritiku. K designu. Web jsme chteli zprehlednit, zajistit, aby lide na webu travili vice casu a prochazeli vice stranek. Coz se povedlo - narust je temer dvojnasobny. Uvodni stranu jsme chteli udelat schvalne dlouhou. Byl to zamer. Verim, ze si na novy design lide zvyknou. Prece jenom je to zjednoduseni hlavne pro ne. Je tam spousta novych prvku, ktere jim usnadni prochazeni webu. Ted se chceme zamerit na obsah webu a doskolit novou redakci, ktera se nam postupne zaucuje a rozjet sekci hry + rozhovory, na ktere ted nebyl kvuli redesignu cas.

Design, co jsme davali na FB jsem se rozhodl nepouzit z vice duvodu (nesladene prvky, spousta nedoresenych veci, ktere byly dle meho soudu blbe uz v zarodku, velka cast testovanych uzivatelu mela problem se vubec zorientovat, kde co je, kam jit / klikat apod.). Proto jsem radeji volil cestu mensiho zla a proste nechal vytvorit design jiny, dle meho soudu cistsi a originalnejsi. Zaroven chci dodat, ze na webu se stale pracuje a jeste par nemalych uprav probehne v nasledujicich tydnech. Pripominky bych spise vital k funkcnosti webu - davat zpatky novy design nebudeme, s novym vzhledem jsem naprosto spokojeny :-).

S grafikem jsme design davali dohromady pomerne dlouho a zatim splnil to, co mel. Jestli se libi nebo nelibi - je vec nazoru. Mne jako vlastnikovi se libi a to je pro me take dulezite :-). Vzdy, kdyz se dela nova graficka podoba webu, se rozdeli uzivatele na dva tabory. S tim pocitam a jsem si toho vedom. Ale nasim cilem je dostat Objevit zase o dalsi level vys. Snad se nam to povede. Ale to bude mozne jen kdyz nas zacnete cist i vy - uzivatele Webdealu :-).

Fit
Uživatelský avatar
WD Trader: 5/5

Příspěvky: 480
Registrace: 30.09.2011
Krcmic.cz: Jo jo, jasné, to hlavní je stejně obsah a to je to, proč na weby chodím. Ale jestli ještě můžu k tomu designu, určitě bych osobně použil logo a zvýraznil bych ho. Nějaké jednoduché a dobře viditelné, takhle mi to přijde moc nevýrazné a podle mě si díky tomu i noví návštěvníci hůře zapamatují web Objevit. Podle mě to logo k tomu hodně pomáhá. Je to ale samozřejmě Tvoje věc jako majitele...

Krcmic.cz
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 62
Registrace: 05.04.2012
Fit píše:
Krcmic.cz: Jo jo, jasné, to hlavní je stejně obsah a to je to, proč na weby chodím. Ale jestli ještě můžu k tomu designu, určitě bych osobně použil logo a zvýraznil bych ho. Nějaké jednoduché a dobře viditelné, takhle mi to přijde moc nevýrazné a podle mě si díky tomu i noví návštěvníci hůře zapamatují web Objevit. Podle mě to logo k tomu hodně pomáhá. Je to ale samozřejmě Tvoje věc jako majitele...


Logo - jestli ho mit nebo nemit - resili jsme s grafikem, sam navrhoval, abychom to nechali bez loga. Ja mu verim a zatim si nikdo nestezoval, ze by mu logo chybelo - vlastne - jsi prvni. Rikam, mozna casem nejake bude, ale znam spoustu webu, co zadne logo nemaji a funguji bez problemu. Ja verim, ze Objevit si lide zapamatuji prave diky hezkemu designu a predevsim i diky prinosnemu obsahu:-)

Lany
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 429
Registrace: 15.12.2011
Když jsem ten nový design viděl poprvé, tak to na mě působilo strašně negativně a určitě se mi více líbil ten původní. Nepsal jsem zde ale hned, a nechal jsem si názor uležet. Není to špatné, ale je zde poměrně hodně "zvláštností" nebo divných prvků. Pro lepší reakce na ně je očísluji :) Snad to vyvolá pěknou diskuzi:

