SEO

freez
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2458
Registrace: 29.10.2011
Ahoj Webdealaři,
měl bych na vás takovou otázečku a zajímá mě jak byste to vyřešili.

Mám na webu několik zajímavých článků, řešících poměrně častý problém a tak jsou články dost vyhledávány a linkovány, jsou ve vyhledávání na vrcholu, ale dnes jsem přišel na to, že na jednom fóru, mi jeden uživatel zkopčil téměř celý článek a vložil jako post. Nicméně, toto oborové fórum, jedno z největších u nás mi přivádí celkem dost dobře zacílených návštěvníků, místní guru našli moje články a začali je linkovat na fóru a lidi choděj, s toho mám samozřejmě radost, až na to že se bohužel našel jeden ..... kterej ten článek prostě vzal a CTRL a C a plesknul to tam. Tak a co teď s tím? nechat to být a nedělat kolem toho vlny, jde mi o to, aby to vyhledávače pobrali a nevzali to jako duplicitu a nesundali mě v SERPU někam do nenávratna, to fórum je proti mému webu v síle drobet někde jinde. Nevím jak moc by byl vstřícný admin, pokud bych mu napsal, nezkoušel jsem. Nejvíc mě dostalo to, že o jeden post pod tím zkopírovaným článkem je odkaz na ten článek, proč to tam ten blb kopíroval, to nechápu.

Co byste mi doporučili ?
Blog|
Pozor!! Občas trochu kecám :-D

Otakar Pěnkava

Administrátor
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2707
Registrace: 15.10.2010
Zkus napsat některému moderátorovi nebo administrátorovi, zda by to neoddělal nebo alespoň nezkrátil a nechal jenom perex. Když budeš milej, uvidíš, že ti vyhoví :-).

freez
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2458
Registrace: 29.10.2011
No a už je to tady, Google právě zařadil kopii toho článku ve vyhledávání na první pozici a mě šoupl na třetí, Seznam zařadil kopii toho článku na druhou pozici a mě sundal z první na čtvrtou. Stalo se přesně to čeho jsem se obával. Budu muset zasáhnout chtě nechtě. Tady je hezky vidět, jak vyhledávače upřednostní silnější web, i když s kradeným obsahem a není mu vůbec divné, že původní článek je ve vyhledávání déle než ta kopie.
Blog|
Pozor!! Občas trochu kecám :-D

Jiří Rostecký
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 1076
Registrace: 19.11.2010
Doporučuji dvě věci:
1. Smazat tento příspěvek a mlčet o tom, že mu to tak pomáhá ve vyhledávači.
2. Napsat mu a požadovat smazání.

Pokud chceš, pomohu ti a kontaktuj mne. Mohu se zeptat právníka, zdali to smazat může/musí...

Mně se děje něco podobného. Naštěstí to však dělají na FB - zkopírují celé články do statusu a komentářů. Co se dá dělat...

Drago
Uživatelský avatar
WD Trader: 4/5

Příspěvky: 966
Registrace: 10.11.2010
Napiš adminovi ať tam nechá jen perex. Samozřejmě slušně. Prostě poprosit. Určitě se to vyřeší. Není třeba hned panikařit. U článku by samozřejmě vždy měl být zpětný odkaz.

freez
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2458
Registrace: 29.10.2011
Tak jsem kontaktoval admina a vysvětlil mu situaci, musím říct, že jsem s toho měl asi zbytečné obavy, admin velice vstřícně situaci vyřešil, nabídl mi možnosti řešení a navíc spolupráce, takže nakonec se situace vyřešila k oboustranné spokojenosti. Oni jsou rádi za relevantní informace pro jejich uživatele a já zase mám radost z příchozích návštěvníků. Nakonec jsme usoudily, že kopie toho článku v postu je opravdu zbytečná, protože u toho postu nebylo nic jiného, jen čistě ten text a o dva posty nad ním a dokonce deset postu pod tímto příspěvkem je odkazováno právě na tento článek, text byl tedy odebrán a uvidíme jak to vyhledávače rychle přeindexují, i když myslím že u nich je asi robot několikrát denně.
Každopádně je to nepříjemná situace a člověk kolikrát žasne, co je chopen ten vyhledávač udělat a to nejen Seznam, ale i Google. Je zarážející že zobrazí ve výsledku prakticky pod sebou dvě adresy s totožným textem, otázka je jak dlouho by tam ten můj původní článek zůstal, než by ho vyhledávače kvůli duplicitě přestali zobrazovat.
Blog|
Pozor!! Občas trochu kecám :-D

Fit
Uživatelský avatar
WD Trader: 5/5

Příspěvky: 480
Registrace: 30.09.2011
freez: Je to vždycky o domluvě. Chci ale napsat něco jinýho k tématu. Protože dělám magazín pro rybáře, tak dost často zveřejňuji na svém webu (samozřejmě se svolením) různé články, které už byly publikovány někde jinde. Například v podsekci nějakého e-shopu s rybářskými potřebami apod... Můj web je mnohem silnější (co se týče ranků a zpětných odkazů, určitě o hodně moc), ale není to vždycky tak, že by Google preferoval ten můj článek. Někdy se to třeba objeví v SERPU, díky mé síle i na prvním místě, ale třeba za pár dní to zmizí a na prvním místě je ten článek, který byl indexován jako první. Ale není to tak vždy... Je to prostě jak kdy...

Jinak moje ozkoušené řešení je takové, že se snažím aspoň trochu pozměnit titulek článku, pokud je to možné. Potom v naprosté většině ten článek v serpu zůstane, i když je převzatý a už byl někde zveřejněn. Možná za to může síla mého webu, ale možná taky ne. Tak to sem píšu jenom jako takovej tip pro ostatní ;). U Tebe je to přesně obráceně, že Ti článek někdo zkopíroval. Ale dávám sem tip pro ty, kteří občas potřebují zveřejnit duplicitní článek ;).

Wladass
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.43/5

Příspěvky: 2134
Registrace: 13.09.2011
Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se