Kritika stránek

Digi
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 22
Registrace: 19.07.2015
Zdravím,

začínám s rozjezdem nového webu http://digitips.cz/. Podoba je už finální a v současné době se snažím tvořit převážně obsah i když případným změnám se nebráním.
Myšlenka je taková, že budu psát tipy, zkušenosti a recenze na různé užitečné webové nástroje a služby. Sem tam třeba i mobilní aplikace nebo různé rady a triky.

Zajímal by mě váš názor na:
1) samotný web (uživatelská přívětivost, funkce...)
2) na články (jestli se dají číst atd.)

S psaním a tvorbou webu teprve začínám a za jakékoliv připomínky budu rád. Díky :-)

krabby
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 164
Registrace: 18.10.2013
Na mě je to moc roztěkané. Nevím kam se koukat. Moc barev. Trošku bych to zjemnil aby vynikly důležité věci.
Neděkuj mi, stačí kliknout na +

Digi
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 22
Registrace: 19.07.2015
Jiří Mareš
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 121
Registrace: 04.08.2012
Je škoda, že stránky webového magazínu jsou až tolik anonymní. Z pozice čtenáře vlastně ani nevím, kdo stojí za psaním článků - jestli jeden konkrétní člověk a nebo je to nějaká společnost, co zaměstnává tým redaktorů. Stránka "O webu" žádné také informace nepřináší, podobně i stránka "Kontakt" kde je jen formulář pro poslání dotazu. Pokud si články píšeš sám a věnuješ tomu určitý čas, tak proč nechávat stránky bez autorství? Popravdě, znám ten pocit, když máš magazín, je to "one man show" a chceš to navenek prezentovat jako něco, co je mnohem víc. Dříve jsem také provozoval jeden magazín, také jsem se navenek tvářil jako velká firma, ale byla to ta největší blbost, co jsem mohl udělat. Články neměly jasného autora, bylo to hrozně neosobní a vlastně celé úplně k ničemu. Ve finále jsem strávil nad psaním článků stovky hodin a veškerou práci rozdělil mezi "mrtvé duše" a žádný osobní přínos jsem z toho neměl. Proto určitě doporučuji dát na web aspoň info o sobě, odkaz na osobní Twitter, Facebook - vždyť je to tvá propagace obsahu, který sám vytváříš.

Digi
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 22
Registrace: 19.07.2015
Díky za názor. Při spouštění webu jsem zvažoval, zda to pojmout jako blog, nebo magazín. Nakonec jsem se přiklonil spíše k formě magazínu. Všechny články a celkově web tvořím sám. Ani jsem nechtěl, aby to působilo jako "velká firma". Uvidím, jak se to bude vyvíjet. Tu sekci "o webu" zkusím trochu upravit dle tvých návrhů. Myslím, že je to dobrý nápad na zlepšení i např. pro situace, kdy lidi, kteří mě budou chtít kontaktovat tak budou vědět, komu vlastně píšou. Na druhou stranu to nechci celé stavět kolem svého jména, protože v budoucnu plánuju ještě jiný projekt, který bude úplně odlišný a v jiném oboru, kde naopak moje jméno a to co dělám bude to hlavní. Každopádně díky za nápady na zlepšení :-)

Manny
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 15
Registrace: 26.04.2013
Souhlas, těch prvků, side sloupců apod. je tam prostě příliš ;) Zkus třeba omezit počet příspěvků na té hlavní stránce jen na 5 a nad to hoď nějakou lištu s označením populárních článků. Levý sloupec bych úplně zrušil a jeho obsah bych zkoordinoval s tím pravým. Dál třeba, omezit těm odkazům na soc. sítě, napočítal jsem v rychlosti asi 3 links buttony, stačily by max dva když už ;)

Digi
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 22
Registrace: 19.07.2015
Děkuju za rady :-) Trochu jsem si pohrál s těma barvama, aby jich tam nebylo zbytečně tolik. Dal jsem pryč některá sociální tlačítka a zmenšil počet příspěvků na první stránce. Zkoušel jsem i dát jeden sloupec pryč, ale pak je "featured image" hrozně veliký a vypadá to divně. Musel bych pak celkově zmenšit šířku stránky což zase nechci. Prozatím zůstanu u verze se dvěma sloupci, která se mi takhle líbí. Ještě jednou díky, že jste věnovali chvilku svého času a poradili mi ;-)

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se