Wordpress

idp
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 900
Registrace: 16.01.2012
Ahoj, dnes jsem při údržbě jednoho webu který běží na aktuálním wp zjistil že tam mám jiné heslo, nic změněno nebylo ale email pro obnovu hesla nefungoval tak jsem ho změnil v db a už je všechno v pořádku. Ale stejně mě vrtá hlavou jak by to šlo udělat když mám zakázanou registraci na webu. V tabulce wp_users nebo tak nějak bylo datum vytvoření uživatele a to bylo včera, když jsem zkoušel změnit heslo z administrace datum se nepohnulo takže jsem to asi neudělal sám protože by tam bylo datum instalace wp ne? Z databáze to snad nikdo nezměnil tam jsou ještě horší hesla jak mám do administrace. Docela jsem se leknul protože všechny weby mám na wp. Jak je WordPress zabezpečen?
Na stránkách Auto-gril.cz můžete sledovat novinky ze světa aut.
Na stránce Povinné ručení si můžete porovnat nabídky a ušetřit.

Jan Paluska
Uživatelský avatar

Administrátor
WD Trader: 4.78/5

Příspěvky: 1323
Registrace: 14.02.2011
Tady máš článek o aktuální bezpečnosti WP. Píše se tam o nové verzi WP, která opravuje bezpečnostní díry a najdeš tam aj popis zabezpečení (aspoň tak zběžně). Jinak já bych řekl, že WP patří mezi dobře zabezpečené systémy (samozřejmě pokud si to uživatel sám nepokazí)

http://www.separatista.net/wordpress/wordpress-3-1-2-prichazi-s-opravenou-bezpecnostni-dirou
Pomohl jsem? Použij tlačítko [+]
 Dar

EmarkMax
Zabanován
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 14
Registrace: 02.03.2012
Wordpress je bezpečný sám o sobě, ale je pravda, že hodně modifikací pro WordPress má v sobě díry :) Čistý Wordpress je naprosto bezpečný, ale když už tam jsou nějaké modifikace na zabezpečení ubývá.

freez
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2458
Registrace: 29.10.2011
Bohužel je to tak, samotné jádro WP nemá problém s bezpečností, bezpečnostní rizika přinášejí až špatně napsaná rozšíření třetích stran, nejlépe free rozšíření přes které se vám dvakrát týdně někdo nabourá do WP, to je problém. I když s tímto bojuje každý CMS.
Blog|
Pozor!! Občas trochu kecám :-D

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se