Startupy

Dluzis.cz
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 12
Registrace: 16.02.2013
Dobrý den,
snad se nikdo neurazí když vás upozorním popřípadě požádám o váš názor k připravovanému projektu http://www.dluzis.cz, který bude dne 1.4.2013 spuštěn. Jedná se o projekt, který bude určen ke správě pohledávek a také ke zveřejnění dlužníka a bude věřitelům sloužit jako zbraň proti neplatičům a podvodníkům. Chci upozornit, že se bude jednat o seriózní projekt s cílem zlepšit platební morálku firem v ČR a né k tomu aby někdo někoho jiného poškozoval zveřejněním neoprávněné pohledávky. Nebudeme se schovávat za zavádějící slovo "centrální" a už vůbec nebudeme za uplatu nabízet výpis o bezdlužnosti.

Zaregistrovat se do systému bude mít možnost každý podnikající subjekt (právnická osoba anebo fyzická osoba OSVČ) a zveřejnit své nezaplacené faktury a jiné pohledávky. Okamžitě po registraci bude ověřena existence subjektu a to proto, aby jsme zamezili registracím jen za účelem někoho poškodit. Za vložené pohledávky bude vždy zodpovědný věřitel, který v podmínkách prohlašuje, že pohledávky jsou oprávněné, že dlužník nepodal reklamaci na služby nebo zboží a že věřitel nemá vůči dlužníkovi žádné nedořešené pohledávky. Na základě vyjádření ÚOOÚ bude možnost zveřejnit pouze právnické osoby, na které se ochrana osobních údajů nevstahuje.

Budeme se snažit udržet maximální možnou úroveň našeho projektu a rozhodně nechceme jít stejnou cestou jako jiné podobné projekty, u kterých je například možné zveřejnit dlužníka anonymně. Náš systém vám nabídne skutečně mnoho prospěšných funkcí. Zveřejnění dlužníka bude zdarma na neomezenou dobu klidně i na rok a věřitel za zveřejnění zaplatí až v případě, že mu dlužník zaplatí dluh a to 6% z dlužné částky za vymazání pohledávky.

Aktuální stav webu je takový, že je online pouze upoutávka na nový projekt a základní informace. Webdesign nemá cenu komentovat jelikož bude jiný a profesionální, možnost vidět v titulním obrázku. Web bude po spuštění obsahovat samozřejmě všechny náležitosti jako VOP a provozovatele.

http://www.dluzis.cz

Obrázek

Poptavka-zdarma.cz
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 1915
Registrace: 22.05.2012
Výborně. jen podporuju. ještě zputit projekt,který podá zdarma informace z registrů SOLUS a CEE a budu spokojen více :-D.
Jen by mě zajímalo, jestli zveřejnění jména a dalších údajů nehraniční s porušením zákona.

Dluzis.cz
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 12
Registrace: 16.02.2013
Díky. Právě, že zveřejnit fyzickou osobu anebo podnikající fyzickou osobu je v rozporu s ÚOOÚ a proto bude možnost zveřenit jen právnickou osobu.

janKali
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.33/5

Příspěvky: 987
Registrace: 05.08.2012
A k čemu to bude dobré?
Jen k tomu, že se věřitel zase vypláče na nějakém webu (o jeden web více) a tím to končí.. Nějak mi uniká smysl..

freez
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2458
Registrace: 29.10.2011
Tyto a podobné projekty hoří právě na zákoně o ochraně osobních údajů. Pokud zákon nebude umožňovat zveřejnění všech, pak je to k ničemu. Právnické osoby nestačí, dlužníci jsou většinou z řad občanů, nebo OSVČ a ty zveřejnit nikdo nesmí, bohužel. Je to stejné jako s lidmi co neplatí nájemné, veřejně nikde nikdo nemůže vyvěsit, že Novák ze čtvrtého patra dluží na nájemném 150 tisíc, no a Novák se směje jako kráva a bydlí dál zadarmo. U nás totiž ÚOOÚ chrání především ty co dluží, ne věřitele.
Blog|
Pozor!! Občas trochu kecám :-D

alijosha
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.68/5

Příspěvky: 2482
Registrace: 01.02.2011
A k čemu tedy ten web vlastně bude? Co to třeba přímo mě, jako uživateli poskytne? Co na něm bude jiného, případně lepšího, než v Insolvenčním rejstříku na Justici?
Mám rád sladké, takže si rád dám občas dort od vymazlene-dorticky.cz

Poptavka-zdarma.cz
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 1915
Registrace: 22.05.2012
Mě by pak zajímalo, na čem web bude vydělávat?

