Sociální sítě

sikec
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 743
Registrace: 15.07.2011
Řekněme že mám normální webové stránky. Návštěvnost taky asi bída 50 lidí denně. Nicméně, jaký bonus pro mě má FB stránka k tomuto webu? Co získám jejím zřízením? Komentovat mohou lidi pod článkama, proč to tříštit na FB? Dá se tím získat nějak návštěvnost? Pod články jsou like i follow tlačáítka...nikdo to nepoužívá. Dokáže FB stránka toto zlepšit? Jsem absolutní amatér přes FB...díky Petr

alijosha
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.68/5

Příspěvky: 2482
Registrace: 01.02.2011
Podle mě záleží hodně na tématu stránek, ale ve většině případů si myslím, že tím nic nezískáš. Tedy alespoň taková je má zkušenost, ale je pravda, že jsem s tím zase nějak moc nezápasil, jelikož všeobecně FB moc nevyužívám ani osobně. Pár kliků pod články na ty tlačítka sice mám, ale že bych pozoroval nějaké horentní přístupy z FB se nedá říci a je to spíše v řádech blížících se pomalu nule. Možná, kdyby si měl nějaký zábavný web atd. tak tam by to bylo jiné, jelikož kde kdo z mladých sdílí kdejaké krávoviny.
Mám rád sladké, takže si rád dám občas dort od vymazlene-dorticky.cz

sikec
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 743
Registrace: 15.07.2011
Jop, díky alijosho...jak říkáš. A ty máš ke svým projekům FB stránky? Píšeš že asi moc ne, na druhou stranu asi jsi to zkoušel...takže spíše je to starost navic a nic z toho? Co někdo další? Jak se vám osvědčila FB stránka na zavedený web?

freez
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2458
Registrace: 29.10.2011
FB stránka se osvědčí jen někde, záleží na tématu a na počtu reálných fanoušků. Pokud máš web pro mladé, tak bych jí udělal, pokud to bude jak píše alijosha zábavný web, tak taky, lidi fakt sdílej kdejakou krávovinu. Pokud se té FB budeš věnovat, dá se tím i dost získat.
Blog|
Pozor!! Občas trochu kecám :-D

alijosha
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.68/5

Příspěvky: 2482
Registrace: 01.02.2011
sikec píše:
Jop, díky alijosho...jak říkáš. A ty máš ke svým projekům FB stránky? Píšeš že asi moc ne, na druhou stranu asi jsi to zkoušel...takže spíše je to starost navic a nic z toho? Co někdo další? Jak se vám osvědčila FB stránka na zavedený web?


Zkoušel jsem to u celkem dvou webů a u obou to bylo naprosto stejné, nic :-). Ale jsou dva úhly pohledu, buď jsem to neuměl dostatečně "prodat", aby mi to přinášelo nějaký efekt a nebo to opravdu u všeho nefunguje. Každopádně, když jsem viděl výsledky, vykašlal jsem se na to.
Mám rád sladké, takže si rád dám občas dort od vymazlene-dorticky.cz

Heroik
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 31
Registrace: 15.10.2012
Ahoj, bylo by dobré upřesnit téma webu, nebo jestli jde o eshop. Při návštěvnosti 50 lidí denně ti nikdo komentovat nebude a málokdo dá like.
Naopak upravená a pěkně vedená Fb stránka ti může přinést hodně návštěv s Facebooku. Navíc pokud to budeš linkovat na fb alespoň ty nebo tvoji kamarádi a známí tak to je prostě méně kvalitní zpětný odkaz, ale určitě ho vyhledavače berou v potaz. Na tohle je ovšem zdaleka nejlepší Google+ protože to Google má samozřejmě za větší autoritu než Facebook. Určitě je dobré mít na webu Twitter, Google i Facebook tlačítka, ostatní sítě v Čechách moc nefrčí.
podle mě tedy můžeš mít stránky buď pro fanoušky nebo jako link farmu a linkovat to můžeš na jakýkoli účet, pak není stránka potřeba.

