Volná diskuze

alijosha
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.68/5

Příspěvky: 2482
Registrace: 01.02.2011
Jak jste jistě asi zaznamenali, dnes přistálo v Praze největší dopravní letadlo na světě Airbus A380. I když to bylo všude ve zprávách atd. tak bych se s Vámi rád podělil o foto přímo od letadla :-)
Obrázek
Když si zvětšíte foto, tak se podívejte na předek letadla, konkrétně na přední kolo, kde objevíte tahač na přetahy letadel a kousek před letadlem naváděcí auto Hyundai Tucson. Máte možnost porovnat velikost.
Obrázek
Druhá fotografie je zajímavá v tom, že letadlo je napojeno na dva zdroje vlevo. Klasické potřebuje jen jeden. Most (chobot) přistavený k letadlu u klasických letadel běžně létajících u nás převážně Airbus A310, A320 nebo Boeing 737 obejme dveře a část horního trupu. Zde mu nějaké ty desítky cm chybí :-) Další zajímavostí jsou přistavené schody v pravé části. U běžných typů letadel jsou maximálně přistaveny u ocasu letadla a ne hned za mostem kousek a hlavně nejsou vytáhlé jak špagát a pro srovnání konec schodů je asi tak ve výšce jako je zde jen křídlo!
Obrázek
Na třetí foto je vidět šaškárna kolem toho všeho a jak se pomalu zastavil čas na letišti a každý jen zíral :-)
Je zde i odkaz na video z přistání, pokud by se chtěl někdo mrknout, viz odkaz. Ten už není můj, ale doplnil jsem ho, aby to bylo komplet.

http://www.youtube.com/watch?v=qfISfUK7HwE
Mám rád sladké, takže si rád dám občas dort od vymazlene-dorticky.cz

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se