Startupy

Renbo.cz
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 3
Registrace: 09.02.2015
Dobrý den,

představujeme portál http://www.renbo.cz sdružující půjčovny v ČR a zároveň platformu, která půjčování v mnohém zjednodušuje. Půjčování je skvělá alternativa k mnohdy zbytečnému vlastnění něčeho, která dovede ušetřit nejen peníze, ale hlavně třeba skladovací prostory nebo i čas. My v týmu jej například často používáme u sportů, které zas tak často neprovozujeme, nebo u aut či zahradní techniky.

Jak Renbo vlastně funguje? Častým artiklem k půjčování je automobil, takže uvedu tento příklad: na https://www.renbo.cz/auto-moto si vyberu podle toho, co zrovna potřebuji. A je jedno, jestli to bude luxusnější vůz, dodávka, veterán a nebo nakonec třeba čtyřkolka. Pak už si jen porovnám nabídky a tu nejlépe vyhovující si zarezervuji. Takhle to funguje se vším, od automobilů po lodě, od sportovního vybavení po zvukové aparatury.

Nestačilo nám to, a šli jsme s portálem ještě hlouběji - momentálně chceme rozšířit možnosti půjčování i vzájemně mezi zákazníky. Často máme doma něco, co můžeme ostatním nabídnout, nebo už často i půjčujeme. Je to vlastně i zajímavá příležitost si vydělat. Ostatně náš kolega má doma už 4 roky dataprojektor, který sám používá maximálně na vánoce. Takže i jeho zřejmě brzo najdete mezi nabídkou na https://www.renbo.cz/elektronika-kancelar .

Rádi bychom zde získali zpětnou vazbu, co si o portálu a platformě myslíte. Předem díky za konstruktivní poznámky.

S pozdravem tým Renbo.cz
Najdete nás i na Facebooku či Google Plus
Renbo.cz - vše, co se dá půjčit.

richard.zavodny
WD Trader: 5/5

Příspěvky: 295
Registrace: 13.12.2013
Hezký design ale působí to na mně moc profesionálně :D, kdo fotí fotky? Když tam máte x uživatelů tak si neumím představit že to fotíte vy. jinak nemá co vytknout až na to že vám blbne vyhledávání lokality např. nastavím Opava a ukazuje mi to výsledky z Prahy atd.

Kohy
WD Trader: 4.4/5

Příspěvky: 1661
Registrace: 08.08.2012
Nápad je to zajímavý, jen bych se zaměřil na jiný segment, ten co se nedá půjčit v půjčovně. U nás si třeba jen zřídka půjčíme bourací kladivo, auta. Nově zapůjčujeme automobily na elektrický pohon e-Up!. Co mě brání si auto půjčit přímo z půjčovny? Jaká je cena v půjčovně a u vás? Co mi nabídnete za výhody oproti půjčovně?

Lukáš Charvát
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 143
Registrace: 06.07.2012
Musím souhlasit s Kohym...
Gaming affiliate? G2A Goldmine!

Otakar Pěnkava

Administrátor
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2707
Registrace: 15.10.2010
Co když přes vás nabídnu k zapůjčení třeba kladivo a dotyčný ho nevrátí? Jak tohle máte pořešeno?

Renbo.cz
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 3
Registrace: 09.02.2015
Díky všem za velmi přínosné komentáře.

richard.zavodny: lokalita se zohledňuje při vyhledávání a při procházení kategorií, na úvodní stránce zatím zobrazujeme nabídky spolupracujících půjčoven bez zohlednění lokality, což je matoucí, ale to již nyní měníme a během několika dní nasadíme opravu. Fotky spravují samotné půjčovny, kvalita prodává, tak je v jejich vlastním zájmu, aby byly co nejlepší.

Kohy,Lukáš Charvát: chtěli bychom uživatelům nabídnout co nejširší rozsah (e-Up vítány) dále nabídnout přehlednost, srovnání, jednoduchost, určitou transparentnost, slevy pro aktivní uživatele to jsou výhody proti přímé rezervaci v půjčovně. Co by pro vás bylo důležité, abyste využili přímo Renbo?

Otakar Pěnkava: Renbo pomáhá spojovat poptávku s nabídkou, právní vztah je mezi půjčovnou a půjčujícím, včetně odpovědnosti. Renbo může snížit riziko obdobně jako Aukro, eBay pomocí uživatelských hodnocení.
Renbo.cz - vše, co se dá půjčit.

Kohy
WD Trader: 4.4/5

Příspěvky: 1661
Registrace: 08.08.2012
Nabízíte k zapůjčení Mercedes Benz E220 CDI AUTOMAT - kde u vás na jeden den s DPH vyjde na 3630 Kč. Ta půjčovna mi ho půjčí za ty samé peníze, co mají na webu půjčovny. Ale vy mi vrátíte v kreditu 181 Kč na další nákup, jestli jsem to dobře propočetl na webu. Je to fain, ale podle mě to nebude mít úspěch. 90% lidí si to stejně půjčí přímo v půjčovně, já bych si u vás jen zjistil web a kontaktoval majitele půjčovny sám. Tohle je dost atypický segment pro působení firmy. V okolí je jen malá hrstka lidí využívající tyto služby.

Renbo.cz
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 3
Registrace: 09.02.2015
Kohy: díky za názor, pro mě je velmi podstatná část, že byste u nás zjistil web půjčovny což podtrhuje užitečnost portálu pro uživatele. Agregační služby jsou pro uživatele přínosné, to je vidět v mnoha oborech jako nákup, hotely, letenky a dalších. K hrstce lidí a atypickém segmentu. Půjčoven a lidí co si uvědomují, že půjčování v mnoha případech výhodnější než vlastnění značně přibývá viz. i články o sharing economy.
Renbo.cz - vše, co se dá půjčit.

Kohy
WD Trader: 4.4/5

Příspěvky: 1661
Registrace: 08.08.2012
Užitečnost možná, ale určitě ne konverzi. Škoda.

Mac
WD Trader: 4.57/5

Příspěvky: 2236
Registrace: 17.09.2012
Kohy
WD Trader: 4.4/5

Příspěvky: 1661
Registrace: 08.08.2012
Tohle se jeví jako polopřímá distribuce služby, nevím no.

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se