Aktuální události

Kohy
WD Trader: 4.4/5

Příspěvky: 1661
Registrace: 08.08.2012
Ahoj WD,

v úterý razíme na IT akci do Hannoveru. Jedná se o CeBIT 2014, který startuje v pondělí 10. března. Pár informací a celý článek zde.

Již za pár hodin startuje největší veletrh IT, mobilních technologií a aplikací vůbec – CeBIT 2014. Těšit se od 10. do 14. března v Hannoveru můžeme na několik odvětví – ECM, ERP a Data Analysis, Web a Mobile Solutions, Research a Innovation, IT Services, IT Infrastructure a Data Center, M2M, Security, Hybrid TV, Communication a Networks.

Jako tip zde mám i zajímavou mobilní aplikaci připravenou speciálně pro hannoverský CeBIT (Android a také pro iOS). Holdujete těmto akcím, byli jste již na nějaké?

S pozdravem Martin

Jan Paluska
Uživatelský avatar

Administrátor
WD Trader: 4.78/5

Příspěvky: 1323
Registrace: 14.02.2011
Já jsem jezdil na INVEX (teda když to ještě opradu byl INVEX) -> tím myslím ty časy, kdy bylo na brněnském výstavišti tolik stánků, že se se nevešly ani do pavilonů a všecky byly plné + ještě hafo věcí venku :) Neskutečně rád jsem tam jezdil :) Pak z toho udělali INVEX + DIGITEX a pak INVEX + DIGITEX + INTERKAMERA a už to stálo za hovno. Půlka pavilonů prázných, IT technika jen v 1 a zbytek hovadiny (mě prostě fotky a fotící technika neba).

Ale na CeBIT bych strašně rád jel :/ Škoda, že jsem to letos jaksi uplně zasklil, zrovna by se to možná dalo zkloubit a jet jsem mohl (jak čas tak prachy by se dokupy sešly) :/ No co už, tak snad příští rok :) Užíjte si to a určitě podej report !!
Pomohl jsem? Použij tlačítko [+]
 Dar

wedos
Uživatelský avatar
WD Trader: 5/5

Příspěvky: 180
Registrace: 02.01.2011
CeBIT byl zajímavý před 10 lety. Hodně zajímavých věcí, hodně novinek a hodně vystavovatelů. Za několik dní se to nedalo projít. Byli jsme tam podívat 2x za posledních 5 let a byl to zbytečný výlet. Obří (a nesmyslné a nic neříkající) stánky velkých firem, všude sběratelé propisek a tašek... a po 4 hodiny jste zjistili, že už není na co koukat. Náš report http://datacentrum.wedos.com/a/33/report-z-cebitu.html .

Je to však věc názoru a toho, co člověk očekává a hledá (a s čím srovnává)...

Mnohem lepší je Communicasia, kde je to "uzavřená společnost". Jsou tam mnohem zajímavější věci, je to velké, ale nejsou tam bláznivé (a zbytečně velké) stánky některých firem... Je tam možnost si vše osahat, vyzkoušet a promluvit přímo s lidmi, kteří tomu rozumí...

Kohy
WD Trader: 4.4/5

Příspěvky: 1661
Registrace: 08.08.2012
Wedos, to máte pravdu, tam se vám líbit nemohlo. Nenašli jste tam blikací banner nebo malůvku od školáka z páté B, to určitě chápu.

-- 10. 03. 2014 14:27 --

Jan Paluska, tak se hecni, lupeny ještě máme.

Mac
WD Trader: 4.57/5

Příspěvky: 2236
Registrace: 17.09.2012
wedos
Uživatelský avatar
WD Trader: 5/5

Příspěvky: 180
Registrace: 02.01.2011
Kohy píše:
Wedos, to máte pravdu, tam se vám líbit nemohlo. Nenašli jste tam blikací banner nebo malůvku od školáka z páté B, to určitě chápu.

Banner nebo malůvka mají úspěch a proto to děláme. To už jsme vysvětlovali mnohokrát :-) . Mimochodem tady nahoře to bliká i bez nás :-)

K tématu - CeBIT - byli jsme tam 5x za posledních 13 let a skutečně to dnes nemá (minimálně v našem oboru) smysl. Stánky velkých firem, které jsou velikosti jednoho pavilonu a které nikomu nic neříkají... V tom Singapuru je to o menších stáncích, možnosti si to osahat a zjistit všechno okolo. Menší, ale mnohem rozmanitější a tím i přínosnější. Je to však věc názoru.

Kohy
WD Trader: 4.4/5

Příspěvky: 1661
Registrace: 08.08.2012
Bylo nám tu smutno, tak Ota přidal další bannery. Máme ho za to moc rádi. Je náš hodný a milý admin. Zpět k tématu, uvidíme, jak se nám tam bude líbit. Z pressu jsem dostali mnoho mailů na návštěvy stánků a vystavovatelů, zatím jsem v chumlu asi 35k vystavovatelů našel pouze jednu českou firmu, která se specializuje na call centra. Škoda, že společnosti nejdou vyfiltrovat pomocí země, ze které přijeli vystavovat a představovat své technologie. Ještě zkusím pohledat na webu. CeBIT 2014 čeká!

wedos
Uživatelský avatar
WD Trader: 5/5

Příspěvky: 180
Registrace: 02.01.2011
Ona je škoda v tom, že na CeBITu už to není o HW a možnostech si něco "osahat", prohlédnout a poptat se. Je to takové marketingové předhánění a spíše obchodní setkání, kde se nic nového (většinou nedozvíte).
Dříve to bylo skutečně zajímavé. Moc. V porovnání s ročníky před 10 a více lety to v současné době vychází méně zajímavě.

Kohy
WD Trader: 4.4/5

Příspěvky: 1661
Registrace: 08.08.2012
Nevím, ale asi to vnímáte špatně. Rozhodně jsme si měli co osahat a poptat se na různé nové technologie, diskutovat s vystavovateli. Pokud se chcete dozvědět více, a zákulisní informace, po šesté hodině je na to ta pravá doba. Rozjíždí se uzavřené párty přímo na stáncích. Je to o výměně business card. Je to o navazování nových kontaktů pro distribuci zboží z Číny, ale i mezi sebou přímo na veletrhu. Je to o tom, že si můžete najít segment a tomu se věnovat a projít si stánky, které se tomu věnují. Ono je to víceméně nezajímavé o to, že se již většina věcí dá najít na internetu, to je ten klíčový problém. Druhým problémem je přesycení trhu s technologiemi. Také jsme byli na konferenci, kde vystupoval Steve Wozniak. A nebo jsme navštívili stánek společnosti getshopapp.com (www), kde nám přímo CEO founder ukázal zajímavou aplikaci a nastínil aplikaci novou, která bude bořit dosavadní vnímání AR.

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se