Aktuální události

Clicker109
Uživatelský avatar
WD Trader: 3.82/5

Příspěvky: 192
Registrace: 12.03.2012
Zdravím webdealeři,
na webtrhu se objevila zajímavá diskuse o tomto článku: http://www.blisty.cz/art/64399.html
jaký na to máte názor vy ? :)

Marvell
Uživatelský avatar
Zabanován
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 26
Registrace: 17.08.2012
Moc jsem to nečetl, ale co se tady děje je příšerné, mám doménu ChcemeRevoluci.cz tak ji možná využiju k tomuto tématu...

freez
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2458
Registrace: 29.10.2011
Jsem sice o něco mladší než autor článku, nicméně spoustu věcí mohu hodnotit. Kdyby ten článek napsal ještě před pěti lety, řekl bych "dej jim ještě šanci" dnes to vidím obdobně jako pisatel. Lidskost a jistota jde v tomto státě neuvěřitelně dopr... Stát není schopen se postarat o nic, ale z pracujících "čti debilů co odváděj státu peníze" by sedřel kůži.

Snad jen malé srovnání, před dvaceti lety člověk musel na prvního máje vyvěsit do okna naší a ruskou vlaječku a jít do průvodu, dnes stát diktuje jiné věci, například máte na domě kované domovní číslo? nebudete ho tam mít, budete si muset od předražené firmy, kterou město nasmlouvá koupit smaltovanou nechutnou červenou "komunistickou" cedulku a tu tam budete mít, nééé tak to máte bratru za 50 tisíc. No ale jinak protože máme tu "svobodu slova", tak můžete nadávat, až vám huba upadne, to je ale asi jediné co zmůžete.

Tak nějak nevím co je horší.. a to je jen střípek toho, co se tu za posledních 5 let děje, šikana obyvatel ve všech směrech a podpora šmejdů z celého světa, je naprosto k pláči.
Blog|
Pozor!! Občas trochu kecám :-D

Lukáš Jirsa
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 181
Registrace: 02.12.2011
No nikdo nemůže být nadšený ze situace v našem státě (a nejen našem), ale stejně tak mi vadí ten názor, že komunisti jsou teda to, k čemu se vrátíme. Nežil jsem za komunismu, ale nechtěl bych ho - musí tu být pravý kapitalismus.
Situace jakou máme v ČR není kapitalismus, je to nefunkční kočkopes plný děr. EU se změnila také do socialismu, omezuje naprosto všecho tak, že se tu z toho doslova pojebeme a budeme světu pro blázny. Začít ale musíme v politice a u přístupu lidí, bohužel se nám to v ČR nedaří.
Sice jsem ten článek jen tak zběžně přeletěl, ale autor by místo bědování, že se o něj nikdo nepostará měl vzít věc do svých rukou a dělat s tím něco sám, třeba i sám podnikat. Komunisti se o něj taky nepostarají.

Clicker109
Uživatelský avatar
WD Trader: 3.82/5

Příspěvky: 192
Registrace: 12.03.2012
to freez: pěkně si to všechno vystih ;) z článku je sice cítit špetka zoufalství, která pomalu přechází do nadávání, ale autorovi se vůbec nedivím. :) přecejen bych ale komunismus nechtěl.

to hitow92: je pravda, že to může vzít do svých rukou, ale v jeho situaci, tak jak ji popisuje, to bude mít sakra těžký

nechci se zastávat ani jedné strany, řekl bych, že pravda bude asi někdě uprostřed, ale to co se dneska v ČR děje není moc pěkné.

Poptavka-zdarma.cz
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 1915
Registrace: 22.05.2012
Bohužel je taková doba. Dopad krize nejvíc zasáhl 50níky, kteří teď přichází o celoživotní úspory v podobě nemovitostí. Co mě ale znepokojuje je zadlužování nejmladší generace, která si bezmyšlenkovitě nabírá půjčky. Pracuju v nebankovním sektoru, tak mám o tom nejlepší přehled. Nemyslim si, že volba KSCM je ta nejlepší. Změny pomalu nastávají - vidíte v televizi boj s korupcí, a co se týče exekutorů, tak změny taky nastaly - už nemůžou malé pohledávky neúměrně navyšovat, ale je tam jistá regulace a od nového roku budou změny i co se týče nepoctivým nebankovním firmam, co vydělávají na podvodu.

Tyhle změny měly proběhnout už dávno, ale já kvuli tomu KSCM rozhodně volit nebudu.

freez
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2458
Registrace: 29.10.2011
Tak volba KSČM je samozřejmě hloupost, protože za tohoto stavu s tím ani komunisté nic neudělají, to je asi nutno říct. Nevím jak si kdo z vás prošel hledáním zaměstnání, ale já to například mohu posoudit z pohledu mé manželky a hledání zaměstnání například po mateřské, atd. Nepřál bych vám to nikomu a to je manželce 33 let, hovoří několika jazyky, atd. Nicméně v regionu s největší nezaměstnaností, je i mladší člověk, byť vědomostně vybaven prostě v prd...

