Nápady & návrhy

Vadí vám poptávky, kde jejich autor nenabízí za vykonanou práci peníze?
31%
69%
Celkem hlasů: 13
Jiří Rostecký
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 1076
Registrace: 19.11.2010
Zdravím všechny :-)

Poslední dobou mi vadí jedna věc. Když procházím Webtrh, všude vidím poptávky po textech, webdesignu, programování a dalším. Mnohdy to vypadá docela zajímavě, ale zabije to věta, že odměnou je reference, odkaz nebo čisté svědomí.

Tohle prostě na trh nepatří. Já chápu, že hodně z nás dělá low-cost projekty, taky na jednom zrovna pracuji, ale i tak si vše platím. Chápu i to, že na začátku všichni nemáme peníze (také jsem neměl), ale zaplnit celý trh podobných poptávkami je prostě špatně. Na Webtrhu se změny nedočkám, tak mě napadlo napsat sem, zda by nebylo vhodné uvažovat o oddělení placeného a neplaceného trhu. Pokud hledám něco zadarmo, tak si to dám do příslušné sekce. Pokud jsem schopen platit reálnými penězi a ne odkazem či referencí, tak si to dám rovněž do příslušné sekce.

Jedné straně (nám, co hledáme nové kšefty) to pomůže, protože se nebudeme muset prodírat mraky low-cosťáckých poptávek, z nichž pro nás nic nekouká. Pomůže to i těm, co zadarmo pracovat skutečně chtějí (chtějí ony reference, odkazy, nějakou spolupráci či jiné výhody a další), protože vše budou mít na jednom místě. A samozřejmě to moc nepomůže těm, kdo zkoušejí štěstí a hledají nějakého otroka, co bude pracovat zadarmo. Ti budou bohužel odděleni od těch placených, což je riziko, když hledáte práci bez peněz.

Nevím, zda tento návrh projde, ale přijde mi, že toho hodně lidí zneužívá. Vidím často uživatele, o kterých vím, že vydělávají (a někdy ne málo), a stejně chtějí něco zadarmo. Možná taky spouštějí low-cost projekt, ale možná taky ne. Nemám nic proti těm, kdo do začátku cash nemají, dokud to nezačne překračovat určité hranice a dokud nebude většina zakázek zadarmo, protože pak prostě nemá cenu chodit na Webtrh či jiná fóra, když už si pracovat zadarmo dovolit nemůžete. A abych pročítal inzeráty s prací na několik týdnů za blbou referenci, to se mi opravdu nechce a od Webtrhu mne to trochu odrazuje.

Myslíte si, že má tento problém cenu řešit? A že to vůbec nějak jde? Měli byste zájem o nějaké řešení?

Jde mi vlastně jen o zpřehlednění trhu. Nechť zakázky bez peněz zůstanou, ale ať se nepletou těm, kdo o ně nemají zájem. Webtrh tam navíc požaduje vyplnění políčka Rozpočet, kde nula dát nelze. Takže u zakázky za referenci máte třeba "Do 2000 Kč", což vám při procházení rubrik opět nepomůže. Možná i změna v tomto ohledu by problém řešila. Teď to probíhá tak, že rozkliknete inzerát a první, co vás zajímá, je, zda ten člověk vůbec platí nebo ne.

Jan Paluska
Uživatelský avatar

Administrátor
WD Trader: 4.78/5

Příspěvky: 1323
Registrace: 14.02.2011
Abych řekl pravdu tak mě takové poptávky nevadí, spíše mi vadí, že kolikrát vidím i dobrej nápad, ale prostě zabité to je tím, že než aby dotyčný pustil korunu tak raději všechno zbastlí sám a potom to podle toho vypadá.

Nicméně co se nové sekce týče, byl bych pro, aby se udělala buď nějaká sekce, nebo aspoň filtr :)
Pomohl jsem? Použij tlačítko [+]
 Dar

Jiří Rostecký
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 1076
Registrace: 19.11.2010
Jojo, klidně filtr. Jsem jedině pro. Mně nejde o to ty poptávky odstranit, to vůbec ne. Jen je chci nějakým způsobem dokázat oddělit od těch, kde opravdu jde o peníze a ne jen dobré slovo. Stačil by bohatě filtr tak, aby se daly skrýt, když je procházet nechci. Z nadpisu se to nepozná. To bude bohatě stačit.

stephan
WD Trader: 4.75/5

Příspěvky: 661
Registrace: 12.01.2012
Zakazek zadarmo se nezbavime a filtr nebo zvlastni sekce tomu moc nepomuze, protoze vzdy bude zalezet na ochote poptavajici zaradit inzerat do prislusne sekce.