Dluzis.cz
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 12
Registrace: 16.02.2013
Děkuji za vaše podněty. Rozhodně souhlasím, že místo toho aby se v našem státě chránil věřitel, tak ÚOOÚ chrání dlužníky, neplatiče a jiné podvodníky, kteří jak bylo napsáno například bydlí zadarmo. Je možné, že se to v budoucnu změní ale teď bohužel nemám jinou možnost než umožnit věřitelům zveřejnit pouze právnické osoby, i těch je však v ČR mnoho a rozhodně to něčemu prospěje.

Také souhlasím s tím, že mnoho takových projektů končí právě po kolizi s ÚOOÚ a to z toho důvodu, že se na těchto projektech zveřejňoval každý a věřitel byl anonymní. Chtěl bych napsat, že skutečně chci jít jinou cestou a u těchto projektů jsem se vůbec neinspiroval. Při mém průzkumu trhu jsem dokonce narazil i na nejmenovaný projekt, který vám poskytne za úplatu výpis o bezdlužnosti, který nemá vůbec žádnou hodnotu. Právě proto budeme ověřovat existenci věřitele, který neplatiče zveřejnil.

K čemu bude tento projekt sloužit a čím bude společnosti prospěšný?
Nejdříve vám aspoň trochu přiblížím jak bude celý systém fungovat. Věřitel, který eviduje nezaplacené faktury u konkrétní společnosti ji neustále upomíná jak telefonicky tak i písemně. Po několika neúspěšných slibech o zaplacení dlužné částky se například 30 dnů po splatnosti faktury rozhodne neplatiče zveřejnit. Po odsouhlasení podmínek a registraci vloží všechny nezaplacené faktury do našeho projektu a tím se automaticky vytvoří tzv. "karta dlužníka", která bude zoptimalizovaná na klíčová slova (bude to samostatná url adresa). Tím bude velmi lehce dohledatelná přes vyhledavače. Věřitel po zveřejnění oznámí přímo přes administraci dlužníkovi zápis v našem registru dlužníků.

K čemu bude šloužit Dlužíš.cz a jaké bude mít funkce? (zatím zveřejním jen základní funkce)
- ke správě pohledávek na jednom místě přehledně a jednoduše
- možnost vložení pohledávky s denním úrokem (automatická aktualizace dlužné částky)
- možnost spojení několika věřitelů a podání insolvence
- možnost upozornit známého na dlužníka
- možnost nechat se upozornit na nově zveřejněného neplatiče
- možnost hromadného vložení nezaplacených faktur
- a mnoho dalších funkcí, které zatím nechci zveřejnit

Z vlastní zkušenosti vím, že když se někdo chystá jít do spolupráce s určitou společností, tak si většinou zkusí o ní něco najít na internetu. Cílem projektu bude to, že v případě, že si někdo bude chtít najít informace o společnosti, která je shodou okolností dlužníkem a nemá vyřízené své závazky, tak člověk najde "kartu dlužníka", kde bude zveřejněna tato společnost jako neplatič.

Co bude na projektu Dlužíš.cz lepšího než v insolvenčním rejstříku?
Než se společnost dostane do insolvence může podvést desítky klidně i stovky věřitelů a nezaplatit faktury ve stejném počtu. Cílem projektu Dlužíš.cz je aby podvedených bylo co nejméně a popřípadě zjednodušit najítí dalších věřitelů ke konkrétní společnosti. Například jeden z věřitelů, bude hledat na internetu společnost, která ho okradla aby našel i další věřitelé a přes vyhledavače najde kartu dlužníka společnosti, kterou hledá. Dozví se tak i další věřitelé a samozřejmě bude mít možnost přidat i jeho pohledávku.

Na čem bude projekt vydělávat jsem psal již v uvodním příspěvku. Hlavním cílem tohoto projektu bude to, aby si podnikatelé a společnosti ověřovali jiné společnosti v našem registru dlužníků. Je možné, že tento projekt přispěje ke zkvalitnění platební morálky společností v ČR a pokud tomu tak bude, budu velmi rád a věřím, že nebudu sám.

http://www.dluzis.cz

Obrázek

janKali
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.33/5

Příspěvky: 987
Registrace: 05.08.2012
Nesmysl, alespoň podle mě. Tohle hledání si mohou dovolit soukromníci, kteří na to mají čas. Fascinuje mě taky tvoje přesvědčení, že vylezeš tak nahoře ve vyhledávači, aby to každý viděl... Myslím, že už tohle je špatná úvaha a tím na tom nebudeš od začátku dobře.

