Hardware

Milan_B.
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.43/5

Příspěvky: 638
Registrace: 03.12.2010
Lany
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 429
Registrace: 15.12.2011
Měl jsem možnost testovat si oba. Nejprve jsem měl zapůjčen od kamaráda Samsung a až poté od jiného iPhone. Nakonec jsem se rozhodl pro iPhone 4, jelikož je pro mě příjemnější jejich prostředí a fungování a také Samsung je na mě moc velký, jelikož většinou nosím mobil v kapse. A musím říct, že jsem maximálně spokojen a když jsem si jej donesl domů, tak to byla na týden droga, než jsem si vše nahrál a otestoval :D

Lukáš Jirsa
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 181
Registrace: 02.12.2011
iPhone - ideální velikost, všechno funguje, dlouhodobá SW podpora ze strany Applu

Nemám rád Android, lidi na něm warezí aplikace co stojí 20 Kč, výrobci to dávají na lowend telefony. Mam radši uzavřenou politiku applu. Kdybych nechtěl iPhone, bral bych spíš nokii lumia 800 s WP 7.

Robert
Uživatelský avatar
WD Trader: 5/5

Příspěvky: 126
Registrace: 15.07.2011
Nevím co je myšleno dlouhodobou SW podporou, ale 3G dostal poslední update v roce 2010, 2 roky po uvedení na trh. Respektive rok po uvedení nástupce. Dá se čekat, že 3GS odříznou tenhle rok. A čtyřku přístí, možná spíš přespříští.

Lukáš Jirsa
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 181
Registrace: 02.12.2011
Najdeš další zařízení, kde bys dostával 3 roky úplně zdarma takový množství updatů? Koupíš si 3GS s iOS3 a za dva roky máš pořád akutální software iOS5 s kompletní škálou aplikací.

Obrázek

hexageek
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 147
Registrace: 22.03.2011
jednoznacne samsung. na andriodu mi vadi jen ty aktualizace, chci proste posledni OS

Wladass
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.43/5

Příspěvky: 2134
Registrace: 13.09.2011
alijosha
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.68/5

Příspěvky: 2482
Registrace: 01.02.2011
I já bych volil Samsung, nejen proto, že ho mám, ale i proto, že mi přijde Android celkově lepší.
Mám rád sladké, takže si rád dám občas dort od vymazlene-dorticky.cz

freez
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2458
Registrace: 29.10.2011
Lany píše:
:) Tak, a teď: pomohly zakladateli tohoto tématu odpovědi? :)


Pomohly, protože zjistil, že rozhodnout se bude muset stejně sám :-D
Blog|
Pozor!! Občas trochu kecám :-D

Milan_B.
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.43/5

Příspěvky: 638
Registrace: 03.12.2010
Moc mi to nepomohlo navíc jsem začal ještě přemýšlet nad tou nokii :/

Marek L.
WD Trader: 4.38/5

Příspěvky: 1382
Registrace: 14.02.2011
Ja by som volil jednoznačne iphone 4, osobne používam samsung galaxy S a v porovnaní s iphonom nestíha ...

Lukáš Jirsa
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 181
Registrace: 02.12.2011
Ono je to taky částečně o tom, co požaduješ. Apple ti nabídne naprosto uzavřený systém, bez iTunes si neškrtneš (nebudeme se bavit o jailbreaku). Naproti tomu tě ale iPhone nikdy nezklame, na appstore najdeš jakoukoli aplikac na cokoli si vzpomeneš. Ceny jsou super, tuny aplikací jsou v akci zdarma nebo ve slevě. Nakupovat můžeš i songy i když se musim přiznat, že ty já pořád warezim. Jinak všechno funguje jak má, ze SW updatů se můžeš těšit tři roky a tvůj telefon bude po funkční stránce stále s dobou. Dostaneš skvělýho spolčeníka pro brouzdání po netu, na hraní, na rychlý vyřizování mailů, kvalitní iPod, a samozřejmě i telefon a dokonalej mobilní fotoaparát. Všechno je to ale daný výrobcem, naprosto uzavřený. Ve zkratce, nečeká tě žádnej problem, ale nemůžeš se v něm "vrtat". Pokud máš navíc Mac, dostane se ti kompletního propojenýho systému.

