Ohodnocení domén

David Krupička
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.43/5

Příspěvky: 150
Registrace: 24.12.2013
Zdravím, založil jsem web lecture.cz. Když jsem hledal konkurenci pro tento web, nic jsem nenašel. Pokud o nějaké víte tak mi ji prosím napište. Můžete přihodit i kritiku webu co byste přidali/vylepšili a jestli se vám zdá web užitečný.

idp
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 900
Registrace: 16.01.2012
z hlavy mne napadlo například: http://mladypodnikatel.cz/videoprednasky otázkou je, zda málo konkurence neznačí, že tu pro ní není mnoho místa například nejpopulárnější video od VIVNETu z affiliate konference má necelých 1800 zhlédnutí - celkově toto téma je oproti jiným YT tématům málo populární

co mi podobný web dá navíc oproti YT, kde dobře fungují podobná videa, playlisty a komentáře?
zajímavá videa jsou ještě na Vimeu + teď bylo zveřejněno přes 300 videí z konferencí WebExpo, kde zase pěkně fungují kategorie a navíc novější videa využívají SlidesLive pro zobrazení jak videa tak prezentace
Na stránkách Auto-gril.cz můžete sledovat novinky ze světa aut.
Na stránce Povinné ručení si můžete porovnat nabídky a ušetřit.

David Krupička
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.43/5

Příspěvky: 150
Registrace: 24.12.2013
Web by měl oproti YT mít právě rozdělená videa do kategorií. Pokud se návštěvník chce podívat na videa z jedné konkrétní akce, většinou jsou videa v play listech. Jestliže ale hledá zaměření na jeden obor (Affiliate, UX, ...) tak už to bývá problém a musí se spoléhat pouze na vyhledávač. Navíc ne všichni se orientují v tom, kde byla jaká akce a chtějí se třeba podívat na server, kde tato videa budou přehledně rozdělena a aktualizována. MP znám (aji Jirku a Adama) akorát je zde stejný problém, videa nejsou rozdělena do kategorií. Otázka je, jestli má cenu kvůli tomu zakládat web ale to nezjistím dokud to nezkusím :) Každopádně díky za názor!

Jiří Rostecký
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 1076
Registrace: 19.11.2010
Zdravím, chlapi,

konkurence je i není hodně. Kromě nás to dobře dělali třeba na sPřednášky.cz a na spoustě dalších projektů. Problém podobných webů je v tom, že jednak nabízí stále dokola to samé jako ostatní a jednak je poměrně náročné je udržovat. Jsem zvědav, zda David bude schopen přednášky přidávat ještě za rok či dva. My třeba nebyli, místo toho jsme svou pozornost investovali jinam (třeba to tvorby vlastních videorozhovorů) a sosání videopřednášek z Youtube, Vimea apod. jsme nechali jiným.

Doporučuji si tedy důkladně promyslet smysl projektu z dlouhodobého hlediska a vymyslet monetizační plán tak, aby mohl přednášky přidávat někdo jiný než ty, Davide, případně aby je přidávala sama komunita (což bude těžší). Jinak na lecture.cz bude za pár měsíců další mrtvý web.

Držím palce.

vercamazel89
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 24
Registrace: 01.07.2015
Já by jsem určitě rozšířil kategorii přednášek. Prozatím zde máš umístěné jen přednášky z oboru tvorby webů - k čemuž máš asi velmi blízko, ale je pro to jen malá cílová skupina. Co tedy rozšířit kategorie?

Určitě by stálo popřemýšlet i nad tím, jestli tam neumístit anglické přednášky a vytvořit k nim české titulky - potom by jsi získal nový obsah webu, kterému by nikdo neměl jak konkurovat. A byl by jsi #1 v tomto oboru.

Budoucnost webu ale určitě stojí na tom, jestli bude pravidelně updateován.
Nejlevnější last minute zájezdy Kypru, Maledivách, Kapverdech, Dominikánech a Turecku

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se