Podnikání

Heroik
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 31
Registrace: 15.10.2012
Dobrý den,
dostal jsem se k zajímavému projektu a jako marketingový a prodejní nástroj bychom chtěli použít free 2D hru - což mi přijde jako velice slibný způsob virálního šíření (v případě že bude hra hratelná).
Máte s tím někdo zkušenosti?
Např takováto hra http://www.herna.biz/hry-online/akcni/2 ... h-combats/ co může stát a jak moc náročný je vývoj (čas,peníze, zádrhele)

Díky za příspěvky do diskuze.


Samuel
Chcete být vidět? Chcete změnit své podnikání? Obraťte se na mně. Dělám věci jinak.
 Tichá občanská válka v Rusku

Jan Paluska
Uživatelský avatar

Administrátor
WD Trader: 4.78/5

Příspěvky: 1323
Registrace: 14.02.2011
Ono záleží, kde všude má taková hra běžet a v jakém jazyce ji chcete programovat (co všechno má umět). Jestli to má být malá marketingová kravinka, nebo tam bude i nějaký multiplayer atd. atd. potom je třeba sehnat 2D grafika (nebo prostě 2D grafiku) a programátora/společnost, která by danou hru udělala.

Pokud to má být nějaká reklamní kravinka tak bych počítal s rozpočtem kolem těch 10 - 15 000. Pokud to má být něco komplexnějšího, budou to řádově desítky, stovky tisíc klidně i miliony (pokud třeba půjde o něco jako Bioshock apod. :D)
Pomohl jsem? Použij tlačítko [+]
 Dar

Drago
Uživatelský avatar
WD Trader: 4/5

Příspěvky: 966
Registrace: 10.11.2010
Celkem levné by mohlo být poptat hru, kterou udělal nějaký student v rámci školního projektu, anebo mu prostě leží v šuplíku a stačí dodělat, popřípadě přidat/vylepšit grafiku.

U dnešních flash her to mohou být celkem slušné pálky začínající na desítkách tisíc a jít až do statisíců. Dnes už se dělají spíše profesionálně. Jednotlivci co umí programovat neumí grafiku. Do toho je potřeba nějaká hudba. Chce to i nějaký příběh atd.

Na druhou stranu často ty nejjednodušší hry jsou nejzábavnější :)

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se