E-shopy

Nerro
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 1
Registrace: 20.04.2013
Dobrý den vážení,

rád bych se dozvěděl Váš názor na danou problematiku, píši práci na téma Moderní technologie v platebním styku a praktickou část jsem věnoval přímo elektronickým peněženkám a chtěl bych vědět pár praktických postřehů spojených s tímto tématem, tedy PayPal nebo jakákoliv jiná internetová peněženka (PaySec pokud se budeme bavit o českém zástupci)
Rád bych se dozvěděl, pokud používáte Elektronickou peněženku jako zákazník nebo jako obchodník ->

z čehož pokud jako zákazník, jaké jsou hlavní důvody právě pro Vás, že hledáte tlačítko, které symbolizuje platbu přes elektronickou peněženku - tedy upřednostňujete platbu tímto způsobem

a pokud jste obchodník, byl bych velmi vděčen, kdyby jste mi napsali v jakém odvětví podnikáte a jaké jsou pro vás hlavní výhody, oproti jiným způsobům placení :-)

Předem děkuji panstvo za jakoukoliv odpověď a doufám, že se toto téma uchytí a zadiskutujeme si :-)

Mac
WD Trader: 4.57/5

Příspěvky: 2236
Registrace: 17.09.2012
basti
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 352
Registrace: 21.11.2011
Používám na příjem plateb z fotobank, protože ty ani na český BÚ neplatí a navíc by mě banka oškubala tak o 3 % z částky plus až o korunu horší kurz USD/CZK. Přes Paypal taky nakupuju, je to výrazně bezpečnější než platit přímo kartou a na eBayi a některých dalších webech je to nutnost. Srovnání poplatků a kurzů Paypal vs. jakákoliv česká banka je špatný vtip, banky jsou neskuteční zloději. Bez problémů vás na poplatcích a kurzu oholí i o víc než 10 % z převáděné částky.

Otakar Pěnkava

Administrátor
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2707
Registrace: 15.10.2010
Z pohledu obchodníka to mám jako další možnost jak přijímat platby. Nehraje zde roli rychlost, ale pouze komfort pro uživatele. Pro něho naopak může být rychlost rozhodujícím faktorem, nicméně za tuto platbu jsou celkem vysoké poplatky, které třeba u platby skrze bankovní účet nejsou.

duben
Uživatelský avatar
WD Trader: 3/5

Příspěvky: 126
Registrace: 22.03.2012
Paypal a převážně pro příjem plateb. Pro příjmy ze zahraničí obvyle nejjednodušší volba, nehledě na to, že spousta zahraničních obchodních partnerů ani přímou platbu na bankovní účet neumožňuje. Další volby jsou někdy převod na BÚ a někdy platba šekem. Obojí vychází obvykle dráž. Ovšem jen do částek pod 10 tisíc. Na vyšší částky už je poplatek Paypalu celkem vysoký a vyplatí se převod přes bankovní účet. Pro pravidelné a větší platby je ideální účet v Eur, pak není třeba řešit aktuální kurz a poplatky za příjem peněz jsou hodně nízké. Osobně aktuálně vytvoření Eur účtu zvažuju, protože RB si za příjem ze zahraničí řekne 200 Kč a ještě na kurzu ztratím tak dalších 200 Kč. A takové Fio umí přijmout platbu v Eur za 25 Kč. Rozdíl cca 375 Kč s každou platbou je už dost znát.

Na platby do zahraničí taky používám obvykle Paypal, důvodem je pohodlnost, rychlost a bezpečnost proti kreditní kartě. Pokud už musím platit kreditkou mám speciální nonstop zamčenou, kterou jen před platbou odemknu, zaplatím a zamknu. Ale je to několik verifikačních kódů než to proběhne a Paypal je proti tomu hned.

Problém je napasovat správně obraty na Paypal účtu do českého účetnictví, protože ať je příjem plateb jakkoliv jednoduchý, tak když se pak kvůli papírování ztratí i několik desítek minut na účtování, ztrácí dost výhodu ta snadnost a rychlost příjmu peněz. Ovšem to není problém Paypalu, ale obecně obchodního styku ze zahraničím. Stejné problémy se řeší i pro příjmy na účet v bance.
Pořádám KURZY INLINE BRUSLENÍ | Dělám databáze Select-SQL.com
Fotím a píšu o tom na FOTORADY.cz a MicrostockTools.com | Cvičení s Luckou

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se