Za mě je ten portál rozhodně zbytečný. Bude jen šířit pomluvy a je to nesmysl...

Dluzis.cz
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 12
Registrace: 16.02.2013
V pohodě, díky za názor. Můj názor je takový, že zbytečný to není a hlavně není to založené jen na SEO optimalizaci a vyhledavačích. Další věc je že tohle hledání si můžou dovolit nejen živnostníci ale i firmy. I loajální obchodní zástupce, kterému záleží na finanční situaci společnosti, která ho živý, se podívá na internet než s někým uzavře obchod na fakturu.

Pomluvy projekt šířit nebude, řekl jsem několik důvodů proč tomu tak bude.

alijosha
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.68/5

Příspěvky: 2482
Registrace: 01.02.2011
Kolik lidí je v tomto státě právnických osob, které mohou být takto zveřejněné? Kolik procent procent osob je dlužníků? Zbytek je napadnutelný, takže karta jiného, než právnicky statutovaného dlužníka se bude rovnat konflikt ze zákonem a následný výmaz. Kdo bude ten konflikt se zákonem nést na svých bedrech, ten kdo vložil dlužníka, nebo provozovatel webu? I když projekt pomluvy šířit nechce, jak na 100% poznáte, že to pomluva není? Fakturu s jakýmikoliv údaji spáchám i já do 10 minut, proto mě zajímá to ověření.

Na klíčová slova atd. bych se též moc nespoléhal.
Mám rád sladké, takže si rád dám občas dort od vymazlene-dorticky.cz

Wladass
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.43/5

Příspěvky: 2134
Registrace: 13.09.2011
Dluzis.cz
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 12
Registrace: 16.02.2013
Ha, tak to mě nenapadlo, že se to kryje s aprílem ale apríl to není:)

Právnických osob je v ČR cca 400000. Kdyby z těchto společností bylo jen 1% podvodníků a dlužníků, kteří neplatí své závazky a přitom každý tento dlužník by nezaplatil v průměru 2 faktury znamená to, že v registru dlužníků Dlužíš.cz by bylo 8000 nezaplacených faktur a jiných pohledávek. Pokud by tohle byla realita například po roce fungování projektu bral bych ho za projekt velmi úspěšný a hlavně prospěšný společnosti.

Po odsouhlasení VOP bude nést zodpovědnost věřitel, který vloží dlužníka. Věřím, že za 10 minut spácháte fakturu a klidně ji i zveřejníte ale také za to ponesete následky. Do projektu Dlužíš.cz se nebude možné zaregistrovat například jako Karel Novák, protože IČ bude povinná kolonka při registraci. Další věc je, že i kdyby jste použil smyšlené IČ budete okamžitě smazán. Takže jak píši, budeme se snažit o maximální možné úrovni tohoto projektu.

Co se týká SEO optimalizace, tak dle mého průzkumu a zkušeností je konkurence na názvy společností a IČ společnosti minimální a proto nebude problém obsadit nejlepší pozice.

http://www.dluzis.cz

Obrázek

Wladass
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.43/5

Příspěvky: 2134
Registrace: 13.09.2011
Opravdu si myslíš, že je konkurence v KW na názvy firem a IČa malá ? :) Měl by ses na to nejdřív podívat.

Dluzis.cz
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 12
Registrace: 16.02.2013
Ne to si nemyslím, to vím. Nedělám tento projekt proto, že jsem se ráno probudil a dostal myšlenku. Vše mám založeno na průzkumu, vyjádření z ÚOOÚ a právních názorech.

Konkurence u názvu a IČ běžných společností se pohybuje v řádu deseti tisíců (u některých v řádu tisíců a u některých v řádu statisíců...je to individuální). SEO optimalizací se již nějakou dobu zabývám, je to po mnoho let můj koníček a nemám problém se dostat na klíčová slova s daleko vyšší konkurencí na první stranu vyhledávání, takže já osobně tohle vůbec neřeším jako problém.

alijosha
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.68/5

Příspěvky: 2482
Registrace: 01.02.2011
Přesně takovou odpověď na to, kdo ponese vinu jsem čekal :-D Každopádně přeji zdárný rozjezd, jelikož já bych to tak zcela růžově jednoznačně neviděl, ale klidně se budu rád mýlit ;-)
Mám rád sladké, takže si rád dám občas dort od vymazlene-dorticky.cz

Dluzis.cz
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 12
Registrace: 16.02.2013
Jasně však to je taky obrana proti poškození někoho nevinného konkurencí, protože pokud je skutečně pohledávka oprávněná, tak přece člověk nemusí mít nějakou obavu z toho, že by ho dlužník zažaloval. Ve VOP bude jasně definováno co znamená oprávněná pohledávka.

