Podnikání

Bottle3D
WD Trader: 0.5/5

Příspěvky: 66
Registrace: 23.11.2013
Zdravím,

1)
Moc se omlouvám, ale budu sem momentálně teď přidávat častějí diskuze. Když jsem zadal do google jak zvýšit návštěvnost stránek, tak všude, kde jsem klikl jsem narazil na SEO (v pořádku), dalších 5 možností a mezi nimi i emailing. Někde je psáno celkově na stránkách i na webtrhu se to často řeší že posílání emailů bez souhlasů je trestné, tak proč tedy radí právě emailing? Asi z 5 stránek bylo na 2 napsáno že emailing s internetovým webem mám psát již vytvořené databázi, jenže když jí vytvořím, tak logický můj web už musí znát. Na zbylých 3 webech bylo prostě napsáno čistě emailing, nic víc k tomu. Tak jak je to tedy? Je emailing bez souhlasu trestný nebo ne? Když email bude obsahovat internetové stránky?

2) Je dobré vytvořit k eshopu i ministránku? Kde budu psát novinky, akce apod? Propojit to s eshopem? Protože na eshopu asi těžko můžu psát novinky apod. Také bych ministránku propojil s facebook a vložil na ní newsletter.

Děkují

Mike92
WD Trader: 5/5

Příspěvky: 102
Registrace: 22.08.2013
Ad 1) Nutno rozlišovat mezi rozesíláním newsletteru a emailingem.

V případě prvého zasíláte maily vašim zákazníkům, kteří nějakou formou souhlasili s tím, že jim newsletter budete posílat. K přihlášení k newsletteru lze zákazníky nalákat třeba ebookem či slevou. Pozor, i v tomto případě se doporučuje registrace u ÚOOÚ, neboť se do jisté míry jedná o sběr osobních údajů.

Vedle toho emailing slouží k oslovení nových zákazníků. I v tomto případě však musí dát majitelé obeslaných e-mailových schránek souhlas se zasíláním obchodních sdělení. Je proto nutné obesílat legálně pořízené e-mailové databáze (často databáze provozovatelů různých magazínů, atp.), samozřejmě za úplatu.

Jinak s nevyžádanými obchodními sděleními (tedy obeslaný zasílání předem neodsouhlasil) se to má asi takto:
z. č. 480/2004 Sb.
§ 10a
(1) Fyzická osoba se dopustí přestupku tím, že bez souhlasu adresáta hromadně nebo opakovaně šíří elektronickými prostředky obchodní sdělení.
(2) Za přestupek podle odstavce 1 lze uložit pokutu do 100 000 Kč.


Právnické osoby to mají ještě složitější:
z. č. 480/2004 Sb.
§ 11
(1) Právnické osobě, která hromadně nebo opakovaně šíří elektronickými prostředky obchodní sdělení
a) bez souhlasu adresáta,
b) neoznačené jasně a zřetelně jako obchodní sdělení,
c) skrývající nebo utajující totožnost odesílatele, jehož jménem se komunikace uskutečnila,
d) neobsahující platnou adresu, na niž by adresát mohl odeslat žádost o ukončení takové komunikace, nebo
e) bez toho, že by zákazníkovi poskytla možnost jasně, zřetelně, jednoduchým způsobem, zdarma nebo na svůj účet udělit či odmítnout souhlas s využitím jeho elektronického kontaktu při zaslání každé jednotlivé zprávy,
se uloží pokuta do výše 10 000 000 Kč.


Ad 2) Nevidím problém v umístění novinek přímo do e-shopu, ale varianta s ministránkou či blogem je rovněž možná. Ať tak či onak, je tato forma kontaktu se zákazníkem žádoucí.

FakeGameCZ
WD Trader: 3.67/5

Příspěvky: 57
Registrace: 01.09.2013
Emailing sa odporúča na "zvýšenie návštevnosti" pretože ak nejaký človek príde na tvoj web raz, druhýkrát sa už vrátiť nemusí (nemôže si pamätať všetky stránky ktoré navštívil). Preto je dobre dať na stránku prihlásenie na odoberanie noviniek (newsletter) a emailingom sa mu pripomenúť, že existujete. Takto sa dá celkom dobre "zvýšiť návštevnosť" a hlavne na Váš web príde cielená návštevnosť, ktorej sa páči Vaša stránka a chce ju odoberať mailom.

Emailing je bez súhlasu trestný, aj aj má niekto súhlas, ale nie je v podmienkach napísané že databáza emailov môže byť predaná 3-stranám tak ani vtedy ak ju odkúpite. Najlepšie je si databázu emailov spraviť sam tak ako som to popisoval vyššie.

Bottle3D
WD Trader: 0.5/5

Příspěvky: 66
Registrace: 23.11.2013
Dobré ráno přejí, děkují. Teď ještě donutit lidi aby vůbec návštivili ministránku a jak bude dokončený eshop tak potom i eshop. :-)

FakeGameCZ
WD Trader: 3.67/5

Příspěvky: 57
Registrace: 01.09.2013
Nemusíte ďakovať, stačí 1+ :-) Na mojej stránke http://ikuchar.sk/ to mám vyriešené cez plugin (WP) Layered Popups.

libje
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 104
Registrace: 16.12.2012
A pri samotnem mailingu si ohlidat, aby co nejmene mail skoncilo ve spamu.
Sledovat majetek můžete když pořídíte kamerové systémy online.
Alarm do bytu při alarmu pošle SMS nebo zavolá na mobil.

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se