Hosting

Milan_B.
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.43/5

Příspěvky: 638
Registrace: 03.12.2010
Už se vám někdy stalo že jste si smazali, přepsali, poškodili, ... DB? A spoléhali na zálohu? Pak věřte že záloha u angel hostingu vám nemusí pomoct.

Mě se to stalo, jak se to seběhlo je asi jedno a je to dost složité abych to tu vysvětloval. Nicméně jsem měl na serveru několik záloh DB, tak jsem si říkal že to obnovím den zpětně. Zas tolik se toho nestane. Ale záloha byla prázdná, a všechny zálohy byly prázdné.

Po konzultaci s podporou mi zdělili že za data nenesou žádnou zodpovědnost (což mají i v podmínkách) a že se stalo no a co.

Jan Paluska
Uživatelský avatar

Administrátor
WD Trader: 4.78/5

Příspěvky: 1323
Registrace: 14.02.2011
A proto si veškeré DB všech svých webů tu a tam zálohuji na Dropbox :) A zálohuji si také (i když méně často) kompletní strukturu webů (stačí jednou za čas), abych si podobné problémy ušetřil. Jo, holt lidi jsou nepoučitelní. Záloha na hostingu je dobrá věc ale každý ti řekne, že nedoporučuje se na to spoléhat
Pomohl jsem? Použij tlačítko [+]
 Dar

Milan_B.
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.43/5

Příspěvky: 638
Registrace: 03.12.2010
Já si zálohy dělal ale poslední mám z loňska někdy z dubna :( Nějak jsem znepozorněl

Otakar Pěnkava

Administrátor
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2707
Registrace: 15.10.2010
Občas se to stane i mě zde na WebDealu, že něco lidově dokur*ím (např. zapomenu u parametru UPDATE dopsat WHERE), ale měl jsem štěstí, že to šlo obnovit i bez zálohy. Teď už se to tak moc nestává jako kdysi, ale stačí chvíle nepozornosti a malér je na světě.

//Zrovna jsi mi připomněl udělat zálohu. :)

haVaj
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 17
Registrace: 07.12.2011
Zalohu na Angel hostingu jsem resil asi pred tydnem. Neco po 7 rano jsem si omylem smazal nejake soubory, pri snaze je obnovit mi vubec neslo prochazet zalohy, tak asi po 4 hodinach mi to podpora opravila (chyba ve scriptu, hazelo jim to nejake php errory)
Rikam si fajn, zaloha z 6 rano, to tam ty soubory budou, ale ono prd, zaloha byla bez techto souboru! Takze nejde asi ani moc verit tem casum zaloh co tam udavaji.

Miskin
Uživatelský avatar
WD Trader: 5/5

Příspěvky: 249
Registrace: 25.01.2012
Jednou jsem taky něco zkoušel obnovit, ale nakonec jsem to obnovil z disku ze starší zálohy. Nevím co už nešlo, ale prostě to nešlo :)
Neporadíte jak řešit zálohy automaticky? Třeba s nahráním na nějáký fileServer, je tam puty, takže by to nějak mělo jít. Já to dělám tak že vše zabalím do taru a stáhnu, jenže to zabírá hodně místa na disku.

Drago
Uživatelský avatar
WD Trader: 4/5

Příspěvky: 966
Registrace: 10.11.2010
Záleží kolik toho potřebuješ zálohovat. Třeba na databáze často stačí udělat export všech tabulek a poslat si to pravidelně (cronem) na email třeba na nějaký freemail, kde je hodně dat.
Na větší bude určitě nějaké free řešení.

U souborů nevím. Ty zálohuju výjmečně. Většinou to co udělám mám i na disku. U blogů stačí zazálohovat template + export.

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se