Android oproti tomu nabídne svojí otevřenost, daní za to je rozsáhlej warez, v android marketu trochu chaoz a množství nekvalitních aplikací. Aplikace můžou padat, nebudou optimalizovaný. Samozřejmě pokud se bavíme i vlajkový lodi, jako je GSII, tak tam tě problémy nečekají. Výhodou pro někoho může bejt větší uhlopříčka, pro mě osobně ne. Chci pořád velikostně kladickej mobilní telefon. Problém je menší množství updatů androidu, osobně bych počkal na telefony s Androidem 4.0 ICS.
Řikam tady samý nevýhody, nejsem příznivce Androidu, ale fakt je, že já chci prostě aby telefon fungoval, poskytl mi možnost surfování, práce a odreagování. Nechci nic navíc a iPhone mi to všechno poskytne, aniž bych se musel srát s nějakejma problémama. Faktem je, že google nezvládá na Android 100% integrovat ani svoje služby, myslim si, že v synchronizaci zaostává. Čínani namontujou na Android naprosto na všechno. Stejně tak korejci chrlí tuny naproto nepoužitelnejch telefonů. Už z principu to nechci podporovat.

Pak je tu dosud nepoužitelnej WP7, kterej přichází ve velkym stylu v updatu na WP7.5 Mango a se spoluprácí s Nokií. Já bych tomu věřil. Dostaneš skvělej ekosystém s desktopovym Windows, jsou na to skvělý ohlasy. Nokia navíc přidává svoje bonusy v podobě navigace včetně map zdarma, naproto nádhernej design telefonů, luxusní zpracování. Budeš originální. Já v Androidu vidim pořád kopii (přehnanou inspiraci) iOS a v korejskejch telefonech kopie (přehnanou inspiraci) iPhonů. WP a Nokie jsou naprostej originál, jiná cesta, líbí se mi to. WP je střední cesta, není široce otevřenej jako Open Source Androd, ale neni ani uzavřenej jako iPhone. Má víc druhů systému podobně jako Windows a zkrátka se ti nestane, že by telefon nestíhal. Výrobci se musí přizpůsobit určitejm specifikacím.


Pro mě osobně je těžký přejít z iOS, když už jsem tam investoval do aplikací. Koupim si novej iphone a aplikace už si nebudu muset kupovat znova. To mi brání v tom koupit se třeba v budoucnosti WP. I na to je dobrý myslet, někomu je to třeba jedno, že si to koupí znova. Já nevidim důvod zbytečně utrácet, s iPhonem jsem naprosto spokojenej.
Taky je určitě fakt, že ani jednim systémem nic neposereš.

:) :D

Milan_B.
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.43/5

Příspěvky: 638
Registrace: 03.12.2010
hitow92 posílám plusko. Jsem se asi rozhodl pro tu nokii. Jednak jsem jinej telefon než nokii nikdy neměl jednak jak jsi napsal vypadá luxusně.

Kusi
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 162
Registrace: 02.12.2010
hitow92 to vystihol úplne presne. Ja by som ešte dodal, že na iPhone nemáš zbytoćne niektoré nastavenia a myslí to za teba. napríklad GPS, ktoré sa v režimu spánku neaktivuje. Naopak Android musíš spravovať a starať sa oň, ten skrátka všetko potrebuje povedať.

Uzavretosť je relatívna. Ak chceš systém otvoriť, spravíš na Androide Root a na iOS Jailbreak. iPhone 4S má podstatne lepšiu výdrž batérie ako Samsung Galaxy S III. Na Samsungu sa lepšie číta, aspoň mne. Keďže som novinár, porovnával som ich. Nedá sa presne povedať, ktorý je lepší. Mne osobne viac vyhovuje Android. A ešte jedna vec. Android má widgety, ktoré iOS nemá, ale je otázne, či ich budeš používať. možno po čase omrzia a navyše svinsky žerú baterku.

Tá baterka ma na SGSIII naozaj štvala, každý večer nabíjať a tŕpnuť, či vôbec prídem domov..... iOS som nabíjal raz za dva dni a robil tie isté veci čo so SGSIII.

Milan_B.
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.43/5

Příspěvky: 638
Registrace: 03.12.2010
Koupil jsem nakonec SGSII a jsem v celku spokojený

Lany
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 429
Registrace: 15.12.2011
tim
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 189
Registrace: 11.07.2012
iPhone je bez jailbreaku nepouzitelny, Andoid se da bez rootu pouzivat. iTunes je otrava.
iPhone ma display prilis maly, Samsung (2 nebo 3) zase prilis velky.
Jinak iPhone obsahuje hodne soucastek od Samsungu...
WP7.5 is dead.
no cooking

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se