Rozhovory

Otakar Pěnkava

Administrátor
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2707
Registrace: 15.10.2010
Dnes přišly odpovědi na otázky ze Subregu. Jedná se tak již o druhý rozhovor ve kterém jste Vy, uživatelé navrhovali otázky.

1) Aké zmeny má subreg pripravené v súvislosti so zmenami pri predregistrácii - " speciálni registrace" domén, aké budú podmienky a ceny za odchyt domény?
Nejdrive chceme poradne otestovat, jak to bude vsechno fungovat. Prvni domeny se budou uvolnovat 15. 10., davame si na to tak cca 5 dni, pocitam tedy ze kolem 20. 10. prozradime veskere informace a nove ceny.

2) Co planujete do budoucna ?
S celym Subreg.CZ planujeme nyni vstup na zahranicni trhy, protoze pro nase sluzby je Ceska republika mala. Poskytujeme mimo jine i panel pro akreditovane registratory, kdy jejich vlastni akreditace je provozovana na nasem rozhrani, s moznosti vlastniho brandu. Take mame vse pripravene pro provoz vlastniho registru, takze se budeme snazit i v tomto smeru ziskat zajimave klienty. Dale planujeme rozsirovani o dalsi akreditace, a tim rozsirovat i nasi nabidku. Stale si zakladame na tom, aby byl system co nejvice automatizovan a klienti zvlaste u exotictejsich TLD si mohli vse spravovat jednoduse v rozhrani s co nejdrivejsi zmenou v registru, proto chceme doautomatizovat dalsi dodavatele od kterych jiz delsi dobu odebirame, ale objednavky zpracovavame rucne.

3) Kdy se muzeme dockat dalsich koncovek, opravdu jsou potreba.. co treba .nl?
.nl je jiz v nabidce :). Tento tyden jsme pridali do rozhrani spousty koncovek z latinske ameriky (com.ar, com.sv, cl, ve, pe,com. pa, atd), .nl, .st, .tm a .ge.

4) Je neco co vas muze ohrozit ?
Asi jen blazen by si myslel, ze nic :). Samozrejme nas muze ohrozit spousta veci. Ohrozit stavajici pozici muze napriklad vstup plnohodnotne konkurence. Take se jednou muze stat, ze domeny nebudou potreba a to by samozrejme pro portaly typu Subreg.CZ bylo znicujici.

5) Jak se vam spolupracuje s vasim spolumajitelem ?
Se spolecnikem se spolupracuje vyborne, je to clovek, co se v oboru vyzna, takze lze spoustu veci konzultovat, zjistit jaka je praxe v zahranici,... Take diky jeho pozadavkum na rozhrani poskytujeme panel pro akreditovane registratory a rozhrani je koncipovano, aby zvladlo miliony domen ve sprave (v tuto chvili se spravuje kolem ctvrt milionu domen) i vysoky provoz.

6) Jak hladká byla koupě station.cz popř. co vše ještě dolaďujete v rámci stávajících služeb a co nového mohou zákazníci očekávat?
Koupe jako takova hladka byla, samozrejme po veskerem prevzeti a prozkoumani serveru jsme zjistili urcite komplikace, ktere jsme pro bezpecnost klientu opravili. Myslim ze nyní je z pohledu provozu vse v poradku a venujeme se modernizaci sluzeb. Aktualne pracujeme na vecech, ktere nejsou videt, a to konkretne automatizace plateb, zakladani hostingu, prodluzovani hostingu/domen. Taktez upravujeme rozhrani administrace pro vetsi spravu predevsim aliasu, moznost vicedomenovych tarifu, atd.

7) Jakou hrozbu pro Vás představuje expanzi wedosu v tomto segmentu služeb a připravujete nějaké opatření, akce nebo cokoliv jiného jako protiváhu v konkurenčním boji?
Co se Subregu tyce, mame cileni na jine klienty nez spolecnost Wedos, proto v tomto smeru neplanujeme zadne opatreni ani jine kroky v "konkurencnim boji". V oblasti hostingu mame plan novych VPS, ktery zverejnime zrejme v prosinci :).

8) Plánujete opět zavést možnost parkování domén, kde by se provize přičítala rovnou ke kreditu?
Ano, chceme to znovu zavest, jsou tam vsak nejake problemy ze stran parkovacich spolecnosti, ktere defaultne tento zpusob nedovoluji. Bohuzel presny duvody nyni neznam.