Děkuji za přání a určitě i za názor. Každý věcný názor je dobrý názor.

Wladass
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.43/5

Příspěvky: 2134
Registrace: 13.09.2011
Ale jo, je potřeba vytrvat když ti to ostatní nepřejí. To je důležitý krok k úspěchu a proto držím palce :) A vy už ho nechce :D

Dluzis.cz
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 12
Registrace: 16.02.2013
Jakýkoliv jiný názor přivítám a rád zodpovím dotazy týkající se fungování projektu z pohledu věřitele.

to Wladass: Díky:)

janKali
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.33/5

Příspěvky: 987
Registrace: 05.08.2012
Dluzis.cz píše:
Ha, tak to mě nenapadlo, že se to kryje s aprílem ale apríl to není:)

Právnických osob je v ČR cca 400000. Kdyby z těchto společností bylo jen 1% podvodníků a dlužníků, kteří neplatí své závazky a přitom každý tento dlužník by nezaplatil v průměru 2 faktury znamená to, že v registru dlužníků Dlužíš.cz by bylo 8000 nezaplacených faktur a jiných pohledávek. Pokud by tohle byla realita například po roce fungování projektu bral bych ho za projekt velmi úspěšný a hlavně prospěšný společnosti.

Po odsouhlasení VOP bude nést zodpovědnost věřitel, který vloží dlužníka. Věřím, že za 10 minut spácháte fakturu a klidně ji i zveřejníte ale také za to ponesete následky. Do projektu Dlužíš.cz se nebude možné zaregistrovat například jako Karel Novák, protože IČ bude povinná kolonka při registraci. Další věc je, že i kdyby jste použil smyšlené IČ budete okamžitě smazán. Takže jak píši, budeme se snažit o maximální možné úrovni tohoto projektu.

Co se týká SEO optimalizace, tak dle mého průzkumu a zkušeností je konkurence na názvy společností a IČ společnosti minimální a proto nebude problém obsadit nejlepší pozice.

http://www.dluzis.cz

Obrázek


1) A kde si vzal ten pocit, že všichni budou honem rychle chtít vkládat své pohledávky právě k tobě? Jaký z toho budou mít přínos, že něco zveřejní??? Fakt si myslíš, že tohle velké firmy budou dělat?

2) Ta tvá "právní dedukce" je úplně mimo. Když budu chtít, tak se zaregistruji jako "společnost 123", najdu si na ní IČ (třeba na justici) a zveřejním za ní nesmysly... Myslíš si, že pak oni za moji práci ponesou odpovědnout? Nebuď hloupej... Tuhle tvoji právní dedukci si honem rychle ověř u právníka, který ti řekne, jak to skutečně je... Odvolat se můžeš, asi tak směšně, jako když máš web, kde nabízíš lidem odkazy na nelegální obsah ke stažení a tvrdíš, že nejsi poskytovatelem obsahu a neodpovídáš za něj... To je stejná kravina, taky tě seberou a obviní, když budeš chtít. Prohlašovat můžeš co chceš, ale když to není v souladu se zákonem, tak ti to nepomůže.

3) Tak to asi máš špatnou SEO analýzu. Osobně nevidím důvod, proč by si měl vylézt na prvních místech. Jsou tam rejstříky firem, které jsou zaběhlé, mají nějakou váhu a jen tak je nevystřídáš... Oni z vyhledávání žijou a SEO budou mít ošahané za těch 10 let co to třeba dělají mnohem více, než ty... Ani za 3 roky je nedoženeš si myslím!

Dluzis.cz
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 12
Registrace: 16.02.2013
1) O žádném mém pocitu, že by se okamžitě a hromadně měli registrovat velké firmy jsem v předešlích příspěvcích nepsal. Je jasné, že každý projekt má pozvolný nárust registrovaných a né narazový ze dne na den. Lidé se musí dozvědět a vyzkoušet si nový projekt. To jaký přínos bude tento projekt mít si myslím, že jsem vysvětlil dost jasně a pokud někdo není inteligentní natolik, aby to pochopil, tak ať raději neodepisuje. V předešlém příspěvku argumentujete tím, že čas na hledání v registru dlužníků mají jen živnostníci. S radostí Vám napíši, že součástí registru dlužníků Dlužíš.cz bude i vyhledávání jak na HP tak přímo na stránce registru a to podle jména a IČ společnosti. Nevím jak Vám ale mne osobně trvá několik desítek vteřin, než něco vyhledám. K tomuto bodu bych ještě rád napsal, že v ČR je 400.000 právnických osob a přes 2.000.000 živnostníků, takže si myslím, že můj projekt rozhodně potenciál má a není zbytečný.