Poptavky "zadarmo/reference" bych navic nehazel do jednoho pytle. Obcas jde o projekty, ktere nejsou vydelecne a ani v budoucnu moc nebudou, takze tam si tezko nekdo muze dovolit platit spolupracovniky. Sam jsem donedavna delal podobny projekt a sehnal jsem partu lidi se stejnym zajmem a delali zadarmo, ackoliv jsem jim nabizel aspon minimalni kompenzaci. Zalezi na tematice webu. Ne vsechno se musi delat pro penize, ale tezko bude asi nekdo spolupracovat zadarmo s nekym na tvorbe pujckoveho webu.

Navic podobne poptavky by se na webtrhu nemely vyskytovat, protoze jsou proti podminkam webtrhu. To mi bylo receno, kdyz jsem hledal dobrovolniky na projekt o Arsenalu (fanouskovsky web - nevydelecny). Bohuzel spravci webtrhu nejsou schopni (a nebo nechteji) cist vsechny poptavky/nabidky/vlakna a proto obcas nejake proklouznou na trh.

Jiří Rostecký
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 1076
Registrace: 19.11.2010
Ano, stephane, to se dostáváme k tématu "ne všechno se dělá pro peníze", o čemž jsem psal už v prvním příspěvku. Mnoho z nás dělalo, dělá nebo bude dělat projekt bez kapitálu a bude hledat někoho, kdo se stejným zájmem do toho půjde i bez finančního ohodnocení. Nicméně to na věci vůbec nic nemění a je to zcela irelevantní. Jen ať hledají, také možná budu někdy někoho takového hledat. Proto nejsem pro smazání všech "bezpeněžních" zakázek, ale pouze pro jejich eliminaci, protože když potom procházíš rubriky s poptávkami a každá druhá zajímavá je za referenci, tak to není o hledání nadšených lidí, ale o ničení trhu na daném webu.

Navíc ani nemluvím o tom, že projektů pro nadšené lidi zase tolik není. Tys třeba opravdu hledal nadšené lidi pro neziskový web, ale mnoho těchto poptávek je pro weby, které se dají monetizovat, a také se v budoucnu monetizovat budou. Některé dokonce už i vydělávají. Jen prostě jejich autor nechce peníze investovat, a tak hledá někoho, kdo má náladu pracovat zadarmo (což by se líbilo asi většině z nás). Vedle toho existuje řada neziskových projektů, kde se opravdu peníze najít nedají, ale to zase pleteme páté přes deváté a právě to je problém aktuálního stavu - nelze odlišit placené a neplacené poptávky a zároveň tak nelze odlišit neziskové projekty a ziskové projekty, kde nejsou finance na zaplacení lidí. A to by se řešit dalo, filtrem, sekcemi, změnami názvů poptávek a podobně. Každá změna v tomto ohledu může být přínosem.

Kohy
WD Trader: 4.4/5

Příspěvky: 1661
Registrace: 08.08.2012
Máš nápad, ale asi to uskutečnit nepůjde. I psaní za reference se časem může proměnit za placený business. Je to jen věc názoru, buď budu psát za dobré slovo, za reference, za benefity a nebo za peníze.

Jiří Rostecký
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 1076
Registrace: 19.11.2010
Časem se to proměnit může, jenomže to může být za měsíc, za rok, za dva. O tom podnikání a nabízení služeb není.

stephan
WD Trader: 4.75/5

Příspěvky: 661
Registrace: 12.01.2012
Mozna je na case hledat zakazky jinde nez na webtrhu/webdealu. Velke penize se toci ve statnich zakazkach, pripadne obvolat konkretni firmy.

Sice je to pro tebe momentalne hodne vzdalena budoucnost, ale aspon neco pro inspiraci http://bruselska-spojka.cz/bruselska_spojka/?p=3247

Kohy
WD Trader: 4.4/5

Příspěvky: 1661
Registrace: 08.08.2012
Akce přináší peníze, ne ale tím, že obvoláváš firmy, mělo by to být naopak.

