Marketing

Poptavka-zdarma.cz
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 1915
Registrace: 22.05.2012
Musím říci, že už mi lezou na nervy praktiky některých marktingových společností jako např. Zumail. Spamováním už mi napadly snad všechny emaily, které nejvíc používám.

za 2) by mě zajímalo na čem ta společnost vydělává a údajně rozdává provize za přečtení mailu? Mě jako cílového zákazníkovi (na kterého reklama odkazuje) nebudou zajímat kvanta zoufalců, co se ke mne proklikaj za ucmrdlaný 2kč/mail, ale uskutečněný obchod.

Pokud by jste někdo věděl o nějakém hromadném trestním oznamení, rád se přidám, protože já jsem jim žádné svolení nedal.

Další adept Pemail2.cz - uplně nachlup stejný systém. propaguje AAA auto a dalsi.

Na stránkách raději nemají ani telefon - už bych jim zavolal. Vsadím se, že mi na email se žádostí o vymazání mých emailu z databáze, neodpoví.

janKali
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.33/5

Příspěvky: 987
Registrace: 05.08.2012
Osobně mohu říci, že mi ZuMail posílá SPAM taky a to na jeden e-mail, který používám na registraci do online fór. Znamená to tedy, že některé online fóra ho prostě prodali...

Dokonce mi ani nejde odhlásit odebírání mailů!

Samotný zumail je jeden velký podvod - nabízejí za přečtení mailu 1-2 Kč adresátovi, ale přitom Vám nabídnou kampaň na rozeslání 100 000 mailů za 10 000 Kč. Pokud si pročtete podmínky užití, tak tam je jasně napsáno, že Vám nic posílat nemusejí a výplata je jen od 1 000 Kč. Znamená to tedy, že jakmile se přehoupnete přes 900 Kč, tak vám pomalu maily přestanou chodit a máte smůlu... Takže i když kampaně budou, výplata nebude...


Pokud bude nějaké hromadné podání, tak se taky připojím, ale klasické hlášení na UOOU = ztráta času.. Nejprve 6 měsíců čekají na všechny co se přihlásí a pak se to pokusí řešit... Rěšení je buď bez úspěchu nebo s pokutou pár korun a pak to jede na novo.. Zase 6 měsíců... A to už tu zuMail nebude.

xmrnv100
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.25/5

Příspěvky: 281
Registrace: 08.09.2012
janKali píše:
Osobně mohu říci, že mi ZuMail posílá SPAM taky a to na jeden e-mail, který používám na registraci do online fór. Znamená to tedy, že některé online fóra ho prostě prodali...

Na toto je nejlepší mít mail na vlastní doméně + doménový koš. Při každé registraci pak používám novou adresu (např. alza(a)domena.cz nebo webdeal(a)domena.cz) pokud na danou adresu přijde SPAM hned vím kdo ho prodal.

janKali píše:
Pokud si pročtete podmínky užití, tak tam je jasně napsáno, že Vám nic posílat nemusejí a výplata je jen od 1 000 Kč. Znamená to tedy, že jakmile se přehoupnete přes 900 Kč, tak vám pomalu maily přestanou chodit a máte smůlu... Takže i když kampaně budou, výplata nebude...

Tohle je bohužel pravda a pokud si to lidi neuvědomí, tak se tam budou pořád registrovat a takovéto "firmy" budou pořád vznikat.

janKali píše:
ale klasické hlášení na UOOU = ztráta času.. Nejprve 6 měsíců čekají na všechny co se přihlásí a pak se to pokusí řešit... Rěšení je buď bez úspěchu nebo s pokutou pár korun a pak to jede na novo.. Zase 6 měsíců... A to už tu zuMail nebude.

Osvědčilo se mi udělat si printsceen s odhášením a pohrozit spamerovi hlášením na UOOU, případně připojit i odkaz na zákon č. 101/2000 Sb

Poptavka-zdarma.cz
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 1915
Registrace: 22.05.2012
janKali: haha, přesně tohle jsem si hned myslel....tesně před vyplacením tě odstřihnou :-D. stejně jako dříve různé klikačky apod. obdivuju lidi, kteří tím marní svůj čas a obdivuju i práci, kterou jsou schopni vynaložit na to, aby zlanařili další lidi. fakt mrhání talentem :-D.

xmrnv100: jenže já používám jeden mail pro sběr poptávek...nechápu jak se na něj dostali. a dost mi to komplikuje práci. hlavně když pokaždé mění mail. Už by je fkat měl někdo zažalovat. osobně si myslim, že zákon o spamu se u nás zatim moc neuplatňuje, přitom reklamy jsou čímdál agresivnější.

Otakar Pěnkava

Administrátor
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2707
Registrace: 15.10.2010
Ano, je to klasický podvod, zatím jsem neslyšel o službě, která by vyplácela. Je lepší se klikačkám a emailovkám vyhýbat, peníze z nich nikdy nebudou a i kdyby byly, tak to jsou stokoruny měsíčně, což není zajímavý výdělek.

V Česku nefunguje ÚOOÚ, sami přiznávají, že nemají páky na spamery a moc s tím nezmůžou.

Drago
Uživatelský avatar
WD Trader: 4/5

Příspěvky: 966
Registrace: 10.11.2010
Anebo začneme všichni společně používat nějake nahlašování do spam listů. Když se nás sejde dostatečný počet, mohl by jim to zatrhnout hosting.

Já jsem si do Thunderbirdu nahrál addon co jedním kliknutím pošle spam na http://blackhole.mx/ Je to jednoduché. Prostě klik a je konec. Škoda že podovně nefunguje i hlášení na UOOU s předvyplněným formulářem. Hned by místo jednotlivých žádostí velice naštvaných lidí začaly chodit stovky.

idp
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 900
Registrace: 16.01.2012
U emailu na komunikaci a registrací do fór problém nemám, zato klasicky u mailů pro registraci do katalogů je spamů kupa. Mně to ale posílá CRESCO a SmartEmailing. A není problém dostat dvě zprávy od jednoho adresáta za den (změní se tam jen obsah).
Na stránkách Auto-gril.cz můžete sledovat novinky ze světa aut.
Na stránce Povinné ručení si můžete porovnat nabídky a ušetřit.

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se