SEO

Jiří Rostecký
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 1076
Registrace: 19.11.2010
Zdravím Vás,

rozjíždím síť webů. Všechny weby ale budou mít kus textu na stránkách stejného. Řekněme, že třeba v panelu bude tak polovina normostrany stejná. Co s tím? Může za to Google penalizovat? Dá se to nějak ošetřit?

Poté bude pár stránek stejných, předně stránky jako kontakt, "o nás" a podobně. Je lepší je přepsat, nebo jim zakázat přístup vyhledávačů?

Řešili jste někdy něco takového? Jak?

Clicker109
Uživatelský avatar
WD Trader: 3.82/5

Příspěvky: 192
Registrace: 12.03.2012
já jsem se s tim nepáral a prostě jsem zakázal přístup vyhledávačům na tu danou stránku. Když se k tomu vyhledávač nedostane bude mu to jedno :)

Marek L.
WD Trader: 4.38/5

Příspěvky: 1382
Registrace: 14.02.2011
Pokiaľ bude súčasťou sidebaru, tak len ťažko, ak vôbec zakáže indexovanie určitej časti textu, ktorá sa bude opakovať na viacerých stránkach(doménach).

Fit
Uživatelský avatar
WD Trader: 5/5

Příspěvky: 480
Registrace: 30.09.2011
Já bych to vůbec neřešil a normálně to všude nechal ten text. Podle mě Ti vůbec žádná penalizace za takto krátký text, ještě k tomu někde v sidebaru, nehrozí. Každý z těch webů bude jiný, vyhledávače berou stránku jako celek. To, že tam bude trocha stejného textu tak nevadí. Já bych se toho rozhodně nebál... Přinejhorším by jsi pak ten text dodatečně upravil, kdyby byla nějaká penalizace, ale podle mě se určitě nic takového nestane.

Už jsem to tu občas psal, že někdy zveřejňuji i celé články, které už někde na netu byly publikovany. To znamená, že zveřejňuji zcela duplicitní texty. Někdy to Google nevadí vůbec a když navíc k tomu článku dám trochu upravený titulek (tag title), tak je to v pohodě na 100%. Navíc se nemůže podle mě stát nic horšího, než že se to nebude zobrazovat v serpu.

Poptavka-zdarma.cz
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 1915
Registrace: 22.05.2012
Jiří Rostecký: celkem dost riskuješ...mám podobné projekty. Alexa dá všem (-), což je good...ale google nebo seznam najde podobnost a shodí ti vsechny weby. doporucuju urcite weby hodit na jiny webhosting(kvuli jine IP) a komplet zmenit šablonu....tak vyhledavace tezko najdou podobnost. Taky zvolit ruzne techniky SEO - zustane stabilni pozice. Nekdo vyuziva "seo stopařů" - kde ti záměrně začnou odkazovat tam kde ty a tobě pak klesá urověň ve vyhledávačích...

Nechavam si obden zasilat statisktiky SEO a pekne vidim jak boti prochazi a kde se dere nekdo prede me. Musím říct, že je to čím dál větší boj.

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se