Nedovedete si představit kolik to stojí nervů a peněz být bez práce a i přes to, že to odnáší celá rodina a okolí, nikoho to nezajímá. Nepřál bych vám ty situace, kdy musíte jít na magistrát přepsat ojetou škodu 120 na otce, jenom proto, že si mladá pracovnice úřadu práce myslí, že byste jí mohli za 20 tisíc prodat a s toho nějakou dobu žít. Někdo z vás se třeba pousměje, ale pracujete vy a nebo vaši rodiče 12 hodin denně, svátky, víkendy, noční za 14 tisíc hrubého? To je třeba u nás poměrně pěkný plat.

Je to jeden z důvodů proč podnikám a snažím se "mít se lépe" není to ale pro každého, spousta mích známých když vidí co a jak dělám, mi tvrdí že by se s toho zbláznili. Jenže co mají ti lidé dělat. Navíc když jsem si přečetl další články, kde někteří až "dementním" názorem schazují užitečnost zaměstnance, je mi zle. Víte ono to není jen černé a bílé, když si vezmu, že zaměstnavatel dá za den manželce 500 korun a ona mu vydělá za ten den 30 tisíc, nakopal bych ho do prde...

Nicméně těšme se na lepší časy a snad to nějak zvládneme.
Blog|
Pozor!! Občas trochu kecám :-D

prclan
Uživatelský avatar
WD Trader: 3.6/5

Příspěvky: 217
Registrace: 01.11.2011
Já bych klidně komunisty volil...a nestydím se za to. S většinou v tom článku se ztotožňuji.

Poptavka-zdarma.cz
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 1915
Registrace: 22.05.2012
to freez: 500/30000 Kč? to mě zajímá. o jakou práci jde? :-D

prclan
Uživatelský avatar
WD Trader: 3.6/5

Příspěvky: 217
Registrace: 01.11.2011
To freez: Jaktože by s tím komunisti za tohohle stavu nic neudělali? V 48 roce taky přišlo znárodnění a bylo. :D

freez
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2458
Registrace: 29.10.2011
Lázeňství a rehabilitační péče, pro zahraniční klientelu. Rusové, Angličané, Němci a muslimové u nás utrácejí neskutečné peníze, nutno podotknout, že v rámci největší rozkrádačky v zemi, zvané kuponová privatizace, za kterou měl mimo jiné pan prezident ještě hnít v kriminále, je vše zahraničních vlastníků a ne státu, jako tomu bývalo. Takže peníze vesele utíkají mimo stát, no ale to je delší debatu a protože už se mi dělá zase mdlo, jdu si udělat levné české kafe, zametené z podlahy továrny Chibo.

Jo tak znárodnění je sice řešení, ale protože je většina majetku v rukou zahraničních firem, tak by to asi neklaplo :-)
Blog|
Pozor!! Občas trochu kecám :-D

Gondal
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 403
Registrace: 15.11.2010
Súhlasím, že tento systém je skazený a chce to zmenu. Avšak komunizmus určite nie je to, čo by som si predstavoval ako náhradu za terajší systém. Súhlasím s hitowom...Toto nie je demokracia a ani kapitalizmus.

Osobne sa prikláňam k priamej demokracii( http://sk.wikipedia.org/wiki/Priama_demokracia ). Avšak to by sa muselo zmeniť viac ako iba systém. To by sa museli zmeniť aj média, školský systém...Aby sme tu nemali toľko sprostých ľudí.

Clicker109
Uživatelský avatar
WD Trader: 3.82/5

Příspěvky: 192
Registrace: 12.03.2012
to freez: věřim že Rusové tady utrácejí obrovské peníze, ale 30000 Kč denně ? to mi teda nesedí :D

freez
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2458
Registrace: 29.10.2011
Clicker109 píše:
to freez: věřim že Rusové taky utrácejí obrovské peníze, ale 30000 Kč denně ? to mi teda nesedí :D


Tak tomu začni věřit, jo aby sis nemyslel, že troškařím, jedna procedura vyjde od 1000 až do 2500 korun a jen žena těch lidí za 12 hodin udělá 25 až 30, a je jich tam 5 pracovnic. No a s postupným zaváděním kosmetických služeb s přípravky kosmetické firmy Babor, kde tě pleťová maska vyjde na 4 táci, to bude teprve vejvar.

Jestli si někdo myslí, že Rus a nebo Angličan kterej na to má, půjde k nějakému masérovi kterej dělá celkovku za 300 tak je na omylu. A nejvíc mě na tom vadí ten fakt, že ten lázeňák vydělával takový peníze vždycky, no tak proč ho neprodat že jo.