Jiří Rostecký
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 1076
Registrace: 19.11.2010
OK, takže tím vlastně opět degradujeme podobná fóra úplně na nulu. Hledat zakázky na fórech už nebudeme, teď budeme dělat státní zakázky a necháme fóra, ať na nich jsou zakázky za referenci, odkaz či jen tak pro dobré svědomí. Kašleme na fóra i proto, že přeci peníze přináší akce, takže už nebudeme fóra využívat, protože my máme být těmi, kdo má firmy obvolávat.

Pánové, nezlobte se, ale jsou to hezké řeči, se kterými nemohu souhlasit. Ano, oba máte pravdu v tom, co píšete, ale co to má společného s tématem? Takže na WT, WD a další kašleme?

Tohle téma nemá být o smyslu obchodování na fórech, který tu vždy byl a je. Jsou to vlastně z části klasické inzertní servery, kde lidé vkládají poptávky po tom, co hledají, a nabídky toho, co nabízejí. Se státními zakázkami a obvoláváním firem to nemá vůbec nic společného. My rovněž klienty nehledáme jen na fórech, spolupracujeme s mnoha firmami v ČR, SR a jednou v USA. Sháníme klienty mnoha způsoby. Jenomže zde chci apelovat na to, že se nám tento způsob - tedy fóra - pomalu vytrácí, přičemž řešení je poměrně snadné. Stačí filtrovat ty za 0 Kč a ty, kde se dá vydělat.

PS: A podle ankety sice většině tyto zakázky nevadí, ale stále to třetině vadí.

stephan
WD Trader: 4.75/5

Příspěvky: 661
Registrace: 12.01.2012
Jiří Rostecký píše:
OK, takže tím vlastně opět degradujeme podobná fóra úplně na nulu. Hledat zakázky na fórech už nebudeme, teď budeme dělat státní zakázky a necháme fóra, ať na nich jsou zakázky za referenci, odkaz či jen tak pro dobré svědomí.

Fóra nikdo nedegraduje, ale jsou ve fázi, kdy se na nich nevyskytují jedinci, kteří mají peníze a jsou ochotni platit za služby. Tudíž nepomůže žádné dělení do kategorií "za peníze" a "za referenci". Navíc toto dělení je opět závislé na ochotě poptávajícího svoji poptávku zařadit do správné kategorie. Nebo by poptávky musel číst správce a řadit je do správných kategorií. Toto řešení je časově náročné a vždy by docházelo k časové prodlevě "od vytvoření poptávky ke správnému zařazení" a mezitím by se na poptávku mohl již ozvat někdo, kdo nemá problém s tím prohledávat všechny poptávky.

Edit: Zapomněl jsem dodat, že na webtrh poptávky zdarma a za referenci nepatří, takže pochybuji, že se Martin bude zaobírat vytvořením nové kategorie.

Proto se vyplatí hledat jinde.

Jiří Rostecký píše:
Kašleme na fóra i proto, že přeci peníze přináší akce, takže už nebudeme fóra využívat, protože my máme být těmi, kdo má firmy obvolávat.

Buďto se smiř se situací, která zde panuje a nebo se řiď tímto příslovím:
"Když nejde hora k Mohamedovi, musí Mohamed k hoře."

Jiří Rostecký píše:
Pánové, nezlobte se, ale jsou to hezké řeči, se kterými nemohu souhlasit. Ano, oba máte pravdu v tom, co píšete, ale co to má společného s tématem?

?

Jiří Rostecký píše:
Takže na WT, WD a další kašleme?

"Ropu se ti nevyplatí těžit tam, kde je jí minimum"

Jiří Rostecký
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 1076
Registrace: 19.11.2010
stephan píše:
Fóra nikdo nedegraduje, ale jsou ve fázi, kdy se na nich nevyskytují jedinci, kteří mají peníze a jsou ochotni platit za služby. Tudíž nepomůže žádné dělení do kategorií "za peníze" a "za referenci". Navíc toto dělení je opět závislé na ochotě poptávajícího svoji poptávku zařadit do správné kategorie. Nebo by poptávky musel číst správce a řadit je do správných kategorií. Toto řešení je časově náročné a vždy by docházelo k časové prodlevě "od vytvoření poptávky ke správnému zařazení" a mezitím by se na poptávku mohl již ozvat někdo, kdo nemá problém s tím prohledávat všechny poptávky.