1) Logo - určitě chybí. Budu chtít zmínit objevit v článku, bude to po mě chtít dát náhledový obrázek a přece tam nedám jen ten nápis. To samé pokud budeš chtít jako majitel magazínu sponzorovat konferenci nebo cokoliv, budeš mezi ostatními logy vypadat "vážně divně". Toto bych stoprocentně zvážil a jak vidíš, nejsem jediný. Chci se s magazínem a jeho články ztotožnit a řekne se Lupa nebo Mediář a ihned vím logo a co si pod tím mám představit.
2) To vysouvací hledání mi celkem vadí, nevím, jak ostatním. Je to zbytečná akce navíc, pokud chci hledat, chci tu akci mít možnost provést ihned.
3) Na úvodní stránce článek úplně nahoře, nadpis normal fontem a popis tučně? Už na první pohled mi to přijde divné, ale to je maličkost
4) V části "Novinky ze světa" mi přijde divné, že 3 mají text a tlačítko a zbytek ne
5) Ty měsíce jsou zajímavé, ale proč to zobrazuje dny, které ještě nebyly? :) Navíc nějaká bližší informace k tomu dni, hover efekt, reálným využitím si nejsem moc jist.
6) Spodní část k tomuto designu moc nesedí mi připadá http://awesomescreenshot.com/0a3uk3a34
7) Proč mají štítky jiný vzhled na hlavní straně a v pravém panelu? Proč nutit uživatele zbytečně navíc přemýšlet?
8) Když si vyberu kategorii v pravém menu, proč na ní není active ukazatel, že jsem právě v ní?
9) Proč je zde informace o kategoriích duplicitní? http://awesomescreenshot.com/051uk316d a opět nejde ani na jednom prvku vidět, kterou jsem si zvolil
10) Pod článkem pouze možnost sdílení na FB? Twitter nic?

A pár dalších věcí. Ale jinak už teď s odstupem času hodnotím redesign kladně, jen by to chtělo vyladit.

Krcmic.cz
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 62
Registrace: 05.04.2012
Díky, spoustu věcí ještě doděláváme.

1. Logo - jak jsem psal, je to posledni vec, co me nyni pali. Casem mozna nejake bude, zatim jej v dohledne dobe neplanuji.

2. Hledani - chci aby bylo nahore a viditelne, na druhou stranu, moc mista uz tam nahore neni, tohle mi prislo jako relativne dobra varianta.

3. OK, tohle nejspis upravime. Souhlasim, ze to vypada divne.

4. Mne to tak divne neprijde, nejak jsme je tam museli vecpat :-). Ale proberu to jeste s grafikem a koderem, v tomhle souhlasim, ze kdyz tam ikonky narveme, tak by se tam mely vejit a je to spise pro dobro veci.

5. Kalendar - souhlas - vcetne efektu. Novy bude umoznovat jak rolovani po rocich, tak po mesicich a bude vice user friendly - holt koder to chtel udelat hezke, ale nedomysle, jak se to bude asi pouzivat. Novy kalendat bude umoznovat take zobrazeni poctu clanku (kolik jich v danem dnu vyslo). To, ze kalendar zobrazuje dny na cely mesic mi prijde v pohode, maji to tak vsechny weby :-).

6. Spodni cast - mas na mysli, roztazeni do sirky? Moc nechapu, co myslis.

7. Stitky jsou stejne jako na HP - jsou pod clankem. To, ze jsou i v prave strane, je jen kvuli tomu, aby uzivatel mohl prokliknout dale. Ale uznavam, ze by mozna nebylo od veci je sjednotit, na druhou stranu udelat x ruznych velikosti stitku je docela drahe....vidim tuhle upravu spise jako nice to have nez must have.

8. Tady si nejsem jisty, co mas na mysli. Kdyz rozkliknes kategorii v pravem menu, vidis to primo v nadpise, kde jsi a take v drobeckovce.

9. Protoze tohle je dalsi krok, co budeme delat pote - sjednocovat kategorie, zatim na to nebyl cas, tak kategorie zustaly stejne jako na puvodnim webu.

10. Primarne nam jde o FB. Proto to tlacitko na sdileni na FB - ale opet musim uznat, ze dalsi by se tam veslo - pridelame :-)

Diky za komentare na telo :-) Budeme se snazit chybky a nesrovnalosti oddladit.

Lany
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 429
Registrace: 15.12.2011
Krcmic.cz píše:
Díky, spoustu věcí ještě doděláváme......


Omlouvám se za zpoždění s odpovědí, ale měl jsem toho celkem kopec :)
8) Kategorie by po zobrazení měla svítit aktivně, tedy mít jiné pozadí, než ostatní, protože právě ta je nyní aktivní.

Jinak super odpovědi :) Snad to pomohlo. Ještě jsem koukal a máš chybku s bannerem na boku: http://awesomescreenshot.com/06dvohj11 toto dělá při nízkém rozlišení.

Krcmic.cz
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 62
Registrace: 05.04.2012
Krcmic.cz
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 62
Registrace: 05.04.2012
Lany píše:

Omlouvám se za zpoždění s odpovědí, ale měl jsem toho celkem kopec :)
8) Kategorie by po zobrazení měla svítit aktivně, tedy mít jiné pozadí, než ostatní, protože právě ta je nyní aktivní.

Jinak super odpovědi :) Snad to pomohlo. Ještě jsem koukal a máš chybku s bannerem na boku: http://awesomescreenshot.com/06dvohj11 toto dělá při nízkém rozlišení.