Jen upozorňuji, že tohle je opravdu jen pro zahraniční klientelu, jedinej kdo si tam z Čechů dopřává, je Bartoška a Pavel Bém, ty na to totiž mají.

edit: ještě ti sem hodím úryvek z výroční zprávy, aby sis udělal představu:

.....provozuje jeden z největších lázeňských hotelů, vykázala za loňský rok zisk téměř 6,3 milionu korun. O rok dříve byla ve ztrátě 17,9 milionu korun. Výrazně ji tehdy ale ovlivnila modernizace výtahů za 13,7 milionu. Tržby dosáhly loni téměř 176,2 milionu korun a meziročně stouply o přibližně deset milionů korun. Informace zveřejnila společnost ve výroční zprávě.

No ale to jsme dost odbočili od tématu.
Blog|
Pozor!! Občas trochu kecám :-D

alijosha
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.68/5

Příspěvky: 2482
Registrace: 01.02.2011
Clicker109 píše:
to freez: věřim že Rusové tady utrácejí obrovské peníze, ale 30000 Kč denně ? to mi teda nesedí :D


Tak tomu věř, jelikož je to tak. Jako bývalý zaměstnanec Letiště Praha jsem měl možnost vidět co sem za honorace z Ruska létá a jaké mají nároky na standart a co si mohou dovolit pustit denně.

To co popisuje freez je bohužel naprostá realita a například plno mých známých má i dvě zaměstnání, aby zde v oblasti Prahy nějak vyžili a to si rozhodně nežijí ani trochu nad poměry. Zde sice není zase až takový problém sehnat práci (je to tu v tomto o trochu lepší), ale za to finanční ohodnocení nabízené v poměru s pracovními úkony to není žádná sláva. Někdo sice říká, nojo, Kladno je blízko Prahy a v Praze je peněz dost, ale opomíjí jaksi na fakt, že jak kde a jak pro koho.
Mám rád sladké, takže si rád dám občas dort od vymazlene-dorticky.cz

Clicker109
Uživatelský avatar
WD Trader: 3.82/5

Příspěvky: 192
Registrace: 12.03.2012
to alijosha: mě to vysvětlovat nemusíš moc dobře chápu, že to je těžké najít si práci. někdo začne podnikat a nevyjde mu to, každý nemá takové štěstí .. jde o to, že ne každý má na podnikání vlohy, tím pádem musí být "řadový zaměstnanec". blbý na tom je, že to změnit prostě nemůžeš a tvůj hodnej šefík ti to dá pěkne najevo, proto nemám rád tenhle systém, jinak s tebou ve všem souhlasim :)

Poptavka-zdarma.cz
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 1915
Registrace: 22.05.2012
freez: tak Kuponová privatizace nebyl zase špatný nápad, ale dost riskantní. bohužel ze západu kopírujeme systémy, před kterými nevytváříme ochranu. a jak to tak bývá, chytrý čecháček rozkrade co se dá - to je ostatně i celosvětová krize = nenažranost lidí, co myslí jen na svojí kapsu

Clicker109: hlavní problem pri podnikani vidim hlavne v tom, ze spouste lidi dojde brzy "dech" resp. penize...nikdo ti totiz pravdu nerekene = ze ti potrva minimalne pul roku, nez zacnes vydelavat slusny penize

Lukáš Jirsa
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 181
Registrace: 02.12.2011
Ono lze problémy hledat donekonečna. Zoufalost je i v našem školství.
Můžu uvést svůj příklad, v 15 letech po základce jsem neměl šajn, co chci vlastně v životě dělat. Vyřešil jsem to gymplem (odložil jsem rozhodování o 4 roky), kde jsem si to dobře ujasnil. Ono 15 a +/- 19 let je obrovský skok v mentalitě.
Pak ale existují strašná kvanta dětí, které se učí hůř a jdou prostě někam na učiliště. Přitom neví, co vlastně chtějí dělat. Školství by mnohem důrazněji mělo dbát na to, aby si člověk ujasnil, co ho baví, co mu jde a co pak může dělat. Ono se pracuje úplně jinak, kdy člověk dělá to, co má rád a pro co má talent.
Jednou jsem slyšel v rádiu, že kdybychom měli školství jako ve finsku, máme ročně až o stovky miliard vyšší HPD. Samozřejmě je to takové plácnutí do větru, ale v principu to tak je. Kdyby školství lépe připravilo pracovní sílu a lépe směřovalo její budoucnost, přibylo by spokojených lidí. Ti by pak zákonitě pracovali efektivněji.

lukasik
WD Trader: 4/5

Příspěvky: 85
Registrace: 19.02.2011
Trochu tu citím "když se nemůžu mít dobře já tak ani nikdo jiný".
To fakt chcete komunismus? Na systému ani tolik nezáleží. Vždy jde o lidi na vrcholu. Ti budou krást ať je komunismus nebo "demokracie".
A stěžování si na nedostatek práce? Když prostě žádná není tak se snad nebude uměle vytvářet aby se to dostalo ještě do větších sraček ne?

