SEO

Turek
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 376
Registrace: 21.01.2012
Ahoj, měl bych dotaz. Snažím se dělat stránky o Frýdku-Místku viz můj podpis. Osobně si myslím že web už nějaký obsah má i stáří (víc něž dva roky) stránka je registrovaná v několika katalogech, sem tam napsaný PR článek a přesto mě google nemá vůbec rád. Na Seznamu jsem v SERPu na klíčové slovo Frýdek-Místek na krásné 5 pozici u Google až na 9 straně. Traffic plyne 64% Seznam 16% Google,
co myslíte co může vydit google? Mohou to být ty RSS výstupy z jiných zdrojů které jsou na spodní části webu? Nebo zkrátka chce jen více zapracovat na obsahu link buildingu?

Otakar Pěnkava

Administrátor
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2707
Registrace: 15.10.2010
Mám něco podobného u jiného webu, taky Seznam výrazně lépe než Google. Tipuji to na to, že tam mám moc časté slovní spojení, což Googlu vadí ale Seznamu nemusí. Co jsem se díval, tak tam máš až moc přesfrýdko-místkováno, tak třeba to bude stejná příčina.

Turek
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 376
Registrace: 21.01.2012
Dobrý postřeh, trošku to upravím. Díky

Wladass
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.43/5

Příspěvky: 2134
Registrace: 13.09.2011
Pro začátek vyhoď odkaz z loga:
<a href="/" title="město Frýdek-Místek"><img src="/themes/nitobe/logo.png" alt="" id="logo" /></a>
na:
<img src="/themes/nitobe/logo.png" alt="Frýdek místek" id="logo" />

Google má rád text, tak textuj a neobrázkuj a výsledek uvidíš za pár dní :)

Marek L.
WD Trader: 4.38/5

Příspěvky: 1382
Registrace: 14.02.2011
Katalógy a free pr weby Google nemá príliš rád, seznam ich "zožerie".

Turek
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 376
Registrace: 21.01.2012
Děkuji moc za další rady
K tomu logu, budu muset zjístit jak na to, po zběžném shlédnutí jsem neodhalil jak jednoduše toto změnit. (toto jsou jediné stránky kde používám drupal, takže v něm denně needituji) Nicméně u toho popisku pod logem máš recht, v long tailu "město frýdek-místek" jsem nahoře, tak uvidíme zdali pomůže ubráni slova město.
K odkazům na stránky, tak zase tolik jsem ty stránky neregistroval. Stále věřím že si časem stránky získají přirozeně linky na sebe. Ale to budu muset ještě trochu máknout.

Marek L.
WD Trader: 4.38/5

Příspěvky: 1382
Registrace: 14.02.2011
Buduj kvalitný a aktualizovaný obsah, postupom času budú linky pribúdať prirodzene.

Ján Januška
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 3
Registrace: 06.11.2011
Google s "PR" článkami a katalógmi príliš neohúriš.
Skús spolupracovať s ďalšími webmi, ktoré sú o Frýdku Místku a okolí. Napr. vytvor obsah, ktorý informačne doplní iný príbuzný web. Alebo môžeš nadviazať spoluprácu so športovými klubmi a pod. Spolupráca s ďalšími info webmi o rôznych obciach tiež nemusí byť na zahodenie. Avšak pred požiadaním o akúkoľvek formu spolupráce by si im mal mať čo ponúknuť.

Turek
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 376
Registrace: 21.01.2012
Takže po pár týdnech postřehy z fronty.
V nějaké chvíli jsem se těšil že jsem na druhé pozici na Google při slově Frýdek-Místek, ale to mě za chvíli vyvedli z omylu kamarádí, Google mi servíroval totiž výsledky podle mé historie, už jsem to vypl. Jinak stránky pomalinku stoupaly v SERPU nahoru, sehnal jsem i nějaké zajímavé odkazy, plnil stránky dalším obsahem. Poslední umístění bylo na 31 pozici, což není nic zářného, ale byl to trend v stoupaní. Píši poslední, protože již třetí den v slově Frýdek-Místek nejsem v SERPu vůbec, přitom v long tail frázích stále v Google jsem. Nevím čím jsem se mu znelíbil. Nedělal jsem nějaký masivní link building, tvořil obsah....

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se