Software

peeeeta
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.83/5

Příspěvky: 2055
Registrace: 02.09.2012
Zdravím,
prosím vás jaké jsou parametry této funkce?

Snažil jsem se o tom najít něco česky, ale moc jsem toho nenašel. Chci totiž udělat, že se na zvolený obrázek (pohled) vloží text, který uživatel zadá a pošle jej známým.
Děkuji moc za pomoc

________________
Ještě jsem našel funkci imagestring (), která z těchto funkcí je vhodnější? A jak prosím vás zjistím, když vím, kam chci vložit text na obrázku jaké mám zadat souřadnice za x a y?
ještě jednou díky

-- 17. 11. 2012 07:51 --

_________
Dobrý den,
prosím vás ještě bych se chtěl zeptat, když mám výstup z textarea a pořád píši, tak se mi v textarea zalomí řádek, ale když jej chci poté zapsat do obrázku, tak se mi vypíše jako jeden řádek a proto je na obrázku vidět jen část textu, jak prosím mohu udělat, aby se mi řádek v textarea, který se zalomí na velikost textarey vypsal, tak jako v textarea?
Díky moc

ukázka: http://text.jecool.net/novyobrazek.jpg (je jen na zkoušku vypsání textu), ale když pořád píšete text (bez odentrování) tak se vám v textarea zalomí, ale pak dáte odeslat a text je v jedné řádce. Děkuji moc a přeji hezký den
Pokud jsem ti pomohl přidej mi bod tlačítkem [+]
Wedos aktuální slevy
 CZC slevové kupóny

Bacon
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 52
Registrace: 17.04.2011
prosím vás jaké jsou parametry této funkce?

Oficiální dokumentace je první místo, kam by ses měl podívat, viz http://php.net/manual/en/function.imagettftext.php.

Ještě jsem našel funkci imagestring (), která z těchto funkcí je vhodnější? A jak prosím vás zjistím, když vím, kam chci vložit text na obrázku jaké mám zadat souřadnice za x a y?

Pokud vím, tak u imagettftext můžeš použít vlastní font ze souboru TTF. Co se druhé části otázky týče, asi budeš muset vzít nějaký editor obrázků a prostě zjistit, kde má text začínat.

jak prosím mohu udělat, aby se mi řádek v textarea, který se zalomí na velikost textarey vypsal, tak jako v textarea?

Nevím, jak udělat, aby se to zalamovalo podle velikosti textarea (ostatně to může být různě veliké, pokud používáš percentuální velikosti, příp. nějaký gridsystém), nicméně v PHP můžeš dělit řetězce podle počtu slov, příp. písmen a zalamovat je (funkce wordwrap). To ti rozdělí text, se kterým potom dál pracuješ a dva řádky do obrázku zapíšeš tak, že použiješ dvakrát imagettftext (a samozřejmě posuneš souřadnice y).

peeeeta
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.83/5

Příspěvky: 2055
Registrace: 02.09.2012
To: Bacon

Do oficiální dokumentace jsem se díval, ale tam je vše bohužel anglicky a tak se v tom tolik nevyznám. Tak jsem myslel, pokud někdo není znalý, aby mi to vysvětlil v našem jazyce.

Aha, tak že je to jen o fontu. Díky. Jinak ano to už jsem koukal. To kde má být text umístěn. už jsem vyřešil. (našel jsem body pomocí editoru).

Jinak k tomu zalamování textu textarea je pevně daná a není možné ji nějak zvětšovat nebo zmenšovat. S tím počtem slov by to bylo horší, jelikož jednou tam budou tři slova někdy 5 a když to bude podle písmen, tak mi to slovo může rozdělit v půlce ( a to bude nesmysl). Jinak zajímavá funkce o té jsem nevěděl, ale jak prosím funguje koukal jsem do dokumentace, ale jsem z toho zmatený. Jak když to pomocí této funkce rozdělím, jak vypíšu první část, druhou část atd.?

Ale jinak díky za ukázání cesty.

-- 18. 11. 2012 23:23 --

_________
Tak jsem se díval a když zadám jen řetězec a poté po kolika znacích se to má zalomit, tak si to po tom počtu znaků najde mezeru. Tak že tato funkce je skvělá. Právě to jsem hledal. Ale mohu se ještě zeptat.
Jak udělám, že když mám obrázek a potřebuji do určité části vložit textareu. Mám tedy třeba tento obrázek

Obrázek

A já potřebuji tam, kde je "Pohansko u Břeclavi/...." Vložit textareau a poté pod známku (vpravo) vložit input text. Vím, že to je přes CSS, ale s tím jsem zatím ještě moc nepracoval. Tak zdali je někde návod pro "blbé" nejlépe v češtině. Díky

-- 19. 11. 2012 00:28 --

______
Prosím jak mohu pomocí funkce imagettftext napsat text, bez tak velkých mezer?

Obrázek - nejspíše je mezera stejně velká jako velikost fontu, ale to je dost velká mezera.
Jinak s tím CSS stále nevím. Děkuji
Pokud jsem ti pomohl přidej mi bod tlačítkem [+]
Wedos aktuální slevy
 CZC slevové kupóny

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se