Marketing

rom4n
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 7
Registrace: 12.06.2012
Zdravím,

chtěl bych dostat zpětnou vazbu na soutěž, kterou jsme spustili tento týden na webu http://www.sportcentral.cz . Jde o anketu Sport roku 2012, ve které hledáme nejoblíbenější české sporty. Anketa je pojatá jako komplexní sociologický výzkum trvající 6 týdnů. Je hodně propojená s Facebookem, motivuje uživatele k plnění doplňkových úkolů.

V soutěži mohou uživatelé vyhrát jak věcné ceny, tak poukazy na sportování zdarma nebo se slevou (50 - 90%).

Cíle ankety/soutěže jsou:
- podpora sportu / aktivního životního stylu
- ukázání webu SportCentral.cz veřejnosti
- propagace partnerů soutěže (sportoviště, další partneři) + např. motivace soutěžících stát se jejich fanoušky na FB, ohodnotit sportoviště, přidat nová sportoviště, ...
- podpora lidí ve sportování - cca 800 lidí vyhraje ceny na sportování tam, kde ještě možná nebyli, vyzkouší si nový sport, apod.

Náš vklad byl, že jsme celou soutěž vymysleli, naprogramovali, zorganizovali. Od partnerů jsme získali ceny v hodnotě přes 400.000 Kč, které budeme rozdávat stovkám soutěžících. Dále jsme získali podporu v podobě bannerů, článků, příspěvků na FB, apod.

Nejde mi zde o propagaci akce (to bych napsal jiný příspěvek :) ). Jde mi to její hodnocení z hlediska technického a marketingového, o její kritiku a jakékoli nápady na zlepšení. Proto prosím kohokoli, kdo má zájem, koukněte se na ni, zkuste soutěžit a napište mi prosím váš názor. Rád bych se za to nějak odvděčil - pokud vás napadne jak, připište to prosím také.

Díky, Roman

Clicker109
Uživatelský avatar
WD Trader: 3.82/5

Příspěvky: 192
Registrace: 12.03.2012
Ahoj, no tak mě se tento typ soutěží velice líbí, není to jako to přihlouplý smskování. Konečně někdo udělal něco jiného .. :) Možná bych vytknul jednu věc a to je, že pro zařazení do té soutěže je nutnost se přihlásit na FB .. no nevim, možná bych tam dal jenom jednoduchý formulář pro registraci a následné přihlášení. Možná je to jen můj názor ale já bych to prostě s FB nepropojoval ... :) jinak super ..

rom4n
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 7
Registrace: 12.06.2012
Ahoj, FB jsme chtěli, protože se pomocí něj snažíme anketu/soutěž šířit. Bohužel nemáme prostředky na to, abychom to udělali placenou reklamou (ať už jakoukoli). Sice zkoušíme FB reklamy, ale jen omezeně k otestování.

Vím, že to spoustu lidí naštve, ale zdálo se nám to nyní jako nejlepší řešení (při portálu spuštěném před 3 měsíci s malou uživatelskou základnou).

Lany
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 429
Registrace: 15.12.2011
Ahoj, zkus pro více možností kontaktovat Honzu Linharta http://www.linhart.name/ který vlastní největší soutěžní portál http://www.souteze.cz/ a má s propagací a věcmi okolo hodně zkušeností.

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se