Software

kenod
Uživatelský avatar
WD Trader: 5/5

Příspěvky: 18
Registrace: 04.01.2012
Zdravim,
rozhoduju se co dal se systemem na online fakturaci. Aktualne jej nabizim formou nevyhradnich licenci (viz. http://ucetni-system.cz ). Problem je v tom, ze na to ted nemam vubec cas abych to nejak propagoval a jeste tam programoval nove veci (mam nachystany exporty do Pohody, Money, ale neni cas to implementovat). Nikdy jsem to nikde extra nepropagoval, zminka o systemu je jen zde a na webtrhu.

Nejnovejsi verze bezi na http://ucetni-system.chci-www.cz (login i heslo: admin) - nemel jsem zatim ani cas to prehodit na oficialni domenu, nicmene v SVN to jiz je.
Nejakou praci stalo to cele naprogramovat a nerad bych projekt uplne pohrbil, proto uvazuju nad tim, zda neprodat nekomu vyhradni licenci a ten by jiz mohl dale system upravovat a nabizet, co myslite, je to dobra cesta? Byl by zajemce?

Nebo mam radeji pockat na dobu kdy bude vice casu a system potom vylepsovat a propagovat?

Co vim, tak je to jediny system, ktery si muzete koupit tak, ze dostanete zdrojove kody a muzete si jej rozbehat u sebe na serveru, naprogramovat si tam vlastni upravy...

Doplnim, ze z prodanych licenci byl zisk cca 30 000.

Diky za nazory.

Jan Paluska
Uživatelský avatar

Administrátor
WD Trader: 4.78/5

Příspěvky: 1323
Registrace: 14.02.2011
Nevypadá to vůbec špatně, při zběžném prohlédnutí jsem tam sice pár kosmetických drobností našel, ale nic co by nespravilo pár minut stylování a pár podmínek. Jinak by bylo dobré uvést zde, v čem je systém psaný. Jestli je to OOP popřípadě jestli byl použit nějaký framework.

Ale k tvé otázce. Pokud víš, že bys čas mohl mít a nebude to zas tak dlouho trvat, asi bych si projekt ponechal a zamakal na něm. Každá další implementace, úprava i upgrade zvyšuje cenu projektu. Pokud ale víš, že tě projekt nebaví a starat se o něj nechceš, nabídl bych to k prodeji.
Pomohl jsem? Použij tlačítko [+]
 Dar

Wladass
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.43/5

Příspěvky: 2134
Registrace: 13.09.2011
kenod
Uživatelský avatar
WD Trader: 5/5

Příspěvky: 18
Registrace: 04.01.2012
Je to psano v PHP, databaze mysql. Je to objektove, MVC, ale vlastni reseni, zadny framework to neni. Nicmene myslim, ze je to psano prehledne a neni problem se v tom zorientovat. V pripade zajmu bych mohl poslat nejake ukazky kodu.

V soucasne dobe jsou prodany dve licence pro verejne provozovani - pevina.cz (zde bylo dodelavano na miru jeste hlidani insolvenci) a fakturing.cz (tady si to majitel licence prizpusobil vzhledove).

S tim casem prave nevim jak to bude - uz sem si rikal na zacatku roku, ze se nejaky najde, ale pul roku za mnou a skoro nic se tam nehlo (az na nejake drobne upravy a implementaci nove tridy na generovani PDF faktur), rozdelano tam mam i sifrovani dat v databazi, zadavani el. podpisu PDF. Nicmene vyhledove minimalne na dalsi tri mesice jsem plne zatizen, dal zatim nevidim.

Co se tyka ceny, tak jsem jeste nejak hloubeji neuvazoval, ale videl bych to na cca 30 000, coz by odpovidalo tomu cca rocnimu zisku z projektu.

onmy
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 25
Registrace: 13.01.2012
Me se to libi. Ale chtelo by to trochu prestylovat vice do user friendly, coz neni problem.
Pokud bys mi tam dodelal typy uctu (free, premium, business) + napojeni platby uctu na paypal nebo moneybookers + omezeni podle uctu, tak bych o tom uvazoval, ale urcite ne koupi celeho projektu, jen licence pro jednu domenu.

Jeste dodam, ze mas urcite spatne nastavene ceny... pronajem by mel byt min. kolem 250-500/mesic a cena licence cca 20tis., ale to je jen muj nazor

kenod
Uživatelský avatar
WD Trader: 5/5

Příspěvky: 18
Registrace: 04.01.2012
Diky za nazor. Ceny jsou tam jiz taky neaktualni, v soucasne dobe jiz pronajem neni nabizen (ti co to meli si pak stejne koupili plnou licenci, tak to bylo zbytecne).

Sprava vice uctu je v TODO listu, ovsem opet je to limitovano casem. Hotove mam napojeni na FIObanku a stahovani plateb z tama, takze by to stacilo implementovat do systemu + pridat dalsi banky, PP apod, ale vse je to o casu. Samozrejme kdybych mohl, tak se tomu mesic venuju naplno a system vylepsim a prodam zase XX licenci.

kenod
Uživatelský avatar
WD Trader: 5/5

Příspěvky: 18
Registrace: 04.01.2012
Tak nakonec jsem se, po dlouhe uvaze, rozhodl pro prodej vyhradni licence. Za rok se casova situace nezlepsila, ba dokonce naopak. Kdyby mel nekdo zajem, tak nabidka je na dalsi-nabidky/projekt-ucetni-system-vyhradni-licence-dalsi-veci-t6307.html

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se