2) Zatím jsem nepsal žádnou právní dedukci, jen jsem psal, že mám několik právních názorů na můj projekt a kdybych na základě těchto názorů usoudil, že tento projekt bude v kolizi se zákonem, tak ho asi nebudu provozovat. Zodpovědnost za zveřejnění neoprávněné pohledávky ponese ten, kdo pohledávku zveřejní a je jedno jestli je to věřitel anebo například Vy vydávající se za jiného věřitele. Pokud si dáte práci s tím, že se zaregistrujete pod jinou společností, zfalšujete faktury a poškodíte jinou společnost, tak si budete muset i občas zahrát za odpovědnou osobu společnosti, které bude naše operátorka volat jako jedno z prvních oveření, že věřitel je skutečný a také si budete muset hledat právníka, protože tímto krokem Vás nebude žalovat jen společnost dlužníka, kterou jste poškodil ale i společnost věřitele jejíž údaje jste zneužil. Možná se schováte za zahraniční VPN ale mobilní telefon Vás prozradí a nemusí to být paušálový.

PS: Když už teď vymýšlíte různé kličky jak něco obejít, přestávám se divit, že manažer slevomatu Vás označil za "svini a podvodníka" jak píšete na svém blogu. Prosím neberte to osobně je to můj názor založený na naší konverzaci.

3) Děkuji za názor ale SEO analýzu mám dobrou. Již proběhl test takže bavit se o tom, že ani za 3 roky nepřeskočím rejstříky firem je absolutně zbytečný.


http://www.dluzis.cz

Obrázek

janKali
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.33/5

Příspěvky: 987
Registrace: 05.08.2012
A jeje, tady někdo nebere názory a zlkušenosti jiných - když si četl můj blog, tak si se asi dočetl, co jsem provozoval za portál a tam jsem podvodníky řešil denně. O Slevomatu sis přečetl prd a soudíš. Nemá cenu ti radit, protože tu čekáš jen že budou všichni jásat. Neumíš ani vyplnit své osobní údaje, ale nasazovat na jiné, co něco dokázali ano. Nebudu to převádět do osobní roviny, jdi si po svém a bude klid...

Dluzis.cz
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 12
Registrace: 16.02.2013
Ne ne, spíše naopak. Tohle téma jsem založil abych se dozvěděl věcnou kritiku a názor a ne aby někdo napsal "tohle je nesmysl" a pak slovíčkařil jako Ty. Kdyby tvůj názor měl nějakou váhu pro mě velmi rád ho přijmu stejně jako ty ostatní názory. O tom jaký projekt jsi provozoval anebo provozuješ jsem na tvém blogu nečetl. Jen jsem si všiml jak Tě manažer ze slevomatu tituloval "sviní a podvodníkem" a když psal proč tak jsi tu část smazal. Po tvých příspěvcích i věřím, že to nebylo jen tak jednostranné. Ale jak jsem řekl je to můj dojem z toho jak jsi psal a vymýšlel jak něco obejít a někoho poškodit, rozhodně to neznamená, že bych Tě soudil nebo něco podobného. Už vůbec bych tady nechtěl rozebírat kdo co dokázal a podobně.

PS: Přispíváš do mnou založeného tématu o mém budoucím projektu, takže kdo by si měl jít po svém asi nebudu já. Až budeš uzavírat nějaký obchod, prodávat zboží anebo dělat nějakou službu na fakturu určitě nepujdeš na moji stránku a neověřiš si zda tato společnost nemá nějaké dluhy anebo zda někoho náhodou v minulosti nepodvedla. Tímto Tě prosím, aby jsi do tohoto tématu již nepříspíval.

Pokud je tady někdo další budu opravdu rád za jakýkoliv názor, klidně i kritiku, která bude mít hlavu a patu. Žádný projekt není dokonalý a vždy je co zlepšit a vyhovět uživatelům.

Děkuji vám všem.

http://www.dluzis.cz

Obrázek

janKali
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.33/5

Příspěvky: 987
Registrace: 05.08.2012
Ano anonyme, klaním se před tebou a odcházím. Chytrému napověz, hroupého... Však to znáš sám.

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se