PPC

kaktusak
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 47
Registrace: 28.01.2012
Zdravím vás dámy a pánové

opět přicházím s věcným a tuze důležitým dotazem :D

Je možné inzerovat stránku (kde je nasazen AdSense) v ppc programech (Facebook, Sklik, mClick ...) ? Dle pravidel AdSense jsem usoudil, že to povolené není.
Viz. je zakázáno:
Využívat služby třetích stran, které generují kliknutí nebo zobrazení, jako jsou programy nabízející peníze za klikání nebo za procházení, programy na automatické procházení nebo výměnu prokliků.

U analýzy konkurence jsem si však všiml, že to aplikují zcela běžně. Udělají laciný půjčkový web a nasadí AdSense. Následně web začnou propagovat v daných ppc systémech a vydělávají formou tzv. arbitráže. Klik na mClinku se dá koupit již od 2 Kč, přičemž se dá na AdSense "prodat" až za cca 15-20 Kč (půjčky - úvěry). Při správném rozložení reklamy se dá dosáhnout až na 50% konverzní poměr.
Udivuje mne, že to AdSense neřeší i přes to, že takovéto stránky fungují již déle jak rok.

Osobně proti tomuto způsobu podnikání nic nemám, jen mne to čistě zajímá. Sám jsem se arbitrážím věnoval a 3 měsíce se z toho sypaly opravdu hezké peníze (až 3000 Kč čistého příjmu denně), pak se to však Seznamu (Sklik) přestalo líbit a dal mi nůž na krk :D

freez
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2458
Registrace: 29.10.2011
Tomu se říká PPC arbitráž a povolené to není, resp jen mClick to nějako povoluje. Ale je třeba si uvědomit, že jak AdSense, tak Sklik tohle řeší u stránek kde není nic jiného než reklama, přivedeš člověka z mClick za korunu a on klikne na reklamu za 5 korun, tak to se nesmí.
Blog|
Pozor!! Občas trochu kecám :-D

kaktusak
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 47
Registrace: 28.01.2012
Vím, že je to PPC arbitráž. Jsem však udiven, že to Google toleruje tak dlouho aniž by zasáhl... Myslíš jen reklama bez jakéhokoliv obsahu ?
Já nevím no ... Měl jsem obsahově bohaté stránky s originálními texty, reklamy byly zobrazeny přesně dle pravidel atd. Přesto mě Sklik odstřihl s odůvodněním, že jsem manipuloval s reklamním kódem (což není pravda). Dál se se mnou nikdo nebavil. Cca 3 měsíce vše fungovalo naprosto bez problému a najednou ze dne na den konec :D

freez
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2458
Registrace: 29.10.2011
Já bych řekl, že tě nechají být jen do určitého objemu kasírovaných peněz, pak se na tebe víc zaměří, konverzní poměr, ruční kontrola kódu a webu, atd. Tak nějaký obsah na té stránce i být může, ale jde o to, jestli je to opravdu přehnané MFA, kam vlastně jen přivedeš někoho z jiné PPC kampaně a on nemůže dělat skoro nic jiného než kliknout zase na reklamu.
Blog|
Pozor!! Občas trochu kecám :-D

wico
Uživatelský avatar
Zabanován
WD Trader: 5/5

Příspěvky: 737
Registrace: 18.12.2011
Znám lidi, kteří takto podobně fungují řadu let
kápnul na to freez

Mac
WD Trader: 4.57/5

Příspěvky: 2236
Registrace: 17.09.2012
kaktusak
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 47
Registrace: 28.01.2012
Nu pánové dobrá, děkuji za odpovědi. Každopádně na tom ty frajeři vařej těžkej cash ^^

Marek L.
WD Trader: 4.38/5

Příspěvky: 1382
Registrace: 14.02.2011
Ako sa stavá Google k tejto problematike, ak inzerujete cez Adwords a máte na webe Adsense?

Kohy
WD Trader: 4.4/5

Příspěvky: 1661
Registrace: 08.08.2012
Marek L. píše:
Ako sa stavá Google k tejto problematike, ak inzerujete cez Adwords a máte na webe Adsense?


Tak to je zajímavý postřeh, nicméně by to mělo být zakázané. Pokud však chcete generovat zisk, je zapotřebí nějakým způsobem generovat i návštěvnost.

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se