Kritika stránek

TopDesignerCZ
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 3
Registrace: 11.03.2012
Vážení uživatelé portálu WebDeal,

dovolte, abych Vám představil náš portál http://www.topdesigner.cz. Jedná se projekt, jehož předmětem činnosti je zprostředkování možnosti uspořádat si vlastní designérskou soutěž. Pro náš portál využíváme koncept tzv. crowdsourcingu, který je ve světě relativně oblíbený a my jsme v ČR první, kdo tento způsob vytváření grafických prací do praxe přinesl.

Prvním projektem je soutěž o nejlepší logo přímo pro náš portál. Do soutěže jsme věnovali ceny v hodnotě 12 800 Kč (z toho 8 000 Kč v penězích). Odměněny budou první 3 nejlepší návrhy, výhry jsou garantované a z obdržených návrhů bude po ukončení projektu vybráno. Pokud se o design zajímáte a chtěli byste si tento systém vyzkoušet, rádi vás u nás uvítáme.

Náš projekt je v provozu skoro dva týdny. Naše designérská komunita se relativně dobře rozrůstá a již máme přes 130 registrovaných designérů. Již se nám podařilo také získat prvního zadavatele a to jsme zatím projekt žádným způsobem výrazně nepropagovali a soustředili jsme se spíše na vytváření designérské komunity. Od příštího týdne se začneme více věnovat vyhledávání nových zadavatelů a posílíme propagační aktivity.

Na straně designérů je náš systém vhodný především pro freelancery, studenty designu, ale i profesionální designéry, kteří si chtějí změřit síly s ostatními. Naším cílem je dát možnost designérům prezentovat svojí práci na konkrétních zakázkách, rozšiřovat si tak portfolio a těm nejlepším nabídnout možnost výdělku. Chceme je také ochránit před nekalými praktikami zadavatelů. Každý zadavatel musí za projekt platit předem a v případě garantované soutěže je povinen vybrat si z obdržených návrhů.

Pokud jde o naše zákazníky na straně zadavatelů projektů, tak předpokládáme, že náš systém bude vhodný pro živnostníky, menší a stření podniky. Samozřejmě budeme rádi, když se zapojí i větší firmy, nebo veřejné instituce, které budou schopny nabídnout zajímavější odměny pro designéry.

Budeme rádi za veškeré názory, připomínky a konstruktivní kritiku.

S pozdravem,
Petr Synek

-- 20. 03. 2012 18:25 --

Dobrý den,

jsem překvapen, že se nám zde nesešel žádný názor. Proto alespoň přihodím pár informací ohledně dalšího rozvoje našeho portálu. V databázi máme nyní něco přes 180 designérů a postupně toto číslo roste. Začínají se nám tam scházet zajímavé projekty. Nyní tam například byla vystavena zakázka na redesign eshopu trikator.cz v hodnotě 15 000 Kč, což může být pro designéry docela zajímavé.

Pomalu, ale jistě se dostáváme z testovací fáze a prokousáváme se některými technickými problémy, které k podobnému projektu patří. Do dvou týdnu bychom náš systém mohli relativně prohlásit za stabilní. Zároveň pomalu narůstá naše marketingová aktivita, jelikož si můžeme dovolit oslovit lepší zadavatele.

Pokud byste měli nějaké postřehy, budeme za ně velmi vděční.

S pozdravem,
Petr Synek

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se