Jinak z Facebooku se dá získat i tisíce návštěvníků měsíčně to je jistá věc, kupujících ale výrazně méně.
Co se mi vůbec neosvědčilo bylo placené sdílení na několika stránkách 500 000 lidí dohromady a pouze desítky přístupů. Co se mi naopak osvědčilo tak je nákup necílených fanoušků do začátku, ale musí být z dobrého zdroje.
Chcete být vidět? Chcete změnit své podnikání? Obraťte se na mně. Dělám věci jinak.
 Tichá občanská válka v Rusku

basti
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 352
Registrace: 21.11.2011
Já mám FB jen k největšímu webu www.rockhound.cz - web je v podstatě fotogalerie minerálů a na FB jen sem tam šoupnu odkaz na nějaké nové a povedené kusy v galerii a občas nějaké drobné info a odkaz na zajímavosti. Za rok to má samo od sebe 400 fanoušků a měsíčně to přinese tak 400 návštěv, někdy až tisíc.
Věci z blogu házím přímo k sobě na profil a na twitter a tam je účinnost malá, protože to není moc cílené publikum. Občas někdo klikne, ale jsou to desítky lidí měsíčně.

Být tebou tak to zkusím a podsouvám lidem zajímavý obsah, odkazy na novinky, další informace i odjinud a ona se nějaká fanouškovská klientela vyrobí. 2x za týden tam něco plácneš a uvidíš.

janKali
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.33/5

Příspěvky: 987
Registrace: 05.08.2012
FB stránka nepřinese finančně prakticky nic a návětěvnost taky ne. Když na ní dáte odkaz, možná se někdo proklikne, ale kolikrát? Když budete na web cpát odkazy často, lidi naserete a odhlásí si odběr... Je to dobré pro větší eshopy, kteří tak budují brand, ale jinak je to k ničemu. Navíc z FB nechodí prakticky žádné nákupy a proč? Protože je potřeba si uvědomit, že na FB chodí lidi ve volném čase, když se nudí a chtějí se bavit a ne když chtějí nakupovat... FB má smysl po web, který na něm má relevatních několik desítek tisíc uživatelů, pak se vyplatí s ním pracovat pravidelně, do té doby je to monkey business.

m1ch3l
WD Trader: 4.62/5

Příspěvky: 343
Registrace: 16.06.2012
Jako jestli máš cca 50UIP/den tak se nediv že ti nikdo nekliká na FB tlačítko atd.. Samozřejmě záleží na kvalitě článku, nebo obsahu.
Jinak dlouho se řešilo že FB dává nějaké bonus ranky, s příchodem G+ jsem už úplně přestal v to věřit.
Ale proč třeba já využívám FB na stránce je kvůli reklamě. Jednoduše někdo napíše koment pod článek a hned mám reklamu na jeho zdi. Nebo na FB stránce šlahnu nějaký obrázek (musí být, ale do tématu, né žádné meme komiksy atd...) někdo to likne a hned mám zase reklamu zadara.
Důležité je ale na FB stránce uvádět odkazy na tvoji stránku, to aby lidi věděli proč tu ta FB stránka je a aby tam i zašli.

PS: Ještě se dá FB stránka využít k prodeji reklamního prostoru ;)

sikec
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 743
Registrace: 15.07.2011
tO M1CH3L: No, ale když někdo napíše koment pod článkem, hned máš reklamu na jeho zdi...to ale poze v případě, že je registrován na webu pomocí FB loginu ne? Pokud tam dá někdo koment jen tak, tak nic ne?

Kohy
WD Trader: 4.4/5

Příspěvky: 1661
Registrace: 08.08.2012
FB stránka je jen pro komunitu fanoušků, kterou má již vybudovaný Tvůj web. Nicméně to není podmínkou pro chod, spíše bych se zaměřoval na tlačítko +1 od Googlu.

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se