SEO

raR2
Uživatelský avatar
WD Trader: 5/5

Příspěvky: 271
Registrace: 01.03.2013
Mám takový teoretický dotaz pro hrubou představu. Mám nový web, pro který jsem si nechal vložit odkaz na jiný silný web. Mělo to takový efekt, že Srank vzrostl v podstatě okamžitě z 0 na 2. Potom mám jiný web, pro který jsem si odkaz nechal umístit na jiný, ale také silný web, tady se pohly Sranky směrem nahoru o 3. Ptám se, jestli pokud budu mít třetí web, a pro ten použiji oba silné weby, tak jestli můžu počítat s nárůstem +5 nebo to takto nefunguje? Jen dodávám, že sitewide zpětné odkazy jsou umístěny v obou případech na úplně netematicky příbuzné weby. Hodně lidí mi teď řekne, že to není správné. To vím, ale efekt to mám jak co se týká Sranků, tak návštěvnosti. A ještě mi pls neříkejte, že nemám řešit ranky, řeším je a vím proč. díky za názory.

Mac
WD Trader: 4.57/5

Příspěvky: 2236
Registrace: 17.09.2012
Kohy
WD Trader: 4.4/5

Příspěvky: 1661
Registrace: 08.08.2012
1,2,3 dostaneš prakticky za pár relevantních odkazů. Na 4,5,6,7 už musíš poměrně složitě budovat. 8,9,10 dostávají jen cenné portály s velkou základnou uživatelů a poměrně velkým webovým podkladem. Dle mě tedy.

stephan
WD Trader: 4.75/5

Příspěvky: 661
Registrace: 12.01.2012
SR 2 dostaneš i bez výraznějšího linkbuildingu, stačí web pouze pravidelně aktualizovat. SR 3 získáš v případě více zpětných odkazů. SR4,5,6...získáš v případě pravidelného publikování a vytváření odkazů.

P.s. nezajímej se o ranky (zajímej se o ně pouze orientačně, pád na nulu značí problém), protože je to cesta do pekel. Čím dříve si uvědomíš, že monetizace prodáváním odkazů je hodně nejistá, tím dříve se začneš věnovat pořádným věcem.

Mac
WD Trader: 4.57/5

Příspěvky: 2236
Registrace: 17.09.2012
losperos
WD Trader: 4/5

Příspěvky: 94
Registrace: 26.03.2012
Před cca. 2 lety jsem udělal 5 totožných webů, abych vyzkoušel, jak je to s rankem a další věci. Weby měly totožný obsah, respektive na stejné téma, jen jinak napsaný, plus mínus stejně znaků a přesně stanovený počet KW. 7 podstránek, jen v HTML, žádné php, JS ani MySQL. Na weby jsem pravidelně 1x za týden přidával jeden článek (opět stejné téma jen jinak napsané) a udělal mu taky vlastní stránku na kterou odkazoval jen nadpis z článku. Po 8 měsících jsem zjistil tohle:

1 web:
registrace do cca 1000 katalogů během 3 měsíců
SR=4

2. web:
nepřidán do jediného katalogu, vložena reklama Sklik a založeny PPC do kterých jsem dal 500,- a nastavil nesmyslné ceny, aby nebyly moc prokliky a neutratil moc peněz :)
SR=5

3. web
web vložen na autosurf, denní návštěvnost cca. 800 lidí, žádná registrace do katalogů, žádné zpětné odkazy
SR=3

4. web
web vložen na autosurf, registrace do cca. 1000 katalogů během 3 měsíců
SR=5

5. web
vůbec nic, jen jsem přidával články, nic víc
SR=4

Podle mého se SR vymknul seznamu kontrole, jinak si to dle zjištěných výsledků nedovedu vysvětlit 

freez
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2458
Registrace: 29.10.2011
Kdysi jsem dělal podobný pokus s PR, u SR tomu bylo podobně viz http://www.1bloger.cz/rubriky/net-a-it/ ... pr-v-testu . Přijde mi, že se přidělení SR řídí jakýmsi pravidlem co žije vlastním životem a nikdo vlastně neví co ho ovlivnuje. JInak by se nestávali takové anomálie, které se dějí. Když to porovnám dnes na třeba deseti webech, nenacházím absulutně žádný systém, kterého se chytit. Někde prostě pomáhá to, jinde zase ono. Pokud by šlo o návštěvnost, tak tam je ale situace jiná.
Blog|
Pozor!! Občas trochu kecám :-D

365solutions
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 30
Registrace: 25.12.2012
Poradil bych, ale ztotožňuji se s názorem freeze. Těch pokusů jsem taky dělal x a většinou se to pohybuje naprosto nelogicky. V každém případě pomáhá pravidelně aktualizovaný obsah, sitewide z webů s vysokým rankem a návštěvnost. Ale to jsem neprozradil žádné tajemství :-)

Ještě dodám - zlomil jsem hůl v momentě, kdy jeden z webů dostal po pár týdnech od spuštění SR:4. Vedlo na něj minimum odkazů, návštěvnost se pohybovala v řádu jednotek, max. desítek denně a po obsahové stránce tam toho taky nebylo moc (cca 20 článků +- 1 NS). Co si tak vzpomínám, hodně jsem linkoval na zaraniční autoritativní zdroje. Ale těžko říct, jestli to může mít přímou souvislost.

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se