Finance a účetnictví

Joshua
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 4
Registrace: 30.06.2014
Zdravím Webdealníky,

mám několik menších webů a chtěl bych se stát identifikovanou osobou. Žiju v domnění, že se musím přihlásit nejpozději do 15. dnů od umístění reklamy na web. Před chvilkou jsem se vrátil z FÚ, kde jsem se dozvěděl, že to není ode dne uveřejnění reklamy, ale ode dne vystavení první faktury zahraniční firmě. Říkal jsem, že se jedná o web a službu poskytuji dnem uveřejnění reklamy, nicméně paní si poměrně přesvědčeně stála za svým.

Máte někdo podobnou zkušenost? Nerad bych se kvůli tomu dostal do potíží.

Díky.

Ondřej Martinek
WD Trader: 4/5

Příspěvky: 64
Registrace: 10.06.2013
Ahoj,

mě odmítli se zaregistrovat "dobrovolně" s tím, že je nezajímá, že dnem poskytnutí služby (první kliky v Adsense) se mám stát identifikovanou osobou či plátcem DPH - takže jsem musel čekaž pár týdnů na první fakturu z Adsense (důvod registrace k IO) a pak mě zaregistrovali:) Takže rozhodně nejsi jediný, komu na finančáku hází klacky pod nohy, ač jsme se dobrovolně přišli přihlásit o nadměrnou byrokratickou zátěž:D
Jsem affiliate manažer a affilák - na blogu píšu především o výkonnostním marketingu.
 Bilancování mého podnikavého roku 2023

Mac
WD Trader: 4.57/5

Příspěvky: 2236
Registrace: 17.09.2012
Joshua
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 4
Registrace: 30.06.2014
Mac: Máš pravdu, také mi to dává smysl. Zmátlo mě jen, že tomu může být i jinak než uvádí většina zdrojů.

Díky oběma za upřesnění.

freez
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2458
Registrace: 29.10.2011
Je to jenom fichrovka ze strany FÚ, lhůta běží ode dne poskytnutí služby, což je den nasazení reklam. Jenže protože se kolem registrací k DPH, dneska identifikované osobě dělalo dost podvodů, tak tě dnes dobrovolně bez doložení faktury, nebo smlouvy nezaregistrují. Já už před třemi lety musel dovalit alespoň uzavřenou smlouvu, jinak by mě dobrovolně taky nezaregistrovali jako plátce. Každopádně pokud ti tvůj správce daně řekne, že máš přijít až budeš mít fakturu, tak tam jdi až budeš mít fakturu. Jenže tu z AdSense nikdy mít nebudeš, bo dostaneš jenom podklady k platbě. Tak snad jim to bude stačit jako důkaz, že tě prostě zaregistrovat musí.
Blog|
Pozor!! Občas trochu kecám :-D

Otakar Pěnkava

Administrátor
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2707
Registrace: 15.10.2010
Nevím jak je to s identifikovanou osobou, ale mně plátcovství DPH z důvodu: "dobrovolně" prošlo.

Drago
Uživatelský avatar
WD Trader: 4/5

Příspěvky: 966
Registrace: 10.11.2010
Moje zkušenost s registrací k DPH je s přelomu roku 2009/2010 (omg to to letí). Doporučuji přečíst i diskuzi pod článkem. Použil jsem jako důvod "Požadavek obchodních partnerů". Většina lidí se DPH vyhýbá, to jen exoti jako mi s AdSense otravujeme úředníky na FÚ s tím, že chceme být plátci :)

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se