Volná diskuze

Robert
Uživatelský avatar
WD Trader: 5/5

Příspěvky: 126
Registrace: 15.07.2011
Nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že většina z nás dělá weby pro peníze. Věřím, že hodně z nás má z takových webů i radost - obzvlášť když to nese :). Na mysli mám teď ale jiný druh webů. Weby, jejichž autoři je tvoří ve svém volném čase, mají je jako koníček a zpravidla se tématu hodně věnují a rozumí mu. Někdy tak vzniknou weby kvalitnější a hodnotnější než ty komerční. Nehledě na to, že některá témata nebo užší zaměření se těžko zpeněžují.

Takových webů ale ubývá a stává se z nich pomalu underground. Dříve jsem na ně narážel časteji. Příčinu, předpokládám, každý zná.

A co vy? Děláte weby jen tak pro radost? Pochlubte se :) Blogy vynechme.

Disclaimer: Nemám nic proti komerčním webům, ani komerci obecně :)

Fit
Uživatelský avatar
WD Trader: 5/5

Příspěvky: 480
Registrace: 30.09.2011
Já myslím, že je nejlepší, když to člověk dělá pro radost a zároveň z toho dokáže i něco vydělat. Já takový web mám a stále ho rozvíjím a doufám, že se to do budoucna zlepší. Jsem aktivní rybář a mým velkým koníčkem je kaprařina (lov kaprů). Takže viz. můj podpis :). To je web, který bych dělal, i kdybych z toho neměl ani korunu, protože mě to baví. Už to bude 8 let, co to dělám (od svých 15ti roků) a baví mě to pořád, takže to je taková moje radost :). Jako malej kluk jsem toho moc neuměl a postupně jsem všechno vylepšoval a stále vylepšuji.

A jinak bych taky řekl, že už se dnes dá vydělávat nějak téměř na všem. Jen jde o to přijít na to, jak... A kvalitních webů je opravdu málo... Prostě se to pozná, jestli to člověk dělá "srdcem" a nebo jenom pro prachy. Ideální je, když z toho má člověk peníze a ještě ho to moc baví, tak bych to chtěl :).

Jan Paluska
Uživatelský avatar

Administrátor
WD Trader: 4.78/5

Příspěvky: 1323
Registrace: 14.02.2011
Abych řekl pravdu ... třeba zrovna takhle vznikl WebDeal. Trávili jsme s Otakarem hodně času na Webtrhu, jenže tam to začalo postupně upadat a tamější situace nám přestala vyhovovat (stejně jako X dalším uživatelům). Vycítili jsme díru na trhu a začali pracovat na WD.

Do WD jsme investovali stovky hodin práce a taky nějaké peníze a postupem času začal web generovat i nějaký zisk, což je pro nás jakýmsi bonusem, protože vždycky je super, když web dokáže pokrýt své náklady na provoz potažmo investici. Jak můžete sami vidět, WD není dělán primárně pro peníze, proto jsou veškeré naše služby zdarma a v headeru jsou 2 reklamní bannery. Nikde jinde placenou reklamu nenaleznete :)

Jinak co se mě osobně týče, měl jsem spousty webů dělaných jen pro radost, ale jak doba ubíhala, mám pořád méně a méně času se o tyto weby starat a tak nakonec velká většina z nich zanikla. V současné době mám akorát blog+portfolio a veškerý svůj volný čas investuji do WD :) Takže momentálně žádný 100% můj projekt nemám ... sice již delší dobu mám v plánu rozběhnout projekt (ten bych nedělal pro prachy, ale protože mě dané téma hodně baví a jsem fanda), akorát se mi nedaří najít grafika a investovat tisíce korun se mi do toho nechce, takže je start projektu odložen na dobu neurčitou :/ :)
Pomohl jsem? Použij tlačítko [+]
 Dar

Turek
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 376
Registrace: 21.01.2012
Zatím tvořím všechny své stránky pro radost. A někteří průvodci mi asi ani nikdy v budoucnu nic nebudou vydělávat.

Nicméně jeden projekt jsem měl prvoplánově bez vidiny budoucích zisku hned od začátku jen pro rados a to o hudbě na internetu, která je ke stažení zdarma legálně. Hudba mě baví a na internetu je plno alb zdarma. http://0kc.cz/ Ale v posledním roce, dvou jsem začal poslouchat internetové rádio a na stránky nezbýva čas.

Jiří Rostecký
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 1076
Registrace: 19.11.2010
Já jsem dlouhou dobu dělal RostWorld.cz. Hodně lidí říkalo, abych to nedělal, že jsou to vyhozené peníze. Ano, stál mě v řádech desítek tisíc, ale nelituji jich, i když se asi nevrátí. Vrátily se jinak, získal jsem mnoho dobrých přátel, s nimiž jsem dodnes v kontaktu. Navíc jsem se zbavil dilema, kdybych to nezkusil, chtěl bych to zkoušet do teď. Vždycky jsem ten web dělal pro zábavu a pro osobní užitek, ani ne tak pro peníze.

Na druhou stránku, dělám všechny weby pro radost. Jen ty zbývající dělám i pro peníze. O tom podnikání je. Mělo by být přínosné jak po materiální, tak i psychické stránce...

Wladass
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.43/5

Příspěvky: 2134
Registrace: 13.09.2011
Většinu webů dělám pro radost a největší radost mám když se webu daří a když mě baví i delší dobu. Teď rozjíždím nový web a ten mě baví zatím nejvíce ze všech :)

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se