Domény

Turek
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 376
Registrace: 21.01.2012
Ahoj, kamarád se mě ptal na můj názor ohledně koncovek u domén. Něco jsem mu odpověděl, ale zajímá mě na daný problém i Váš názor.

Ahoj,

mam na tebe prosbu, snazim se presvedcit zname ze pri zakladani firmy, ktera se minimalne z poloviny bude orientovat na evropske zakazniky, aby hledali nazev firmy s volnou domenu jak cz tak i eu.

Jaky ty mas na to nazor? Jedna se o strojni firmu, CNC obrabeni. Oni chteji nazev, kde je sice volna cz domena, ale eu je zabrana (a je naprodej za +-500EUR).
Upřesnění působení :Strojní firma, obrábění, CNC stroje. Bez eshopu, zakázková výroba. Kontakty na evropské(Francie, Německo) a české firmy cca 1/2 na 1/2.

Takze ja jim to vymlouvam at radeji zmeni nazev firmy tak at jsou obe domeny volne.

Co ty si o tom myslis ? Ma vyznam EU domena pro neceske zakazniky?

Co myslíte Vy?

-- 23. 03. 2014 21:00 --

Já mu odpovídal následovně.
Ahoj
určitě má. Určitě jsou hrdí na název který vymysleli, jenže pokud jej ještě aktivně nepouživali, tak si myslím, že by měli vymyslet jiný. Je to teď totiž snadnější varianta, než se pak tahat o doménu, ještě z pohledu, někdo ji má zaregistrovanou dřív než oni. Tzn. ze selského rozumu spíš oni ten název zkopírovali, což samozřejmě není pravda, ale někdy v budoucnu by někdo na to mohl takto nahlížet. A ke koncovkám osobně by jsem si hned regnul i .com ta má dle mého větší váhu než .eu a raději mít všechny tři, v dnešní době je to korunová záležitost.Dle mého je .eu důležitá z pohledu, že nikoho nenapadne dávat .cz doménu, to je asi jako víš že existuje nějaká firma třeba CocaCola a měla by svou hlavní doménu na finské doméně. Víš že existuje Cocacola a prvni by jsi určitě z čech zkoušel .cz nebo .com .eu , určitě by jsi nezkoušel .fi. V budoucnu bude v doménach ještě větší zmatek, protože názvy koncovek se dají kupovat.



Kamil

freez
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2458
Registrace: 29.10.2011
Dokoupil bych tu .eu doménu protože za 500 euro je to lepší, než měnit název a hledat volné obě domény. Pokud už nějaký dobrý název mají, tak těch 500 euro je nic proti tomu jak dlouho budou hledat a vymýšlet nový název a k němu domény.
Blog|
Pozor!! Občas trochu kecám :-D

idp
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 900
Registrace: 16.01.2012
Myslím, že náklady a ztráty u změny jména budou větší než 500 €.
Na stránkách Auto-gril.cz můžete sledovat novinky ze světa aut.
Na stránce Povinné ručení si můžete porovnat nabídky a ušetřit.

Wladass
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.43/5

Příspěvky: 2134
Registrace: 13.09.2011
basti
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 352
Registrace: 21.11.2011
Jednoznačně jít do zahraniční domény, klidně bych se poohlídl i po com/net/org a zabral je taky, jestli budou. Ideální je mít CZ + COM, EU je přece jen horší jak COM a nikdy nevíš, kam bude firma expandovat. S ohledem na cenu CNC strojů a obrábění by 500 ojro měla být maličkost.

Poptavka-zdarma.cz
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 1915
Registrace: 22.05.2012
Pokud se očekává návštěvnost spíše z ČR, zvolil bych *.cz. Internetová negramotnost je stále vysoká a dost lidí nevěnuje koncovkám pozornost. Případně bych koupil domény obě a na *.cz bych vytvořil alias na domenu *.eu.

Kohy
WD Trader: 4.4/5

Příspěvky: 1661
Registrace: 08.08.2012
Já osobně bych změnil název začínající firmy, je to nejjednodušší řešení. Pokud je už název někde zanesen.

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se