Clicker109
Uživatelský avatar
WD Trader: 3.82/5

Příspěvky: 192
Registrace: 12.03.2012
to lukasik: většina lidí v této diskusi řekla že komunismus ne :)

freez
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2458
Registrace: 29.10.2011
lukasik píše:
A stěžování si na nedostatek práce? Když prostě žádná není tak se snad nebude uměle vytvářet aby se to dostalo ještě do větších sraček ne?


Tak na tu poslední větu si dovolím reagovat slovy "a proč ta práce není?" Jako příklad bych snad uvedl opravu auta, dříve když si potřeboval přečepovat ranema na nápravě, servis kompletní rameno vyndal, a opravil. Takže se zalisovala nová guma, nové čepy atd, soustružník vytočil nové díly a bylo to. Dneska nejsou opravny, ale výměnkárny, celé rameno se vyhodí, protože ti řeknou že to opravit nejde, protože je to zalisované a ty místo pěti set korun, zaplatíš 3 tisíce za celé rameno, no a soustružník se může jít pást na louku, ale majitel továrny na výlisky v Číně, si tedy koupí novou plachtu na svou jachtu. Bezvadné, opravdu.

No a takto bychom mohli pokračovat do nekonečna, náš stát není ve valné většině věcí soběstačný a tak za to platíme nehorázné sumy, na všechno se dělá neprůhledné výběrové řízení, jen aby se mohla zakázka patřičně zdražit a někdo si mohl hrábnout do strožoku. Když už se i nás firma rozhodla že udělá výběrové řízení na dodávku žaluzií do 4 oken, tak to už jsem nechápal, pak jsem to pochopil, běžná cena za ty 4 okna byla 5 tisíc, vyhrála firma která to dodá za 15 tisíc, co si o tom mám myslet. Já osobně nikomu kdo si peníze vydělá snahou, nebo prací nezávidím, vadí mi jen, pokud to je nechutných způsobem, který je ve většině případů nezákonný. Podívej se na státy, které nedopustili zvěrstva, jako dovoz 80% všeho ze zahraničí, ale zachovávají si domácí produkci, jsou úplně někde jinde než my a to ani nebudu rozebírat, jaká chyba je, si pustit do baráku mezinárodní měnový fond, atd.
Blog|
Pozor!! Občas trochu kecám :-D

Poptavka-zdarma.cz
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 1915
Registrace: 22.05.2012
freez: jinak nedávno byla k prodeji v aukci pojisteni-srovnani.cz, jsi ji mohl koupit. lepsi nez ipom.cz

freez
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2458
Registrace: 29.10.2011
Poptavka-zdarma.cz píše:
freez: jinak nedávno byla k prodeji v aukci pojisteni-srovnani.cz, jsi ji mohl koupit. lepsi nez ipom.cz


Já ještě nějaké pojišťovací mám v záloze, nicméně mě až tak na KW v názvu domény nesejde, ipom.cz jsem vybral záměrně a je zacílená na KW "srovnávač pojištění" méně konkurenční a tam se drží velmi dobře. Jak už jsem tu několikrát v různých tématech zmínil, KW v názvu domény nejsou prioritní.
Blog|
Pozor!! Občas trochu kecám :-D

Poptavka-zdarma.cz
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 1915
Registrace: 22.05.2012
freez: úplně s tebou nesouhlasím. v konkurenčním prostředí je long-tail název domény pro mikrosice dost důležitý...pokud někdo na téhle doméně udělá kvalitnejší SEO, tak tě ve vyhledaváčích přebije a je výše. a kdo je výše jednoduše prodává.

Marek L.
WD Trader: 4.38/5

Příspěvky: 1382
Registrace: 14.02.2011
Nechcem sa zastávať ani starého ani súčasného režimu, každý mal svoje pre aj proti. Len by som dodal, že komunizmus ešte nikto nezažil. Ľudia či už unás alebo v ZSSR žili v socializme, nie komunizme.

V minulosti chýbalo viacej slobody a perspektívy pre nadaných ľudí, ale dnes to nie je o nič lepšie. Mladí majú viacej slobody, majú priestor a možnosť sa realizovať, žial podmienky, kt. im súčasný režim poskytuje sú horšie ako za socializmu. Typickým príkladom sú športové areály, verejné priestranstvá ...
Súčasný systém využíva areály a športoviská, kt. boli vybudované za socializmu a sú schátrané, postavilo sa minimum štadiónov a areálov (až na pár výnimiek).

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se