9) Kdy plánujte zautomatizovat přidávání domén do aukcí?
Jiz brzy, mame pro to vse pravne pripravene.

10) Nebude nějaký film o Subregu, když teď Denny točí jeden za druhým? :)
Tak nudny film bych asi nechtel videt :D.

11) Plánujete možnost vystavení faktury za dobytí kreditu na různé kontakty?
Na dobiti kreditu urcite ne, kredit si dobiji klient ktery ma s nami uzavrenou smlouvu (zalozeny ucet). Jedine, co je mozne, je pro jednotlive objednavky vystavit jednotlivou vyzvu - fakturu na jine udaje, avsak se pri tom pouziva pote standardni cenikova cena - nikoliv zvyhodnena cena z daneho uctu.

12) Chtěli jste se stát společně s Dennym jedničkou ve webhostingových službách. Po koupi station.cz jste se určitě přiblížili. Jaké plánujete další kroky k posílení pozice a dosažení tohoto cíle?
Chceme byt jednickou v domenovych sluzbach :). Ve webhostingovych sluzbach to ani neni mozne, pokud necheme dumpovat ceny a degradovat trh. Ale krom webhostingu Station.cz jsme v posledni dobe koupili i Klenot.cz.

13) Nehodláte u stationu zavést multihosting?
Ano, chceme a vse pro to pripravujeme :).

14) Jak dlouho potrvá akce na .sk domény? U akcí je uvedeno datum 30. 9. 2011, nicméně akce pokračuje.
Dlouho :). Akci jsme upravili pouze tak, ze plati na nove domeny (drive to bylo na vsechny operace). Nasi snahou je dostat se pres hranici 10.000 .sk domen, a tim se dostat na konkurencni ceny ze strany SK-NICu.

15) Plánujete zavést droplist .cz domén?
Neplanujeme. CZ-NIC pristup k zone definitivne znemoznil, a neni zadna legalni cesta jak tento seznam ziskat. Pokud pak nezname domeny, ktere jsou registrovane, nevíme tedy ani kdy ktera bude expirovat.

16) Co nového chystáte do konce roku?
Akreditaci .DE domen, diky zmenam podminek u FR i spusteni dalsich koncovek, ktere spravuje Afnic a ktere nebylo mozne doposud registrovat, spusteni aukci i prodeje domen a mnoho rozsireni hlavne pro resellery a registratory. Take chceme rozsirit zabezpeceni klicenkou o dalsi casti systemu, jak postupne sbirame nazory klientu, kteri jiz klicenku vyuzivaji.

17) Chystáte nějaké akce na .cz domény?
V tuto chvili ne.

alijosha
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.68/5

Příspěvky: 2482
Registrace: 01.02.2011
Přečetl jsem si prima rozhovor a těším se na další v pořadí. Toto byl si myslím dobrý nápad a doufám, že z toho zde bude tradice takovýhle rozhovorů a neskončí to po třech čtyřech.
Mám rád sladké, takže si rád dám občas dort od vymazlene-dorticky.cz

Wladass
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.43/5

Příspěvky: 2134
Registrace: 13.09.2011
Marek L.
WD Trader: 4.38/5

Příspěvky: 1382
Registrace: 14.02.2011
len tak ďalej :) ďakujeme za rozhovor

Gondal
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 403
Registrace: 15.11.2010
Pekne pekne. Celkom novinkou pre mňa je, že subreg ide do zahraničia :) Mohli by myslím preraziť...Držím im palce :)

Otakar Pěnkava

Administrátor
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2707
Registrace: 15.10.2010
alijosha píše:
Přečetl jsem si prima rozhovor a těším se na další v pořadí. Toto byl si myslím dobrý nápad a doufám, že z toho zde bude tradice takovýhle rozhovorů a neskončí to po třech čtyřech.


Pokud bude z řad uživatelů zájem, tak rozhovory budou pokračovat.

-kst-
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.31/5

Příspěvky: 243
Registrace: 13.11.2010
Otakar Pěnkava píše:
alijosha píše:
Přečetl jsem si prima rozhovor a těším se na další v pořadí. Toto byl si myslím dobrý nápad a doufám, že z toho zde bude tradice takovýhle rozhovorů a neskončí to po třech čtyřech.


Pokud bude z řad uživatelů zájem, tak rozhovory budou pokračovat.


Bezva rozhovor. Myslím, že zájem o další tu určitě je!

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se