Volná diskuze

krabby
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 164
Registrace: 18.10.2013
Dobré ráno!

Řeším následující problém. Vlastním webovou stránku s databází lezeckých stěn. Viz http://www.lezeckestenyvcr.cz/. Web je momentálně plně hotový, pouze by potřeboval nějaké drobné úpravy pro jednodušší obsluhu ale to počká. Kvůli velice omezenému počtu lidí, kteří lezecké stěny hledají, se na web dostane měsíčně 1500 lidí. Vím, že kdo se tam dostane tak zde najde co hledá. Na webu je téměr od začátku nasazený Adsence, ale s touto návštěvností je to o ničem. Web nebyl primárně určený pro výdělek, ale vložil jsem do toho hodně svého času a proto řeším otázku

Co dál?
Napadlo mě několik variant a rád bych slyšel názor zkušenějších. Jednou z možností je udělat aplikaci pro telefony (prvně asi android), aby se k mapovým podkladům dostali turisté. Především ve velkých městech jich je dost a místní vědí kam jít lézt nebo kde se zeptat. Mám ale obavy, že napsat takovou to aplikaci + zařídit nějakou její propagaci atd bude dost nákladné.

Dalším a podle mě levnějším a na osahání cílové skupiny lepším řešením by bylo udělat stránky v angličtině. Zde ale řeším, jestli na původní web přidat anglickou jazykovou mutaci nebo udělat menší web na nové doméně, který by tahal informace a odkazoval na ten původní. Nevím jestli by zde byla výhodnější .CZ nebo .COM?

Napadlo mě zápis na webu zpoplatnit ale zde se obávám, že web nemá takovou prestiž, aby to někoho zajímalo.

Co si o tom myslíte? Děkuji za odpovědi a přeji pěkný den!
Neděkuj mi, stačí kliknout na +

Mike92
WD Trader: 5/5

Příspěvky: 102
Registrace: 22.08.2013
Omezený počet lidí? Co zkusit více tlačit ferraty?

David Krupička
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.43/5

Příspěvky: 150
Registrace: 24.12.2013
Pokud web funguje a je využívaný, určitě bych se zaměřil na rozšíření do zahraničí. Stránky bych zaregistroval pod .com a snažil bych se zacílit na USA státy. Návštěvnost by se tím zvýšila a zisky tím pádem také.

Kusi
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 162
Registrace: 02.12.2010
Ahoj, osobne by som odporucal nasledovne:
1. na webe okrem mapy vyhladavat aj podla lokality (Brno, Praha, Ostrava...)
2. Web v cudzom jazyku znie skvelo. Ale bolo by dobre zistit, ci je lepsia anglictina alebo nemcina. Myslim, ze nemcina by mohla byt zaujimavejsia.
3. zmenil by som font a jeho farbu, hlavne v menu. Modro biele pismo na modrom pozadi sa skratka neda citat, rovnako v mobilnej verzii sede pismo na ciernom pozadi.

idp
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 900
Registrace: 16.01.2012
zajímavé by mohlo být udělat komunitní web, nebo alespoň fórum, takto se na web kouknou, najdou stěnu a jdou dál, ale když se více zapojí, budou diskutovat nad aktuálními událostmi a vyměňovat zkušenosti bude to zajímavější jak pro návštěvníky tak i pro tebe co se monetizace týče, pak se dá domluvit s provozovatelem stěny, obchody a podobně
myslím, že v této fázi by byla aplikace neměla moc dobrou návratnost
kratší doména by byla určitě lepší
proč nepřidáš i skály?
Na stránkách Auto-gril.cz můžete sledovat novinky ze světa aut.
Na stránce Povinné ručení si můžete porovnat nabídky a ušetřit.

Turek
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 376
Registrace: 21.01.2012
Já by jsem to do cizího jazyku nepřekládal, tá cílovka se ti skokově nezvyší. Nebo si myslíš, že na stěnách je to sám cizinec? Spíš by jsem šel do té komunity jak píše idp. Stěny se dají hodnotit. Dokonce můžeš rozjet soutěž o stěnu roku a tím pádem získavat odkazy ze stránek jednotlivých stěn na Tebe zpět. Monetizovat to půjde určitě i nějakým affiliatem na lezecké vybavení.

vercamazel89
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 24
Registrace: 01.07.2015
Ahoj,
žádnou aplikaci čistě jen pro ČR bych určitě nedělal. V ČR bude jen velmi málo nadšenců, kteří aktivně vyhledávají lezecké stěny a případně mají zájem opakovaně navštěvovat stejný zdroj informací.

Naopak bych se vydal cestou rozšíření do zahraničí. Pokud budeš mít velikou databázi, tak máš šanci na úspěch.

V ČR máš například šanci uspět se stránkami o sportovních střediscích. V rámci Evropy máš šanci uspět se stránkami o horolezeckých stěnách... . Čím větší záběr publika, tím můžeš být specifičtější. Bohužel jsi si na ČR vybral příliš specifické téma.
Nejlevnější last minute zájezdy Kypru, Maledivách, Kapverdech, Dominikánech a Turecku

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se