Hosting

sikec
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 743
Registrace: 15.07.2011
Zajímal by mě Váš názor na následující. Budu maximálně stručný. V březnu 2012 jsem si u Datahousing objednal hosting projeden svůj pokus. Letos v březnu jsem ho prodloužil. Na webu prvně běžel můj pokusný web (vybral jsem si hosting bez limitu velikosti databáze a úložiště, to byl jediný důvod), potom jsem tam dohrál několik dalších menších webů. Na začátku června 2013 jsem zjistil, že hosting nejede několik dní. Nikdo mi nic nenahlásil, ani mailem ani jinak (prohledal jsem i spam koš), že je něco špatně. Po spojení s podporou jsem se dozvěděl, že mám moc dotazů do dB a že jim shazuju provozem server. Řekl jsem si, je to možné, požádal o znovuzprovoznění a web zoptimalizoval. Mrzuté je, že nejely i ostatní weby, ale dobrá, zkousl jsem, že když multihosting, tak buď bloknou vše anebo nic. Pak se mi už nikdo neozval a říkal jsem si OK.
9. 7. 2013 jsem zjistil, že weby opět nejedou (opět bez varování). Přetáhl jsem si teda menší weby na multihost u Wedosu a velký odepsal, že účel splnil, něco jsem se dozvěděl ...takže nemám důvod dále u datahousingu zůstávat, když ten nápor jejich hosting nestíhá (to se nedá nic dělat, je to možné). Chtěl jsem tedy vrátit poměrnou část peněz, viz - http://www.datahousing.cz/cz/pro-klienty/zkusebni-doba - garance vrácení peněz kdykoliv. Datahousing ale říká, že nic nedostanu, že jsem porušil jejich všeobecné podmínky, viz http://www.datahousing.cz/cz/podminky. Tak v prvním odkaze je napsané, že mi to vrátí kdykoliv...Co si myslíte, je to tak správné? Já nepopírám, že jsem nevědomky možná vytížil jejich server více než je zdrávo, to beru, ale právě proto odstupuji od smlouvy a chci vrátit poměrnou částku. Zajímal by mě názor vás ostatních z Webdeal, je můj požadavek oprávněný? Nebo se kloníte na stranu datahousingu?

Drago
Uživatelský avatar
WD Trader: 4/5

Příspěvky: 966
Registrace: 10.11.2010
Podle mého názoru v souladu s:
Kód: Vybrat vše
Garance vrácení peněz kdykoliv
Vrácení peněz kdykoli během předplaceného období služby:
V případě že se rozhodnete odejít tak vám vrátíme zbývající část vašich pěněz předplaceného období.
Poplatek za doménu je nevratný, přičemž doména zůstane vám.

Vrací se poplatek zbývajícího období vypočítáný na celé zbývající měsíce.


Máš nárok na vrácení poměrné části peněz. Ať už byl důvod jakýkoliv.

K tomu zbytku se nemá asi cenu vyjadřovat. I když jsi jim to přetěžoval mohli ti dát vědět.

Kohy
WD Trader: 4.4/5

Příspěvky: 1661
Registrace: 08.08.2012
Na vrácení poměrné částky by měli 100% přistoupit, jinak jim napal prošlý zisk a oni si to rozmyslí.

sikec
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 743
Registrace: 15.07.2011
To Kohy: Byl to pokusný web, zisk nula (peněžně) ale jedna věc, neoznámili problém...jako mail sorry(nepřišel), přetěžuješ nám servery, tomu rozumím. Ale prostě vypnuto a až já náhodou zjistím, že něco nejede tak pak je to špatný. A problémy s vratkou peněz...jde tak o dvě tři stovky, ale...takový odmítavý způsob a že když to hodím na web, tak hrozit trestním oznámením? Já se jen ptám, co vy na to. Nepoškozuji velice sqvělé jméno datahousingu.cz. To ne.

