Podnikání

Angeloo123
WD Trader: 4.75/5

Příspěvky: 126
Registrace: 19.11.2010
Vim, ze vetsina lidi se pri koupi odkazu diva pouze na co nejnizsi pocet externich odkazu a interni uplne ignoruje, ale pritom ta dana stranak rozleva rank do vsech odkazu co ma na webu, cili i do svych podstranek, no proste do vsech internich odkazu.. tech muze byt nekde treba i 100, a externicih jenom 5, takze rank se bude prerozdelovat do vsech 105 stranek, a ne jen do tech 5 externich, tudiz nema smysl tam moc kupovat odkaz, nemam pravdu?

Pokud mam pravdu, tak by se u nekterych webu, vyplatilo pri odkazovani na podstranky webu typu "o nas", "kontakt", proste nejmene dulezite stranky, dat odkazum atribut "nofollow", a snazit se mit proste co nejmin follow odkazu jak interinch tak externich odkazu na webu. Je to tak?

freez
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2458
Registrace: 29.10.2011
Nemáš pravdu, musíš vzít v potaz ten fakt, že pokud odkazuješ interně na stránku "o nás" tak ale potom odkazuj zpět interně ze stránky "o nás" zpět na hlavní stranu a je po problému. Web má pak vyrovnanější rank na všech podstránkách, tudíž sitewide odkaz ze všech podstránek je "cennější". Je lepší mít sitewide odkaz z deseti stránek kde je na každé z nich PR2/SR3 , nebo kde je na hlavní straně PR2/SR3 a na zbytku podstránek je 0 ?
Blog|
Pozor!! Občas trochu kecám :-D

Wladass
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.43/5

Příspěvky: 2134
Registrace: 13.09.2011
A o nofollow by se dalo taky polemizovat, ale záleží na tom co je pro tebe důležitější jestli návštěvnost a nebo zbytečná honba za rankama.

basti
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 352
Registrace: 21.11.2011
Já bych se zcela vykašlal na nějaký linjuice. Než vymýšlet podobné skopičiny, je mnohem jednodušší napsat nějaký kvalitní guestpost navíc nebo nějak jinak získat kvalitní odkaz.

Pro mě je 100x důležitější, jestli lidi web čtou, než jestli má rank XY. Záleží samozřejmě, jestli dělám obsahový web nebo rankový s prakticky bezcenným obsahem, kde jen honím reklamu a odkazy a návštěvnost mě nebere. První možnost získává i ranky, ale druhá možnost návštěvnost nezvýší - odkaz z bezcenného webu bez návštěvnosti mi čtenáře/zákazníky nepřinese. Koukání na nejnižší počet externích odkazů je vcelku blbost a koukání na interní ještě větší - pak by z toho vyšla nejlíp MFA nebo miniweb s minimem obsahu a bez podstránek. Jenže takový web je v 99% případů pro uživatele bezcenný šmejd.

O nofollow by se dalo silně diskutovat, vyhledávače ho zjevně sledují a na ranky prokazatelně vliv má. Stačí třeba během měsíce nebo dvou naházet pár nofollow komentářů ohledně nového webu a SR stejně povyroste.

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se