Hosting

Drago
Uživatelský avatar
WD Trader: 4/5

Příspěvky: 966
Registrace: 10.11.2010
Zdravím,
před časem jsem dostal možnost zdarma si vyzkoušet VPS, které se testovaly u WEDOS (něco jsem o tom i napsal). Samozřejmě o nic nešlo, takže nebyl problém. Normálně jsem z toho měl strach, že mi to do pár hodin hackne nějaký robot, ale to se naštěstí nestalo :)

Akce skončila, já si nainstaloval VMware player a začal zkoušet na localhostu různé distribuce, postupné nahazovaní služeb a vždy se k tomu snažil dohledat co vlastně dělám (nahodit Webmin anebo ISPconfig není problém, jen mi přijde, že tím že nevím co se děje na pozadí si zadělávám na problém).

Jak jste začínali vy? Máte nějaké tipy na zdroje informací jak rozjet od základů server? Ideálně knížku.

Jde mi o to, že na Webtrhu se často objevují bezradní uživatelé, pak jim tam někdo něco poradí, jako by se nechumelilo, a vše funguje. Kde nabrat takto komplexní informace?

libje
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 104
Registrace: 16.12.2012
Pokus omyl, jako obvykle :) to je nejlepsi zacatek, ale osvedcilo se mit verejne dostupny jen port web serveru plus vpnko a vse ostatni mit za natem.
Sledovat majetek můžete když pořídíte kamerové systémy online.
Alarm do bytu při alarmu pošle SMS nebo zavolá na mobil.

Jan Paluska
Uživatelský avatar

Administrátor
WD Trader: 4.78/5

Příspěvky: 1323
Registrace: 14.02.2011
Tak určitě si prvně promysli, co na tom serveru chceš. Jestli tam chceš webhosting (pokud ano tak jaké technologie chceš hostovat), herní server, FTP server, mail .... a podle toho poté vyber operační systém. Zde si můžeš zvolit buď čistou instalaci a sám si doinstalovat přesně co chceš a nebo použít již přímo nějaký hotový serverový balík, který zpravidla stačí nahrát na server, nastavit (většinou přiloženy manuály) a spustit.

Jinak co se informací týče tak doporučuji Google (samozřejmě), Stackoverflow (a přidružené weby) a potom oficiální fóra daných produktů
Pomohl jsem? Použij tlačítko [+]
 Dar

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se