Kohy
WD Trader: 4.4/5

Příspěvky: 1661
Registrace: 08.08.2012
Pokud je pravda, co říkáš, už si své jméno špiní.

sikec
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 743
Registrace: 15.07.2011
To Kohy: Samozřejmě mi nabídli nějaký vyšší tarif, ale prostě nemám zájem, nejde to na stávajícím tak OK. Du pryč a chci peníze zpět. Není to osobní, prostě normální obchod...

Drago
Uživatelský avatar
WD Trader: 4/5

Příspěvky: 966
Registrace: 10.11.2010
Být tebou asi zkusím pár slušných emailů s žádostí o vrácení poměrné části peněz (odcituju tu část co mají na webu) a kašlu na to. Jsem poučený, mám negativné zkušenost. Když se pak někdo zeptá na zkušenosti s datahousingem, slušně je sdělím (veřejně/soukromě). To je vše, asi by jsem z toho dále nedělal vědu.

Pebro
WD Trader: 4/5

Příspěvky: 145
Registrace: 18.11.2010
Já měl dřív taky pár webů u Datahousing. Ze začátku ok, ale později měli dosti často menší výpadky tak jsem se rozhodl těch pár malých webů přesunout raději jinam. A hold taky jsem se vrácení poměrné části nikdy nedočkal.
Bevedo - vyhledávač produktů do domácnosti nebo na zahradu a magazínu Atlaso.cz
 Větrná růžice: Jak pochopit taje větru

sikec
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 743
Registrace: 15.07.2011
To Pebro: Třeba to budou číst lidé, co chtějí multihosting, třeba je to odradí...

Kohy
WD Trader: 4.4/5

Příspěvky: 1661
Registrace: 08.08.2012
Reference Datahousing, zkušenosti Datahousing, koupit Datahousing, je stabilní Datahousing, lepší než Datahousing... Optimalizejšn... :P Koukám, že na Webtrhu je taky vlákno.

Mac
WD Trader: 4.57/5

Příspěvky: 2236
Registrace: 17.09.2012
...

akadlec
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 6
Registrace: 07.10.2013
sikec: Několikrát jsem vám již psal, na všechny vaše otázky odpověděl. Účet vám byl zablokován tak jak jste uvedl, vaše aplikace neůměrně zatěžovala server kde běžela, o zablokování účtu jste byl samozřejmě informován emailem, bohužel pokud email nedorazil, stát se to může, za to jsme se omluvili, nicméně nic to neměnilo na faktu že jste porušil všeobecné podmínky.

Následně jste nás arogantně urážel a vyhrožoval medializací pokud své peníze nedostanete zpět. Naše stanovisko jsme vám podali, garance vrácení peněz je pouze nedojde-li k porušení podmínke provozu, což vaše aplikace nesplnila, proto není možné žádat vrácení byť jen poměrné části.

Mac: Koukam že toho víte více než my pokud dokážete tvrdit že si meníme název, hádám jste vybaven strojem času a nahlédl jste do budoucnosti?

Mac
WD Trader: 4.57/5

Příspěvky: 2236
Registrace: 17.09.2012
...

Jan Paluska
Uživatelský avatar

Administrátor
WD Trader: 4.78/5

Příspěvky: 1323
Registrace: 14.02.2011
Já myslím, že peníze by ti vrátit určitě měli.

akadlec - co to je za kravinu? Jako to, že hostuji větší projekt, který bohužel vaše servery nezvládají obsluhovat je porušení podmínek? Jinak bych tedy poprosil o nějaký odkaz, kde máte specifikováno, kolik požadavků je možné za jaké časové období poslat na server, aniž by to bylo porušení podmínek. U každého jiného webhostingu existují mechanismy, které tomuto zabraňují (stejně jako u vás -> odpojení webů) ale pokud to nebyl cílený útok (což zas není tak těžké rozpoznat) tak by se o porušení podmínek jednat snad nemělo ne?
Pomohl jsem? Použij tlačítko [+]
 Dar

akadlec
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 6
Registrace: 07.10.2013
Jan Paluska: Jednoduše, web přetížil server = zablokoval se, žádali jsme o nápravu, takto několikráte dokolečka, vždy po odblokování vyběhla zátěž na maximum. Není limitován počet požadavků na server, ale pokud někdo stvoří aplikací která neustálě provádí x-set dotazů na databázi i v případě nulového provozu je něco špatně.