Edit: Zapomněl jsem dodat, že na webtrh poptávky zdarma a za referenci nepatří, takže pochybuji, že se Martin bude zaobírat vytvořením nové kategorie.

Proto se vyplatí hledat jinde.

Stephane, krátce zareaguji jen na toto, zbytek nemá cenu.

Honza výše navrhl lepší řešení, filtrování. Kdyby se dalo povinné tlačítko na vyplnění ceny, kde lze nechat nulu pro bezpeněžní zakázky, problém se vyřeší a nikde nebude tebou zmiňovaná prodleva. Jistě, možná se najde někdo, kdo to ošulí, ale to se najde vždy a jejich počet bude rozhodně menší než teď. Řešení to tedy není časově náročné a nevidím v něm ani jeden problém. Určitě nějaké najdeš. :-)

Na Webtrh tyto zakázky nepatří, pravda. Neřeší se to tam, pravda. Mám hledat jinde + Martin to nebude řešit, pravda - hledám, proto to píši zde, viz výše. Zatím se bohužel setkávám s nějakým citáty, které problém vůbec neřeší. Bude tedy asi lepší nechat stav takový, jaký je. WebDeal tedy nebude nabízet lepší řešení než Webtrh a teoreticky tak nevytvoří přehlednější trh, než má on. Hlavně ale budeme mít hezké citáty, Mohameda, ropu a státní zakázky s obvoláváním firem. :D Zkusme konečně najít lepší řešení, než máme teď, místo obhajování toho stávajícího. Třeba přijdeme na to, že ten stávající je lepší, zatím zde ale nikdo rozumě neargumentoval.

stephan
WD Trader: 4.75/5

Příspěvky: 661
Registrace: 12.01.2012
Jiří Rostecký píše:
Stephane, krátce zareaguji jen na toto, zbytek nemá cenu.

Honza výše navrhl lepší řešení, filtrování. Kdyby se dalo povinné tlačítko na vyplnění ceny, kde lze nechat nulu pro bezpeněžní zakázky, problém se vyřeší a nikde nebude tebou zmiňovaná prodleva. Jistě, možná se najde někdo, kdo to ošulí, ale to se najde vždy a jejich počet bude rozhodně menší než teď. Řešení to tedy není časově náročné a nevidím v něm ani jeden problém. Určitě nějaké najdeš. :-)

Klidne at se na Webdealu zavede filtr nebo kategorie. Mne je to jedno, protoze zatim zakazky nevyhledavam. Ale stejne to tvuj problem pravdepodobne nevyresi, protoze tobe jde hlavne o poptavky na Webtrhu. Nebudem si nic nalhavat, Webdeal nema tak velkou clenskou zakladnu a uz vubec ne takove mnozstiv poptavajicich. Se zmenou do budoucna moc nepocitam, protoze forum stagnuje. Sice se vyviji doplnkove sluzby, ale pocet aktivnich clenu zustava cca na stejne hodnote. Ba naopak se nekteri prestavaji zapojovat do diskuze i obchodu.


Jiří Rostecký píše:
WebDeal tedy nebude nabízet lepší řešení než Webtrh a teoreticky tak nevytvoří přehlednější trh, než má on.

Mozna by Webdeal nabizel lepsi technicke reseni nez ma Webtrh, ale k cemu je technicke reseni bez uzivatelu? A tahle drobnustka rozhodne nezpusobi nahly priliv uzivatelu na Webdeal.

Navic je to pouha spekulace, ze by slo o lepsi reseni. Pokud se na to kouknu z pohledu poptavajiciho, tak je pro me lepsi, kdyz existuje pouze 1 kategorie. Proc? Protoze moji poptavku uvidi vice lidi a mozna zaujme nekoho natolik, ze se rozhodne se mnou spolupracovat zadarmo/za referenci, ackoliv by se v pripade filtru/2 kategorii na moji poptavku ani nekoukl.

Na druhou stranu chapu tvoje rozhorceni, ze se jako podnikatel/agentura musis prohrabavat vsemi poptavkami a stoji te to vice usili.

Jiří Rostecký píše:
Hlavně ale budeme mít hezké citáty, Mohameda, ropu a státní zakázky s obvoláváním firem. :D

Moje citaty by se daly povazovat za konkurencni vyhodu oproti webtrhu :) Ale kdyz ti moje rady nevyhovuji, tak se neda nic delat. Vsak ty jednou na to prijdes, ze by ses mel zamerit napr. na statni zakazky.


