Kritika stránek

narya
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 5
Registrace: 28.04.2015
Dobrý den,
jsem tvůrce online her a chtěl bych se víc věnovat svému dětskému portálu Strašidýlka - http://strasidylka.cz/ . Se zaměřením tak napůl na zábavné a napůl na naučné hry, věková skupina nejmenších dětí – předškolní věk až cca 4-6 třída.

Potřebuji si ale udělat průzkum, jestli má smysl na takovém projektu dělat. Průzkum směřuji především na rodiče, ale uvítám jakékoliv názory. Základní dotazy zní:

1) Od kolika let pouštíte/byste pouštěli své dítě na počítač, k tabletu.

2) Jaké hry mu dovolíte hrát, a jaký obsah/funkcionalitu byste na stránkách uvítali(z obsahu mě napadly kvízy, hry zkoušející z učiva, malovánky, logické hry atd., z funkcionality bodování, hiscore tabulka, získávání „hvězdiček“ za zdárné plnění atd.)

Uvítám i další návrhy, nápady, připomínky. Podotýkám že mě nezajímá kritika vzhledu(ten budu předělávat do modernějšího), jen obsah a smysluplnost webu. Všem děkuji za odpovědi

Pěkný den
Tomáš Hrstka
info@aimia.cz
http://www.aimia.cz/
www.aimia.cz - vývoj flash a android her, blog.aimia.cz - blog o programování her
bubbleshooter.funsite.cz - Bubble Shooter hry strasidylka.cz - Dětské hry

klavesakm
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 82
Registrace: 30.12.2015
Když vezmu to jak to dnes je a pominu svůj pohled. Tak je to vynikající nápad. CO se týče věku tak znám děti které ani neumějí mluvit a chodit ale hladit Tablet dokáží. Takže věk kdy dnes rodiče pouští na PC je už od 1,5 určitě.
Asi bych se zaměřil opravdu na děti do 6 let. Podle co píšete v bodě 2) tak se snažíte zaujmout spíš rodiče ale to je na nic. Musíte zaujmout děti a pak s tím rodiče nic neudělají. Když to bude navíc i k něčemu prospěšné tak tím rodiče trochu zalepí své svědomí. Rodiče ač si to nepřiznají budou rádi že mají chvíli pro sebe. Která videa na youtube mají největší sledovanost? Odpověď je správná. Pro nejmenší děti. Jak rozbalují kinder vajíčka a hrají si modelínou a míčky. Proč? Děti mají tu vlastnost že se rádi opakují video zkouknou klidně i pětkrát a zítra zas. Takže hry které budou jednoduché, barevné a se zajímavou hudbou. Otázka na čem vydělavávat? Bude to za poplatek? Nějaká klikací reklama pro takové děti taky není to pravé. Pop-up už vůbec ne. Děti kliknou a rodiče budou naštvaní že jsou na jiné stránce a že musí k nim přiběhnout. Spíš bych oslovil e-shopy s hračkami a na vhodná místa umístil bannery a děti by měli po rodičích chtít tu hračku. Musí to být ale vždy přehledně. Aby to zaujalo děti. Rodiče nebudou sedět vedle dětí a dívat se na reklamy. Vše musí být zaměřeno na děti a jednu cílovou věkovou skupinu. Doporučuji 2-6 let

narya
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 5
Registrace: 28.04.2015
Díky za vyčerpávající odpověď :) Je pravda že s ohledem na bod 2) jsem se spíš měl optat jaké hry jejich děti hrají. Nějakou představu mám, v okolí mých známých a rodiny je spousta malých capartů. A s tím že děti dokolečka sledují stejné videa, to je taky fakt.

Ohledně monetizace, mám rozplánovaných pár modelů. Zatím reklama, pak nějaký affill s dětským zbožím, případně přímý prodej banerů, "premium" obsah bez reklam, případně vlastní eshop. Možností je spousta, ale spíš se chci věnovat tvorbě webu a plnění obsahu takže eshop ze startu asi ne.
www.aimia.cz - vývoj flash a android her, blog.aimia.cz - blog o programování her
bubbleshooter.funsite.cz - Bubble Shooter hry strasidylka.cz - Dětské hry

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se