A znova dodávám o všem byl dotčený klient informován a z naší strany byla snaha problém vyřešit ke spokojenosti klienta a vyšli jsme vstříc i v okamžiku kdy se rozhodl data stěhovat jinam.

wico
Uživatelský avatar
Zabanován
WD Trader: 5/5

Příspěvky: 737
Registrace: 18.12.2011
Mé doporučení zní:
Vykašli se na to, věnuj se práci a příště nešetři.

Pokud to pochopíš - vybírej hosting jako boty… já to také zkusil nechal jsem se ukecat… koupit levnější a záhy: četl jsem stejné blitky jako ty.
Včas jsem to zabalil a šel tam, kde to stojí více jak 2 x tolik (mimo CZ) obouvám se u nich více jak 6 let :) a bez problémů už nikdy nebudu koukat na levnjěší řešení když mám ověřené svoje, na které je 100% spolehnutí

peeeeta
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.83/5

Příspěvky: 2055
Registrace: 02.09.2012
Já nejsem žádný, zkušený uživatel a nebo super programátor. Ale může se stát, že i po opětovném nahlášení, se může stát, že aplikace přetěžuje server. prostě než se najde chyba chvilku to trvá. Proto se mi zdá divné, že by to bylo porušení podmínek. Prostě, když se nějaká aplikace třeba zacyklí nebo nějak jinak neočekávaně zachová, tak to hosting má odstavit a problém nadále řešit s uživatelem. Ovšem zde se mi to zdá, jako kdyby se společnost snažila za jakoukoliv cenu udržet peníze, které získala.
Pokud jsem ti pomohl přidej mi bod tlačítkem [+]
Wedos aktuální slevy
 CZC slevové kupóny

akadlec
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 6
Registrace: 07.10.2013
Něco jiného je pokud se aplikace vyvíjí a něco jiného pokud aplikace permanentně shazuje servery. Naše stanovisko bylo stěžovateli sděleno, vše bylo řešeno přímo s ním, veškeré důvody byly vysvětleny. Nemáme problém vrátit provedenou platbu, už jsme toto také několikráte řešili a přeplatky byly vráceny, ale v tomto případě bylo rozhodnuto tak že na vrácení platby nárok nevzniká.

Mac
WD Trader: 4.57/5

Příspěvky: 2236
Registrace: 17.09.2012
...

akadlec
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 6
Registrace: 07.10.2013
Každý případ žádosti o vrácení peněz je individuálně posouzen a na základě všech vstupních faktorů je rozhodnuto zda je opodstatněný a bude předplatné vráceno či nikoliv. Každý klient při objednávce souhlasí s akceptací všeobecných podmínek a zavazuje se je dodržovat stejně tak jako se zavazjeme je dodržovat my. Klidně tady můžete hatovat a obrace moje věty, ale vzhledem k tomu že o tomto případu víte minimum, jsou vaše věty pouze dohady a takové to "klasické internetové rýpaní"

Vyjádření k tomuto případu jsme vám poskytli jak zde tak i dotčenému klientovi i přes jeho arogantní jednání a výhružky.

Mac
WD Trader: 4.57/5

Příspěvky: 2236
Registrace: 17.09.2012
...

akadlec
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 6
Registrace: 07.10.2013
Slůvko "Kdykoliv" je v časovém významu tj. kdykoliv během zaplaceného předplatného. Zadavatel tohoto topicu vám zde uvedl jak odkaz na garanci záruky tak i na všeobecné obchodní podmínky. Očividně jste četl jen úvodní větu a tudíž jak je je vidno nemá cenu s vámi debatovat, natož na slušné úrovni.

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se