Tvorba webu

webdeals
WD Trader: 5/5

Příspěvky: 80
Registrace: 09.02.2014
Všude čtu, že nemůžu brát volně fotky z internetu a dát ji k sobě na web.

Tak se chci zeptat, pokud ji upravím, tak hádám že už můžu. Otázka je, jak moc musí být jiná? Stačilo by k ní vložit text/ sloučit s jinou fotkou..?

Konkretne potrebuju fotky zahraničních celebrit.


Dík!

jiripolacek
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 4
Registrace: 03.01.2014
Autorská práva se vztahují i na upravené fotky a části fotek. Fotky samozřejmě "můžete" použít, ale riskujete žalobu ze strany autora / majitele práv. Někdy to mohou být i desetitisíce za jednu fotografii. Hodně také záleží, jak fotku použijete - zda je web komerční či nekomerční, zda bude fotka jen u životopisu celebrity nebo naopak v logu a na všech propagačních materiálech k webu. Myslím, že čím víc fotku upravíte (čím méně bude podobná originálu), tím menší bude potřeba autora Vás žalovat. Nikdy ale nemáte jistotu, že se na Vás někdo nezahojí. Právo použít cizí fotografii na svém webu máte jen u fotek, jejichž licence to dovoluje (a to ještě ten, kdo uvádí takovou licenci, musí mít právo fotografii licencovat). Některé webhostingy mají v podmínkách, že musíte mít u každé cizí fotografie písemný souhlas k jejímu použití od autora / majitele práv. Takže umisťovat na svůj web cizí fotografie není nic, co by se dalo doporučit, pokud nemáte dostatek prostředků nést případné důsledky :-)
Nabízím textové odkazy, bannery a další inzerci na více webech - https://www.letem.cz/

Mac
WD Trader: 4.57/5

Příspěvky: 2236
Registrace: 17.09.2012
webdeals
WD Trader: 5/5

Příspěvky: 80
Registrace: 09.02.2014
Díky, to je hezký.. Nerikejte ze jste nikdy zadnou fotku nečmajzli..:) No nic, budu muset psat magazin o celebritách bez jejich fotek - nebo nejakych low quality které mají prava k dalsimu uziti..

Mac
WD Trader: 4.57/5

Příspěvky: 2236
Registrace: 17.09.2012
Kohy
WD Trader: 4.4/5

Příspěvky: 1661
Registrace: 08.08.2012
Google - Fotky s opětovným použítím - Fotky možno použít s úpravami. Fotobanky.

Progres
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 4
Registrace: 10.10.2018
Obrázky, fotografie - vše je chráněno autorskými zákony a opravdu není radno si s tím zahrávat. Buď použít fotografie z databank, přičemž můžete využít i ty free (např. pixabay, i když zde nenajdete tolik na výběr) anebo si prostě za kvalitu připlatit (super je Shuttetstock). Na Google se dá poměrně jednoduše zjistit duplicita použité fotografie, takže toto bych opravdu neriskovala. Znám případy,kdy klienti opravdu museli zaplatit za použité obrázky z jiných webů nemalé odškodné.

Zajímavé články týkající se tématu:,
obrázky pro web
jak správně obrázky použít na webu
Tvorba webových stránek pro každého.

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se