Takze na zaver. Klidne at se na WD zavede filtr/kategorie, jsem urcite pro. Jirka bude spokojeny, ze se vyslysela jeho zadost, ale problem mu to stejne nevyresi, protoze mu jde hlavne o poptavky z webtrhu (nebo se pletu?).

Jiří Rostecký
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 1076
Registrace: 19.11.2010
Konečně se začínáme bavit inteligentně a k věci. :-)
stephan píše:
Klidne at se na Webdealu zavede filtr nebo kategorie. Mne je to jedno, protoze zatim zakazky nevyhledavam. Ale stejne to tvuj problem pravdepodobne nevyresi, protoze tobe jde hlavne o poptavky na Webtrhu. Nebudem si nic nalhavat, Webdeal nema tak velkou clenskou zakladnu a uz vubec ne takove mnozstiv poptavajicich. Se zmenou do budoucna moc nepocitam, protoze forum stagnuje. Sice se vyviji doplnkove sluzby, ale pocet aktivnich clenu zustava cca na stejne hodnote. Ba naopak se nekteri prestavaji zapojovat do diskuze i obchodu.

Souhlasím s tebou, v tomto máš naprostou pravdu. Já to zde navrhl proto, že by se tím WD snad mohl stát zajímavějším a pro inzerenty lákavějším. Kdoví.
stephan píše:
Mozna by Webdeal nabizel lepsi technicke reseni nez ma Webtrh, ale k cemu je technicke reseni bez uzivatelu? A tahle drobnustka rozhodne nezpusobi nahly priliv uzivatelu na Webdeal.

WebDeal je konkurence schopné fórum, ale nemá tu základnu, kterou nikdy mít nebude. Může ale působit jako vhodná alternativa, a pak je každá lepší funkce dobrá. Toto může být jedna z nich. Lepším filtrováním neuděláš lepší fórum, ale jedná se o tak malou úpravu, že by ji byla škoda neudělat. A proč se nezlepšovat, Otakar určitě chce růst.
stephan píše:
Navic je to pouha spekulace, ze by slo o lepsi reseni. Pokud se na to kouknu z pohledu poptavajiciho, tak je pro me lepsi, kdyz existuje pouze 1 kategorie. Proc? Protoze moji poptavku uvidi vice lidi a mozna zaujme nekoho natolik, ze se rozhodne se mnou spolupracovat zadarmo/za referenci, ackoliv by se v pripade filtru/2 kategorii na moji poptavku ani nekoukl..

To je pravda a psal jsem to hned na začátku, že to prostě poptávajícím uškodí. Jenomže... nevím no. Tady jsme na podnikatelském trhu a měli bychom tedy upřednostňovat zakázky, kde jde o peníze. O tom podnikání je, ne? Nevím, každopádně toto je hodně diskutabilní a třeba se v názorech rozjedeme. Proto jsem navrhoval jen rozdělení, ne smazání. Rozdělením uškodíš trochu, smazáním hodně.
stephan píše:
Na druhou stranu chapu tvoje rozhorceni, ze se jako podnikatel/agentura musis prohrabavat vsemi poptavkami a stoji te to vice usili.

Už jsem se bál, že ne. :-)
stephan píše:
Moje citaty by se daly povazovat za konkurencni vyhodu oproti webtrhu :) Ale kdyz ti moje rady nevyhovuji, tak se neda nic delat. Vsak ty jednou na to prijdes, ze by ses mel zamerit napr. na statni zakazky.
Takze na zaver. Klidne at se na WD zavede filtr/kategorie, jsem urcite pro. Jirka bude spokojeny, ze se vyslysela jeho zadost, ale problem mu to stejne nevyresi, protoze mu jde hlavne o poptavky z webtrhu (nebo se pletu?).

Stále nechápu smysl státních zakázek v této diskuze, je to naprosto mimo.
Jirka spokojen nebude, pouze zde položil námět na možné vylepšení fóra. Jirkovi to může být úplně někde jinde, protože na WT ani WD jeho podnikání nezávisí. Tato sekce zde je od toho, aby se zde diskutovalo o možných lepších řešeních, ale pokud to bude stylem, že je to jen k autorově radosti, tak se daleko nedostaneme. Problém to možná zcela nevyřeší (to nevyřeší nic, asi ani zpoplatnění vkládání poptávek), ale může k řešení pomoci.

stephan
WD Trader: 4.75/5

Příspěvky: 661
Registrace: 12.01.2012
Jiří Rostecký píše:
Souhlasím s tebou, v tomto máš naprostou pravdu. Já to zde navrhl proto, že by se tím WD snad mohl stát zajímavějším a pro inzerenty lákavějším. Kdoví.