Banner by již měl být OK ve všech rozlišeních. Btw. do sekce Odjinud jsme přidali agregátor blogů a webů. Během pár dní tam přibude formulář na přidání blogu od našich návštěvníků a také posuvník pro filtraci zpráv dle času publikace a také nějaké barvičky, aby bylo jasné, kdy byla které zpráva publikována.

Lany
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 429
Registrace: 15.12.2011
Teď mi to dělá jinou chybu: http://awesomescreenshot.com/05ew0bt32 a můžu pořád scrollovat více a více dolů, prohlížeč Firefox a Opera to dělá, zkoušel jsem ještě chrome, ale tam je to v pohodě.

Krcmic.cz
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 62
Registrace: 05.04.2012
alijosha
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.68/5

Příspěvky: 2482
Registrace: 01.02.2011
Já bych měl jeden dotaz, to neexistují i jiné bannery, než jen Wedos? 4 krát z 5 na titulní stránce :-)

Jinak ten postranní, co je pojízdný v chrome pořád způsobuje, že s ním sjedu až pod patičku, takže nedořešeno ;-)
Mám rád sladké, takže si rád dám občas dort od vymazlene-dorticky.cz

Krcmic.cz
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 62
Registrace: 05.04.2012
alijosha píše:
Já bych měl jeden dotaz, to neexistují i jiné bannery, než jen Wedos? 4 krát z 5 na titulní stránce :-)


Ten, kdo si reklamu zaplati, ten ji tam bude mit. Tohle je snad vsude stejne.

alijosha píše:
Jinak ten postranní, co je pojízdný v chrome pořád způsobuje, že s ním sjedu až pod patičku, takže nedořešeno ;-)


Díky za upozornění. Jak jsem psal výše, pracujeme na úpravách.

stephan
WD Trader: 4.75/5

Příspěvky: 661
Registrace: 12.01.2012
Krcmic.cz píše:

Ten, kdo si reklamu zaplati, ten ji tam bude mit. Tohle je snad vsude stejne.


Wedos si zaplatil tolik ploch? Opravdu to vypada divne a do budoucna bych se to pokusil omezit. Vim, ze penize jsou penize, ale v tomto pripade by to bylo dobre pro obe strany.

luba
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 111
Registrace: 24.07.2012
Ježiši co řešíte. Tak si umí sehnat inzerenta.

alijosha
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.68/5

Příspěvky: 2482
Registrace: 01.02.2011
Krcmic.cz píše:

Ten, kdo si reklamu zaplati, ten ji tam bude mit. Tohle je snad vsude stejne.

Díky za upozornění. Jak jsem psal výše, pracujeme na úpravách.


To je mi jasný, ale na mě a věřím, že ne jen mě to tedy spíše působí jako antireklama, která mě absolutně nemotivuje kliknout ;-)

Ale tak, že si Wedos zakoupil 4 plochy se ani nedivím, nějak jim stagnuje koláček i přes veškeré až 99% slevy ve statistikách hostingů na: https://stats.labs.nic.cz/stats/hosting ... l&da=chart :-D

-- 14.02.2013 19:41 --

luba píše:
Ježiši co řešíte. Tak si umí sehnat inzerenta.


Nikdo neřeší inzerenta, ale to, že to působí trochu divně a v tom je rozdíl ;-)
Mám rád sladké, takže si rád dám občas dort od vymazlene-dorticky.cz

Krcmic.cz
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 62
Registrace: 05.04.2012
stephan píše:

Wedos si zaplatil tolik ploch? Opravdu to vypada divne a do budoucna bych se to pokusil omezit. Vim, ze penize jsou penize, ale v tomto pripade by to bylo dobre pro obe strany.


Proc? Ty nas web mozna uz znas, stejne tak i Wedos. Spousta lidi, co prijde na nas web poprve, tak vubec netusi, ze nejaky Wedos existuje. Pro ne je to perfektni reklama, kdyz se o jejich podnikani dozvi z 1000 prichozich cca 700 lidi. Treba po dnesku mohu bez obav prohlasit, ze se jim tato reklama vyplatila za ty penize.

Ale jsem pro - pro dobro veci si muzes jednu plochu koupit :-) Pripadne jednu plochu muzeme dat k dispozici vlastnikovi Webdealu :-)

Znam spoustu webu, ktere jsou otriskane jen reklamou jedne firmy a nikomu to nevadi. Proc taky? Z neceho se ten web uzivit musi. Tohle je jeden z dalsich prijmu a nejmene naklady z pohledu investovany cas vs vydelek. Spise jsem cekal, ze nekdo pochvali nejakou novinku ci clanek s Radkem z Parfums.cz ;-)

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se