Volná diskuze

mirek novotny
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 160
Registrace: 07.01.2013
Dle IHNED.cz plánuje Generální finanční ředitelství přesunout spousty firem co sídlí v Praze, ale nevykonávají zde žádnou činnost. Evidentně mají spadeno na fa které mají v Phy virtuální sídlo a údajně se tam schovávají před daňovou kontrolou neb v Praze moc častá není. Co si o tom myslíte? Já zrovna chtěl v phy založit fa, ne abych se schoval před kontrolou, ale protože se částečně věnuji suvenýrovému bizu a prostě firma z phy líp u cizinců zni.
Prodávám a tvořím weby i eshopy. Investuji do zajímavých projektů a občas píšu blog.
 TitanCar.cz

Otakar Pěnkava

Administrátor
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2707
Registrace: 15.10.2010
Můžeš uvést odkaz na takový článek? Přijde mi to jako poplašná zpráva, podle mě je to blbost. Možná jen když si to majitel před němi neobhájí...

mirek novotny
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 160
Registrace: 07.01.2013
Mluví o tom například zde http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... ky#t=1m46s, nebo http://zpravy.e15.cz/byznys/finance-a-b ... su-1141077 a mam dojem že o tom mluvil zástupce MF na CTv Událostech nedávno, ale nevím už kdy.
Prodávám a tvořím weby i eshopy. Investuji do zajímavých projektů a občas píšu blog.
 TitanCar.cz

Wladass
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.43/5

Příspěvky: 2134
Registrace: 13.09.2011
GFŘ má možnost delegovat firmy dle jejich fyzického umístění už dávno, jen na to doposud ve většině případů srali z důvodu nestíhání a z důvodu nízkého počtu zaměstnanců na počet firem v Praze.
Rozhodně to neznamená, že FÚ přesune firmu z Prahy do Hodní Dolní, jen proto, že tam firma nemá fyzicky kancelář. Sídlo ti nezmění max. tě přiřadí pod FÚ pod který by jsi měl spadat z důvodu podnikání v městě X a ne v městě Y, kde máš sídlo v OR.

Pravidelně se bavím s pracovnicemi z FÚ na Praze 4 (i jejich "posil" z jiných krajů) a ty to rovněž nevidí tak zle. Vzhledem k tomu, že "posily" mají do konce roku a že i tak jich je málo, tak dokázat firmě, že fyzicky vykonává činnost v jiném městě než sídlí je pro FÚ velice obtížné.

Kamila
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 2
Registrace: 28.11.2017
Ta zpráva je trochu nafouknutá. Je to víc, jak píše Wladass. S virtuálním sídlem v Praze určitě žádné problémy nebudou. Nikdo vás nebude vyhazovat, a co se kontrol týče, kvůli většímu množství firem v Praze, je opravdu menší možnost toho, že si vás pro kontrolu vyberou. Na druhou stranu, pokud si chcete zřídit virtuální sídlo jen kvůli tomu, abyste se schoval před finančním úřadem, tak bych vás docela poprosila, abyste to nedělal. My také ve firmě využíváme virtuální sídlo (spolehlivý poskytovatel je například tento) a přesně kvůli podobným nesmyslům má tento nástroj celkem rozporuplnou reputaci. :)

Václav Bartoš
Uživatelský avatar

Administrátor
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 146
Registrace: 03.04.2017
Navíc já furt nechápu, jaký je v tom problém si sednout jako Finanční správa na to sídlo a zvát si tam jednu společnost za druhou a pokud je ta společnost nekomunikativní nebo vykazuje nějaké podvodné rysy nebo neplní své povinnosti, zahájit kontrolu. Velká část jednatelů bude z regionů, tak pak delegovat kontrolu tam.

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se