WebDeal je konkurence schopné fórum, ale nemá tu základnu, kterou nikdy mít nebude. Může ale působit jako vhodná alternativa, a pak je každá lepší funkce dobrá. Toto může být jedna z nich. Lepším filtrováním neuděláš lepší fórum, ale jedná se o tak malou úpravu, že by ji byla škoda neudělat. A proč se nezlepšovat, Otakar určitě chce růst.

Souhlasím, že nebude na škodu zavést podobnou funkci, ale nedomnívám se, že by to mělo nějaký zásadní vliv na oblibě a funkčnosti tohoto fóra. Pokud by chtěl Otakar opravdu udělat něco velkého pro vylepšení funkčnosti, tak ať se zaměření na vyhledávání a přehlednost vláken/menu. Kolikrát vůbec netuším, kde co hledat, v jaké sekci vytvořit vlákno a proto to hodím do první sekce, která má aspoň nějakou spojitost s mým problémem.

Jiří Rostecký píše:
Tady jsme na podnikatelském trhu a měli bychom tedy upřednostňovat zakázky, kde jde o peníze. O tom podnikání je, ne?

Souhlas a proto by se podobné poptávky neměly na fóru vůbec vyskytovat, viz pravidla webtrhu. To, jestli se pravidla dodržují, je již jiná otázka, jejíž zodpovězení by vyřešilo i tvůj problém.

Jiří Rostecký píše:
Stále nechápu smysl státních zakázek v této diskuze, je to naprosto mimo.

Státní zakázky jsem myslel pouze jako doporučení, čím by ses měl zabývat, když ti nevyhovuje shánění zakázek na WT/WD. Ale s hlavním tématem této diskuze to nesouvisí.

Jiří Rostecký
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 1076
Registrace: 19.11.2010
stephan píše:
Pokud by chtěl Otakar opravdu udělat něco velkého pro vylepšení funkčnosti, tak ať se zaměření na vyhledávání a přehlednost vláken/menu. Kolikrát vůbec netuším, kde co hledat, v jaké sekci vytvořit vlákno a proto to hodím do první sekce, která má aspoň nějakou spojitost s mým problémem.

Navrhni to v samostatném vláknu. Osobně jsem zase já toho názoru, že přehlednost je zde dobrá. Bohužel míchání zakázek mě zlobí více. Zde se naše názory na důležitost liší.

stephan píše:
Souhlasím, že nebude na škodu zavést podobnou funkci, ale nedomnívám se, že by to mělo nějaký zásadní vliv na oblibě a funkčnosti tohoto fóra.

Ano, to jsem rozváděl už výše. Řešily se zde větší kraviny... a řešily se.

stephan píše:
Souhlas a proto by se podobné poptávky neměly na fóru vůbec vyskytovat, viz pravidla webtrhu. To, jestli se pravidla dodržují, je již jiná otázka, jejíž zodpovězení by vyřešilo i tvůj problém.

Na Webtrhu se hlídá kdejaká kravina. Vlezu tam a vyskočí na mě capslockem napsaný inzerát Wedosu. Když já použiji capslock v nadpise svého inzerátu, hned mám ve schránce zprávu o tom, že nemám "křičet". To se hlídá, ale důležitější věci ne. Ale to je jedno, proto jsem to dal sem.

Souhlasím s tím, že by se to zde nemělo vůbec objevovat, ale jak jsem popisoval v prvním příspěvku, nevadí mi to tu. Klidně, ať to tu je. Jen ať se to nějak odděluje. Mít trh jen pro zakázky bez jakéhokoliv finančního ohodnocení? Proč ne. Ale vedle. Jenomže to by už pro inzerenty nebylo tak výhodné a bla bla bla.

stephan píše:
Státní zakázky jsem myslel... s hlavním tématem této diskuze to nesouvisí.

Tak je sem netahej. Taky ti neradím, abys investoval do zlata, ropy či akcií ČEZu.

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se